Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Rosszul csinálok valamit,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rosszul csinálok valamit, vagy tényleg ilyen bonyolult megszervezni egy esküvőt?

Figyelt kérdés

Én magam szervezem, de rengeteg ideig tart. Pl a meghívókkal hetekig küszködtem, hogy hogy nézzen ki, mi legyen a szövege, ki fogja kinyomtatni.

Úgy vettem észre, hogy egy csomó dolgot különböző helyről kell beszerezni. Pl díszeket, vagy kiválasztottam a virágcsokrot, de olyan szalagot amit én szeretnék, csak a netről tudtam megrendelni, üzletben nem kapható.

Úgy érzem csak kapkodok össze vissza, azt hittem sokkal egyszerűbb lesz.

Más hogy csinálta? Adjatok tippeket :(

2022. ápr. 30. 16:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves III.Edricus Anxious, mivel nem vetted észre ezért felhivom a figyelmed: senki nem kérdezte a véleményed.

Sőt, a kérdező senki véleményét nem kérdezte az esküvőről, úgyhogy nem kell senki "ellenvelemenye".

A kérdés arról szólt másnak is nehéz e megszervezni.

Látszik hol tart a magyar oktatás, sokan nem tudnak szöveget értelmezni.

2022. máj. 1. 14:25
 22/34 A kérdező kommentje:

Az én esküvőmön nem igénytelen, tenyeres-talpas vendégek lesznek.

Igényes, modern, fiatalos esküvőm lesz, nem 80 év lesz az átlagéletkor, nem az aranyesőre fogunk mulatni, és a ceremóniamester sem vőfélybohóc lesz.

Ilyen válaszok után pedig csak azért is megveszem +60.000 Forintért a szebb, jobb székszoknyát, mert egyszer élünk, és mert ez a mi esküvőnk. Minden forintot megér egy nagy esküvő, szeretünk bulizni, élvezzük az életet.

Nem verjük magunkat adósságba az esküvő miatt, ez mind a mi pénzünk, és nászútra, nyaralni is a saját pénzünkből fogunk menni.

Edricus, szebb életet, és jobbulást kívánok!

A többieknek pedig szívből köszönöm az érdemi, segítő választ!

2022. máj. 1. 15:39
 23/34 anonim ***** válasza:
78%

Valóban, el lehet veszni a sok részletben esküvőszervezés közben.

A költségvetés meghatározása legyen az első! beszéljétek meg, hogy mekkora a keret, ezt osszátok szét az egyes szolgáltatók, tételek között, hogy lássátok, mire mennyit tudtok költeni.

Az ütemezéshez pedig érdemes ezt a beosztást követni:

12-18 hónappal a Nagy Nap előtt

tűzzétek ki az esküvő dátumát

üljetek össze Pároddal, és nagyjából határozzátok meg a költségvetéseket

készíts egy táblát pinteresten az esküvői ötletelésekhez

döntsétek el, milyen stílusú esküvőre vágytok (hagyományosra vagy inkább meghitt, szűk családi körben, esetleg egy kastélyban)

kezdjétek el megkeresni a szimpatikus helyszíneket, kérjetek be árajánlatokat

8-12 hónappal az esküvő előtt

tartsatok eljegyzési partit

kezd el nézegetni a menyasszonyi ruhákat, foglald le a kiválasztottat

kérjetek időpontot az anyakönyvvezetőtől

kezdjétek el összeírni a vendéglistát

döntsétek el kik lesz a tanúk, a koszorúslányok

kezdjétek el felvenni a kapcsolatot a szolgáltatókkal, kérjetek árajánlatokat

dönts el, mi lesz a fő motívum, és színvilág

kezdjétek el megterveztetni a meghívókat

ha szeretnél jobb formába lendülni, kezdj el edzésekre járni

5-7 hónappal az esküvő előtt

véglegesítsétek a vendéglistát

rendeljétek meg a meghívókat a megfelelő darabszámban

foglaljátok le a nászutat

foglald le a sminkest, fodrászt

küldjétek ki a meghívókat, vagy vigyétek el személyesen a vendégekhez

4 hónappal a Nagy Nap előtt

válasszátok ki a karikagyűrűket, igazíttassátok méretre, ha szükséges

válaszd ki a cipőket és a kiegészítőket

ha szükséges a nászúthoz, kérjétek a megfelelő oltásokat

ha szeretnétek, kezdjetek el tánctanárhoz járni

3 hónappal az esemény előtt

válasszátok ki a menyasszonyi autót, foglaljátok le

válasszátok ki és rendeljétek meg a köszönőajándékokat

vegyél ajándékokat a leánybúcsúra

beszéljétek át a részleteket az anyakönyvvezetővel

2 hónappal az esküvő előtt

add le a megrendelést a virágkötőnél

válasszátok ki a szertartásra a zenéket

1 hónappal a Nagy nap előtt

menj el az utolsó ruhapróbára, igazításra

csináltad meg a próbafrizurát és sminket

vedd fel a kapcsolatot azokkal a meghívottakkal, akik nem jeleztek vissza

add le a végleges létszámot

2 héttel az esküvő előtt

beszéljétek meg a DJ-vel, vagy zenésszel a legfontosabbakat (kedvenc dalok, tiltólistás dalok)

véglegesítsétek az ülésrendet

otthon törd be a cipődet, hogy ne okozzon gondot a Nagy Napon

1 héttel az esemény előtt

írd le, és nyomtad ki a Nagy Nap menetrendjét (add oda a ceremóniamesternek, és az első koszorúslányodnak)

erősítsd meg a nászút foglalását

csomagolj be a nászútra, készíts elő minden okmányt (útlevél, oltási igazolás stb.)

menj el a ruhádért

menj el manikűröshöz, pedikűröshöz

készíttesd el a körmödet

Az esküvő előtti nap

beszéld át a forgatókönyvet a helyszínnel, fotóssal, ceremóniamesterrel, anyakönyvvezetővel

készítsd össze a túlélőcsomagot (zsebkendő, tű, cérna, pótharisnya, víz stb.)

készíts elő az összes ruhát,a mi másnap szükséges (készülődős ruha, menyasszonyi ruha, újasszony ruha)

próbálj meg aludni egy nagyot

Az esküvő napján

próbálj meg kiadósat reggelizni

készíttesd el a frizurádat és a sminkedet

kérj meg valakit, hogy ellenőrizze a helyszínt, minden rendben van-e

vedd fel a menyasszonyi ruhádat

ne felejtsd otthon a csokrodat

mosolyogj, élvezd ki a pillanatot!

Sok boldogságot!

Sok esküvőszervezéssel kapcsolatos honlapot, online magazint is találhatsz (például a Nuptia.hu oldalát :).

2022. máj. 3. 13:16
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Mikor lesz az esküvő, mennyi időd van?

Én egy egyszerű, netről letölthető tervezővel kezdtem.

Excell táblába pedig mindent vezetek, , hogy mit szeretnék, és oda is vezetem fel, hogy mire mennyit szánunk, mennyi a valós ár, és esküvő után mit adok el :D

Illetve egy füzetbe az ötleteket.

Külön táblázatba rendezem a díszítéshez szükséges dolgokat, a ruhákat, a szolgáltatókat elérhetőségekkel időpontokkal, az esküvői játék ötleteket eszközöket(Esküvői tombola , vicces ajándékokkal).

Illetve elmentem a weboldalakat, ha rendelek valamit felírom mikor rendeltem, mikor érkezik.

Nekem így egyszerűbb számon tartani.

Azt is jegyzetelem, hogy kit mikor hívjak az esküvő előtt.

De amúgy igen, én mindent különböző helyről szereztem be.

netről, facebook esküvői adok-veszek csoportok (Ahol amúgy komplett díszítést is tudsz venni).

[link]

Érdemes letölteni egyet. (Az időket nem tartom be)

2022. máj. 3. 17:19
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Ne hallgass rájuk.

Bár azért sértő, hogy azt gondolod, hogy aki tenyeres-talpas vőfélyes esküvőt tart az igénytelen.

Nekünk ilyen az esküvőnk, és magasan kvalifikált a vendégek zöme :)

Nem gondolom, hogy ha valaki a hagyományosra vágyik, igénytelen lenne. Ez roppant degradáló :(

2022. máj. 3. 17:22
 26/34 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

25-ös válaszoló:

Elnézést a 22-es kommentemért, a 16-os válaszra reagáltam, nem szerettem volna senkit megbántani.

Nem gondolom, hogy a hagyományos, vőfélyes esküvő igénytelen.

Én az olyan esküvőre használtam ezt a szót, mint amit a 16-os válaszoló leírt, az anyjáék primitív, szopós vicces, rém proli vendéges esküvőjére.

Nem tudom miből gondolta Edricus, hogy az ő rokonait hívom meg az esküvőmre... 🙃

Az egyik legszebb esküvő amin voltam egy szép, hagyományos sátoros esküvő volt. Kultúrált vendégekkel, kultúrált vőféllyel, gyönyörű hagyományos, népviseleti elemekkel.

Biztos vagyok benne hogy csoda szép esküvőtök lesz/volt, én is bármikor szívesen elmennék egy hagyományőrző lakodalomba. Sok boldogságot! :)

2022. máj. 3. 17:51
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm szépen!

Nektek is sok boldogságot :) :)

És kitartást a szervezéshez is :)

2022. máj. 3. 17:53
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Jóisten gyerele...

12-18 hónap szervezés? Rosszabb esetben el is halálozik valamelyik fél addigra. Ekkora cécó,energia,és pénzt beleverni csak azért hogy egy rakás ember berúgjon akinek a 70%-a nem is ismeri egymást,a maradék egy kanál vízben megfojtaná a másikat. Ezt én kifogom hagyni. Lehet,hogy másnak vannak normálisabb rokonai de én akkor se találok semmi rációt az egészben. Egyetlen egy nap! Gondoljatok bele egyetlen egy napról szól az egész, és azon pörögni meg szívni előtte hónapokig,akár másfél évig is... 1 hét múlva senki nem is emlékszik az egészre. Egyetlen nap nagyon picike pont egy ember életében.

2022. máj. 5. 07:03
 29/34 anonim válasza:
100%
#28 😂😂😂😂😂😂 Ki kérdezte a véleményed az esküvőről? Tudsz olvasni? Nem az a kérdés, hogy mi a véleményed...
2022. máj. 5. 12:50
 30/34 anonim ***** válasza:
0%

Én csak filóztam itt magamban,senkivel nem személyeskedtem,vagy kötöttem bele ellenben veled. Egyszerűen csak próbálom megérteni mi a valódi,kézzel fogható értelme/értéke ennek az egésznek. Inkább erre próbálj választ adni, segíts megérteni.

2022. máj. 5. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!