Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghívjam a szüleimet így?
Májusban lesz az esküvőnk, de nem igazán jó a kapcsolatom a szüleimmel. Igazából semmiféle kapcsolatunk nincs. Anyuval sosem volt jó, apu meg sosem állt ki mellettem. Anyám sokat bántott, kiskoromban sokat vert, amikor meg már ciki volt verni, akkor verbálisan bántott. Gimi után azt mondták, mivel 18 éves vagyok, azt csinálok amit akarok, csak "ne szarjam a portát". Ezt így szó szerint. Ez náluk azt jelentette, hogy vagy elmegyek dolgozni vagy elmegyek dolgozni, de a továbbtanulást nem támogatják. Nem is támogattak, inkább tanultam diákhitelből.
Amikor az első diploma meglett, akkor támadtak, sokat kellett dolgoznom, mert albérletben laktam és olyanokat mondtak, mi van már elfelejtetted, honnan jöttél???? Pedig nem így volt, mindig szívesen mentem volna haza, de volt olyan, hogy elzavartak otthonról, mert azt mondták, minek mentem haza. Nekem ezek fájnak azért. Utána még tanultam mesteren is. Apám egyszer találkozott a párommal, aki orvos. Apunak is igyekezett sokat segíteni, gyógyszert felírt, rendezett neki SOS-ben kórházi ellátást. Ez most kb úgy néz ki, hogy a szegény falusi lány hozzámegy az orvoshoz és lenézi a szüleit. A részemről nincs így, de már nagyon sokszor megbántottak szüleim. Nagyon jól tudom, mindenbe belekötnének, a hajamba, ruhámba. APuval 4 hónapja találkoztam utoljára és azt mondta, hogy hogy nézel ki már megint??? Így nem szívesen hívnám meg őket. Lehet önző vagyok, de ez a mi napunk lenne és olyanokat látnék szivesen, akik nem bántottak. Nekem pár barátom lenne ott, párom részéről szülei és kollégák. Amúgy nagyon egyszerű szertartásra gondoltunk, maga az esküvő csak 2 tanús lesz, a vacsorára jönnek majd a vendégek. Zenét is pendriv-re teszünk majd, szóval nem a rongyot akarjuk rázni.
Engem csak az érdekel, hogy más volt-e már ilyen helyzetben? Ha nem hívta meg a szüleit, mi volt az oka? Köszönöm, annak, aki elolvasta.
Nagyon sokan vannak akik eleve két tanú jelenlétében kötnek házasságot. Akkor sincsenek ott a szülők, szóval aki ezért esetleg megszólna, azzal nem kell foglalkozni.
Egyes szülők a toxikus viselkedésükkel egy életre meg tudják "nyomorítani" lelkileg a gyereküket, de ezt nem szabad hagyni. Ha kell, akkor meg kell szakítani velük a kapcsolatot.
Ajánlom olvasásra Susan Forward: Mérgező szülők című könyvét. Írt egy könyvet Érzelmi zsarolás címmel is. Amint látom ezt is csinálják veled a szüleid, persze csak ha hagyod.
Mi is két tanúval esküdtünk. Szintén mérgező szülők, és olyan "semmilyen" kapcsolat.
Szerintem ne hívd meg őket, és utána se tartsatok kapcsolatot, semennyire sem.
Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen emberek léteznek és gyereket nevelnek. Szomorú sajnos.
Én nem hívnám meg őket. Nem tudnám megbocsátani. Remélem a párod szüleiben te is tudsz némi pótszülőt látni, kapni. Testvéred van? Vagy olyan rokon akivel jó kapcsolatod van? Ha van ilyen, akkor őt meghívnám. Fontos barátokat. Stb.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Nem érdemlik meg.
Apu részéről egy féltestvérem van. Ő kijelentette, nem akar velem kapcsolatot tartani apu miatt. Megértem, nem tudom őt elítélni ezért, bár az életet nem én kértem, hogy ennyire haragudjon rám.
Amikor 13 éves voltam, a féltesvéremnek volt a 2. esküvője. Az akkori párjának szülei mondták, hívja meg az apját is, mert így szokás. Nem volt benne sok köszönet. A féltestvérem szó szerint rosszul volt apánk jelenlététől és ezt megértem. Utána már nem is tartották újra a kapcsolatot. És érdekes őt békén tudta hagyni, csak engem nem. Én megfogadtam, többet már nem akarom felvenni a telefont sem nekik. Karácsonykor konkrétan olyat kérdezett, híztam-e? Amúgy nem híztam akkor, és ez azért is esett rosszul, mert régen kövér voltam, de sikerült lefogyni, még a terhességem alatt sem híztam. Nah mindegy, egyszóval nem hiányoznak. Én ezért ostorozom magam, de egyedül az a nagymamám hiányzik, aki tavaly meghalt. Anyu édeanyja is sokszor olyanokat belém tudott kötni ( másokba is sajnos), hogy az ember füle kettéállt. Köszönöm, hogy nem bántotok ezért.
Huh hát Kérdező tényleg sajnálom. Olyanokkal vedd magad körül akik megérdemelnek, akiket te szeretsz és ők is téged. Ez lehet a párod családja, de család (még ha nem is ugyanaz) lehetnek nagyon közeli barátok is. Nem éri meg olyanokra pazarolnod az életed és az energiáid akik gonoszak és lehúznak. Azokat hívd meg akik tényleg fontosak.
Remélem ezektől függetlenül, te ki tudsz majd alakítani egy olyan saját családod ahol nem mérgezőek a kapcsolatok.
#16 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!