Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rosszul csinálok valamit, vagy tényleg ilyen bonyolult megszervezni egy esküvőt?
Én magam szervezem, de rengeteg ideig tart. Pl a meghívókkal hetekig küszködtem, hogy hogy nézzen ki, mi legyen a szövege, ki fogja kinyomtatni.
Úgy vettem észre, hogy egy csomó dolgot különböző helyről kell beszerezni. Pl díszeket, vagy kiválasztottam a virágcsokrot, de olyan szalagot amit én szeretnék, csak a netről tudtam megrendelni, üzletben nem kapható.
Úgy érzem csak kapkodok össze vissza, azt hittem sokkal egyszerűbb lesz.
Más hogy csinálta? Adjatok tippeket :(
"Úgy vettem észre, hogy egy csomó dolgot különböző helyről kell beszerezni. Pl díszeket, vagy kiválasztottam a virágcsokrot, de olyan szalagot amit én szeretnék, csak a netről tudtam megrendelni, üzletben nem kapható."
Hát ha mindent saját kezűleg akarsz, akkor elhiszem, hogy elég nehéz megszervezni.
1. A legegyszerűbb, de egyben legdrágább verzió, ha fizetsz egy esküvőszervezőnek. Nekem ez nem fért volna bele, vagyis inkább úgy mondom, hogy nekem nem ért volna annyit, mint amennyibe kerül.
2. A hely sok esetben elég sok terhet le tud venni az ember válláról. Ahol mi szerveztük az esküvőt, ott adott volt a catering, csak ki kellett választani, hogy mi legyen a menü.
Emellett a hely fix dekorossal dolgozott, szóval azt se kellett keresnem külön. Vele lebeszéltük, hogy mi az elképzelésünk (színek, stílus stb.), mennyi a keret és gyönyörűen megcsinálta. Virágost a dekoros ajánlott, így azt se kellett nagyon keresni. A hely emellett ajánlott DJ-t, fodrászt, fotóst, videóst, kb. mindent. Nem volt kötelező közülük választani, de azért segítségnek jó volt.
Kérdező, ne vedd magadra. Sok paraszt van itt aki itt éli ki a frusztrációját. Az életben meg meg se mer szólalni. Fel mer tenni az ember egy egyszerű kérdést és mindenbe belekötnek.
Abba is aminek köze nincs a témához mert kutya nem kérdezte ki szerint éri meg az esküvő és ki szerint nem.
Pontosan annyira bonyolult az esküvőszervezés, mint amennyire megbonyolítod. Hidd el, a kutya nem fog rá emlékezni, milyen szalag volt a csokrodon. Ilyen apróságokon kár idegeskedni.
Nem kell, hogy tökéletes legyen az esküvő. Az a fontos, hogy jól érezzétek magatokat. Márpedig a jó buli akkor is lehetséges, ha a az asztali futó és a szalvéták színe eltér 2 árnyalatot.
Mi is magunknak akartunk mindent szervezni, mert kis esküvőt tartottunk. Rengeteg családi, baráti segítséget kaptunk de így is mikor a dekor beszerzéséig jutottunk inkább feladtuk és megkértünk egy dekorációs céget, igen borzasztó drága volt, őszintén a legdrágább tételünk lett, viszont egy cseppet sem bántuk meg. Gyönyörű dekort kaptunk, pont amilyet megálmodtunk, és rengeteg munkájuk volt benne, az esküvő előtti napon már elkezdték, az esküvő napján még csinálták aztán a következő napon pedig mindent összepakoltak. Ha innen nézzük nem volt mégsem annyira drága, ráadásul az esküvői csokromat is ő csinálta hogy azonos legyen a díszletünkkel.
Szóval ha mást nem is de én dekorost tuti fogadnék, simán megéri azt a pénzt mert borzasztó sok munka és közvetlenül az esküvő előtt kell csinálni amire nyilván időd sincs hisz készülnöd kell.
A kérdezővel együtt várom a nyolc mondatot, amiben kifejted, hogy mi értelme van a kommentjeidnek.
Mit gondoltál? Hogy leírod a véleményed és a kérdező rögtön le is mondja a lagzit, mert szerinted nincs értelme? Tényleg azt hitted, hogy el tudsz tántorítani egy menyasszonyt az esküvőtől? 😂
15.
Csak rákívánok mutatni a dolog pazarló mivoltára. Ha tényleg "csak a papír" volna fontos és az ezzel járó lelki dolgok, akkor az egész esküvő lerendezhető 30 ezer Forintból, kb. 12 vendéggel, akik ténylegesen számítanak.
Ne mondja senki, hogy "attól lesz jó", hogy meghívnak rá 500 embert, a fele étel megy a szemétbe, a végösszeg a millió feletti zónában indul, és az összes divatos - és gagyi - dolognak ott kell lennie, pl. vőfély-bohóc akinek "dolga", hogy gusztustalan verseket mondjon a vőlegény péniszéről és a menyasszony fenekéről, és tapló rímek a "pörkölt", "fasírt" és egyéb ételekre, naaaaaagyon rosszul megidézve a paraszti kultúrát.
A szintetizátoron aranyesőt nyekeregtető banda is egy zenei inzultus, büntetés a fülnek. A fényképész képes kéthavi átlagfizetést elkérni, mert ő Misztö Sztájl. És mindezt azért, hogy legyen pár porosodó fényképük, amit sosem néznek meg, ha nincs - vagy ha modern lesz - akkor ezek ott fognak szétfogácsolódni úgy, hogy senkit nem fog érdekelni. Ezért megérti 200 ezer Forintot eltapsolni?
Olyan ez az egész, mint a társadalom azért tartaná fent a lakodalom intézményét, mert megéri mindenkinek anyagilag - kivéve a párt. Nagyot kaszálnak a szintielőadók, a vőfély, aki költ is hozzá egy szopós viccet (mert az állítólag vicces), kaszál a fotós és rosszabb helyeken a pap is.
A vendégek meg alapból kezüket dörzsölgetve indulnak otthonról, hogy "Hehe, ingyen pia, belehet rúgni!" Szép lila, zöld, sárga zakójukról szűrhetőek ki, mindig elsőnek rúgnak be és tesznek tönkre valamit.
Olyan is van aki a kajálásra készül fel, nem eszik előtt egy napig, mert "ott úgyis ingyen lesz!", de olyat is láttam, aki suttyomban seperte be a maradékot a tálról a kis dobozkájába - még 2 napig megvan az ebéd...
Primitív az egész! És milliókat elszórni rá, meg főleg!
Nagyszüleim - átszámítva - 20 ezer Forintért tartottak lakodalmat, 9 fővel önmagukon kívül, polgárian. Rontott ez bármit is a házasságukon? Nem. A pénzből pedig inkább nyaraltak egyet abban az évben, bútort vettek majd később nagyapám autót is. És egyet sem hitelre, hanem zsebből. Most okosabb lett volna elverni a pénzt baromságra, aztán utána gyűjtögetni, mint hitelezni?
A házassággal magával is vannak persze gondok, egyrészt a szabályrendesze nagyon elavult, még a szavak is. "fele"-ség, "hozzá ment", "elvette"(!!!), maga a rendszer pedig főleg. Annyi dolog van, ami ellen harcol a modern társadalom, mert mocsok és vér tapad hozzá. A házasság élen jár ebben (családon belüli erőszakok, a világháború utáni hazatért férjek megölése, feleségek megalázása, gyerekek bántása stb.) mégis - félrészegen - benyögi mindenki "jóvanazúgy". Sírva vigad a magyar?
Reform, reform, reform. Nagyon ráférne, mert a jelenlegi rendszerrel komoly gondok vannak, továbbá az a puccparádé, ami kiépült köré - visszataszító!
Vajon lenne-e ennyi vőfélybohóc, ha nem járna érte pénz, mint régen? Ja, akkor már nem tetszene ez. Régen tisztesség adta a vőfélyt, ami nem is kapott pénzt és kidobták volna, ha a menyasszony fenekén poénkodik (dédapám volt meghívott vőfély és leírta a verseit, ami picikét sem hasonlít a maiakra, semmi "mennek szopni" meg ilyen rész nincs benne, amit manapság volt szerencsém hallani. Ha előre tudná az ember - bárhonnan - hogy meddig fog tartani - lenne-e ekkora erőn felüli költekezés, pazarlás? Nem. Egy hurráoptimista esemény ez, ami a többségnek megéri, közben pedig egy társadalmi hazugság.
Persze akik ilyenek azok mindenből ilyen puccparádét csinálnak, ezek azok akiknél egy születésnap nem ám annyi, hogy jön 6 rokon, 5-6 haver és akkor eszünk egyet, játsszunk valamit, beszélgetünk, hanem ágyúszó, zenekar, limuzinos antré stb.
16.: Neked nem baromira mindehy, hogy más mégis mire veri el a pénzét? Komolyan az eszem megáll. Nekem meg az nem tetszik, mikor valakinek kajára se futja, de azért a napi 1 doboz cigi a minimum. Vagy mikor hitelre veszi a nagyképernyős TV-t, mert a feleakkora nem jó. Vagy mikor rlészletre veszi a félmillás iphone-t, mert a szomszédnak is az van. Mégse megyek oda pofázni, hogy nem kéne, mivel az ő dolga.
1. Nálunk nem ment a fele étel a szemétbe, mivel ami megmaradt, el lehetett csomagolni.
2. Nem kötelező elem a vőfély, és nem kötelező illetlen versikékkel sem szórakoztatni a népet. Nálunk sem volt.
3. Nekünk igen is fontos volt, hogy az összes barátunk ott legyen. Ugyanis külön-külön is szokszor nehéz összehozni a találkozókat, mert szét vannak szóróva az országban, mindenkinek megvan a maga családja, élete. Végre egy olyan alkalom, amire mindenki, akinek fontosak vagyunk, igyekszik eljönni.
Nekem nagyon sokat jelentett, hogy ott volt az összes, számomra fontos ember és jól érezte magát.
4. Nem feltélen kell lakodalmas zenét nyomni az esküvőn, nálunk sem volt.
5. Értelmes barátö körrel nem kell szégyenkezni a vendégek miatt. Nyilván volt, aki berúgott, de senki nem volt vállalhatatlan az este folyamán.
6. Nem vertük magunkat hitelbe az esküvő miatt, akkorát szerveztünk, ami belefért a büdzsébe.
Oké, hogy neked visszataszító, akkor ne szervezzél esküvőt, senki le sem szarja mit csinálsz. De engedtessék már meg, hogy akinek fontos, az meg megrendezze. A kérdés nem hozzád szólt, csak mindenáron bele kellett pofáznod.
17.
És ez így is marad, mert kell egy ellenvélemény is, nem a szokásos "De jól nézel ki, hát én?" stílus, amikor mindenki megveregeti a többiek vállát és tartanak fent egy alapvetően hibás rendszert.
Igen, ennyire bonyolult ha még szalagokat meg ilyesmiket is 1000 oldalas katalógusból valogatsz :D azt hittem az a vicc a szalvetagyuruk színéről csak vicc! :D
De tudod mi a nehéz meg? A lakásfelújítás :D szóval jobb ha begyakorlod a szervezkedest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!