Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meghívjam a szüleimet így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meghívjam a szüleimet így?

Figyelt kérdés

Májusban lesz az esküvőnk, de nem igazán jó a kapcsolatom a szüleimmel. Igazából semmiféle kapcsolatunk nincs. Anyuval sosem volt jó, apu meg sosem állt ki mellettem. Anyám sokat bántott, kiskoromban sokat vert, amikor meg már ciki volt verni, akkor verbálisan bántott. Gimi után azt mondták, mivel 18 éves vagyok, azt csinálok amit akarok, csak "ne szarjam a portát". Ezt így szó szerint. Ez náluk azt jelentette, hogy vagy elmegyek dolgozni vagy elmegyek dolgozni, de a továbbtanulást nem támogatják. Nem is támogattak, inkább tanultam diákhitelből.

Amikor az első diploma meglett, akkor támadtak, sokat kellett dolgoznom, mert albérletben laktam és olyanokat mondtak, mi van már elfelejtetted, honnan jöttél???? Pedig nem így volt, mindig szívesen mentem volna haza, de volt olyan, hogy elzavartak otthonról, mert azt mondták, minek mentem haza. Nekem ezek fájnak azért. Utána még tanultam mesteren is. Apám egyszer találkozott a párommal, aki orvos. Apunak is igyekezett sokat segíteni, gyógyszert felírt, rendezett neki SOS-ben kórházi ellátást. Ez most kb úgy néz ki, hogy a szegény falusi lány hozzámegy az orvoshoz és lenézi a szüleit. A részemről nincs így, de már nagyon sokszor megbántottak szüleim. Nagyon jól tudom, mindenbe belekötnének, a hajamba, ruhámba. APuval 4 hónapja találkoztam utoljára és azt mondta, hogy hogy nézel ki már megint??? Így nem szívesen hívnám meg őket. Lehet önző vagyok, de ez a mi napunk lenne és olyanokat látnék szivesen, akik nem bántottak. Nekem pár barátom lenne ott, párom részéről szülei és kollégák. Amúgy nagyon egyszerű szertartásra gondoltunk, maga az esküvő csak 2 tanús lesz, a vacsorára jönnek majd a vendégek. Zenét is pendriv-re teszünk majd, szóval nem a rongyot akarjuk rázni.

Engem csak az érdekel, hogy más volt-e már ilyen helyzetben? Ha nem hívta meg a szüleit, mi volt az oka? Köszönöm, annak, aki elolvasta.

2022. ápr. 2. 10:50
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazatok van.
2022. ápr. 2. 20:43
 22/29 anonim ***** válasza:
A szívedre hallgass. Én biztosan nem hívnám meg őket, de ahogy már fentebb is írták, a kapcsolatot is megszakítanám velük. Hogy a gyerekük vagy, nem tehetsz róla. Erről ők tehetnek. Arról is, hogy mérgező személyiségek. Még szerencse, hogy nem tettek teljesen tönkre és jól alakul az életed. Ne foglalkozz azzal, mit "illene". A szülőnek is illene jól bánni a gyerekével. Nekik sosem sikerült. Érezzétek jól magatokat SZERETTEITEK körében! Sok boldogságot!
2022. ápr. 4. 13:36
 23/29 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen! Nem lesznek meghívva. Ellenben anyósjelölt olyanokat mondd, hogy szeret ő, csak a gyereke vagyok. Meg hát csak a szüleim. Én meg mondtam, hogy bár ne is ismerném ezeket a szülőket. Tudom, hogy jót akar, de van okom nem meghívni őket.
2022. ápr. 4. 13:50
 24/29 anonim ***** válasza:

Anyuka nem ismeri a szüleidet. Meg nyilván idősebb korosztály és úgy gondolja, "illik".

Nem baj. Nem kell, hogy a ti napotokat tönkretegyék.

Csak a szüleid. Ez igaz. Te meg csak a gyerekük vagy és mégsem tudtak ehhez felnőni soha az életben, pedig felnőtt emberek és ők vállaltak.

2022. ápr. 4. 13:54
 25/29 A kérdező kommentje:
Pontosan kedves utolsó. Apám egyszer volt a nálunk. Igazából azt mondta a párom, ha nem mondom, hogy az apám, ő nem jött volna erre rá magától. Igazi rideg, elutasító volt. Mindig is. Anyám nem annak szült akinek igazán akart, apám meg fiút akart.
2022. ápr. 4. 13:57
 26/29 anonim ***** válasza:
Akkor mindkettő csak kínlódjon a saját elszúrt kis életében, téged meg hagyjanak végre boldognak lenni. Rádfér.
2022. ápr. 4. 14:03
 27/29 A kérdező kommentje:
A párom szülei egész egyszerűen nem hisznek nekem. Én elmondtam, hogy ez nem vitatéma. A végén anyósjelölt olyanokat mondott, biztos szeret az anyám, csak nem érzem eléggé. Azt hittem, lehidalok. Vagy karácsonykor: régebben kövér voltam, de sikerült lefogyni. Kérdezi apám: híztam? Állandóan a súlyommal bántottak, nem hiányzik ez nekem. Meg úgy egyáltalán. Egyébként nagyon rosszul érintett ez a kérdése, mert mielőtt megjön 2 kg simán feljön, de utána elmúlik és nagyon meg tudok ettől ilyedni. De mindegy nem híztam. Anyós nem érti ezt sem, miért érint rosszul. Pedig párom is mondta, hogy ez egy betegség volt, ami kezelve lett. Igazából kicsit az akaszt ki, hogy párom szülei nem hisznek nekem, hogy milyen kemény gyerekkorom volt.
2022. ápr. 4. 14:22
 28/29 anonim ***** válasza:

Az szuper lesz, ha innentől meg majd anyuka szeretné megmondani, mit tegyél vagy mit érezz.

Kérlek, ne hagyd neki. Te tudod az igazságot, párod támogat, pont. Mindenki foglalkozzon a maga dolgával.

Biztos szeret anyád, csak nem érzed. Aha.

2022. ápr. 4. 15:02
 29/29 A kérdező kommentje:
Így van. Meg is mondtam neki és a párom is neki, hogyan viselkedett apu, mikor nálunk volt.
2022. ápr. 4. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!