Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan ültetnétek a szülőket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan ültetnétek a szülőket bonyolult családi helyzet esetén?

Figyelt kérdés

Vőegényemnek elváltak a szülei, édesanyja újra házasodott, az új férj felnevelnte őt, aztán elváltak, így gyakorlatilag két elvált apukája van. Nekem anyu meghalt, apu új barátnőjével pedig képtelenség pár percnél többet normálisan tölteni. Nem tudom, hogy kéne ültetni a főasztalt.

Amúgy 50-60 fő lesz, nem túl nagy felhajtással.

2014. dec. 25. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Esküvőnél milyen jelentősége van annak, hogy a szülők elváltak?!
2014. dec. 25. 12:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Olyan jelentősége van,hogy mindenki ott lesz az esküvőn és gondolom a kérdező nem szeretné ha esetleg veszekedésről szólna a nagy nap.

Nálunk is hasonló a helyzet,szerencsére ilyen családi esemény még kb 5-6 évig nem lesz,de ha most lenne én sem tudnám hogy legyen az egész.

2014. dec. 26. 02:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát vagy a szülőket a főasztalra ültetitek és akkor két "apuka" lesz a párod oldalán, Te pedig az elviselhetetlen mostohával az oldaladon.

De nálunk is ez volt a helyzet ezért mi csak a tanúkkal és párjaikkal ültünk egy asztalnál és a szülőket pedig a saját rokonságukhoz ültettük külön-külön asztalhoz. Az indok pofon egyszerű volt, ők "ápolják" a rokoni kapcsolatot, a saját rokonaikkal ülnek egy asztalnál.

Maga az esküvőn pedig pár mondatot beszéltünk csak mindenkivel, így a legelviselhetetlenebb rokont is ki lehetett bírni.

Mindenkinek tetszett így, nekünk sem volt kellemetlen. Egyedül a szülőköszöntő ajándéknál rendeltünk egyel többet az apukáknak és a párom a két apját köszöntötte, teljesen jól jött ki a helyzet, senkit sem zavart.

2014. dec. 26. 10:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
hasonló szitu volt, csak nekem a nagyi az, aki apám helyett lett apám a válás után. Mi felvállaltuk, hogy durci lesz, előre megmondtam apámnak, hogy a nagyi ül mellém, mikor megkérdezte, miért, megmondtam, hogy azért, mert nagyi nem passzolt le, ha beteg voltam, mert ő volt, aki segítette anyát mindenben, mert ő az, akinek köszönhetjük, hogy külön lakásba költöztünk, mert ő az, aki már most várja a dédunokát, pedig még csak tervezés alatt áll. Megértette.
2014. dec. 26. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:
53%

Én így ültetném:

Középen ülnétek ti. A vőlegény mellett az édesanyja, mellette az új párja, mert ők nevelték föl. Az új pár mellett az édesapa és annak párja.(senkit nem választunk szét az illemre hivatkozva a párjától) Ha a két férfi nem bírja egymást akkor közéjül ülhetne az édesapa párja.

Ha nincs párja az édesapának, esetleg lehetne a vőlegény és az édesanya közt, vagy mellé ültetni az egyik olyan tanút akivel könnyen kijön.

A te oldaladra édesapádat ültetném. Mellé a barátnőjét. (Ha ki akarnék tolni a barátnővel esetleg egy széket üresen hagynék és oda tennék egy gyönyörű fotót édesanyádról. Azt a helyet kegyeletsértés bolygatni.)

Az édesapád barátnője mellé pedig az egyik tanút és a párját. Ha esetleg a vőlegény oldalon nagyon foglaltak a helyek akkor a te oldaladra ültetném mindkét tanút a párjukkal. Sajnos apud barátnőjét nem ültetheted külön asztalhoz ha nem akarod a párod anyukáját sem külön választani a párjától.

Egy tipp: Mi rengeteget őrlődtünk és matekoztunk és pszihológusként belegondoltunk hogy hova ki üljön. A végén egy kisgyerek oldotta meg a nagy megoldhatatlant: Ha nincs elég hely miért nem tesztek oda még két széket?

Igaz hogy kicsit összébb kellett húzódni, de azért nem annyira hogy a kényelem rovására menjen, és szuperül megoldottuk az ültetést.

Szóval alapterv: Vőlegény oldalon: anyukája, anyukája párja, apukája, apukája párja

Menya oldalon: apuka, apuka barinője, tanúk a párjaikkal.

A papot és egyebeket oda ültesd ahova fér. Ha van kersztszülő akkor inkább őket ültesd a tanúk helyére, de a vőlegény keresztszüleit a vőlegény oldalára az apukája után.

2014. dec. 31. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!