Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meghívjam a szüleimet így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meghívjam a szüleimet így?

Figyelt kérdés

Májusban lesz az esküvőnk, de nem igazán jó a kapcsolatom a szüleimmel. Igazából semmiféle kapcsolatunk nincs. Anyuval sosem volt jó, apu meg sosem állt ki mellettem. Anyám sokat bántott, kiskoromban sokat vert, amikor meg már ciki volt verni, akkor verbálisan bántott. Gimi után azt mondták, mivel 18 éves vagyok, azt csinálok amit akarok, csak "ne szarjam a portát". Ezt így szó szerint. Ez náluk azt jelentette, hogy vagy elmegyek dolgozni vagy elmegyek dolgozni, de a továbbtanulást nem támogatják. Nem is támogattak, inkább tanultam diákhitelből.

Amikor az első diploma meglett, akkor támadtak, sokat kellett dolgoznom, mert albérletben laktam és olyanokat mondtak, mi van már elfelejtetted, honnan jöttél???? Pedig nem így volt, mindig szívesen mentem volna haza, de volt olyan, hogy elzavartak otthonról, mert azt mondták, minek mentem haza. Nekem ezek fájnak azért. Utána még tanultam mesteren is. Apám egyszer találkozott a párommal, aki orvos. Apunak is igyekezett sokat segíteni, gyógyszert felírt, rendezett neki SOS-ben kórházi ellátást. Ez most kb úgy néz ki, hogy a szegény falusi lány hozzámegy az orvoshoz és lenézi a szüleit. A részemről nincs így, de már nagyon sokszor megbántottak szüleim. Nagyon jól tudom, mindenbe belekötnének, a hajamba, ruhámba. APuval 4 hónapja találkoztam utoljára és azt mondta, hogy hogy nézel ki már megint??? Így nem szívesen hívnám meg őket. Lehet önző vagyok, de ez a mi napunk lenne és olyanokat látnék szivesen, akik nem bántottak. Nekem pár barátom lenne ott, párom részéről szülei és kollégák. Amúgy nagyon egyszerű szertartásra gondoltunk, maga az esküvő csak 2 tanús lesz, a vacsorára jönnek majd a vendégek. Zenét is pendriv-re teszünk majd, szóval nem a rongyot akarjuk rázni.

Engem csak az érdekel, hogy más volt-e már ilyen helyzetben? Ha nem hívta meg a szüleit, mi volt az oka? Köszönöm, annak, aki elolvasta.

2022. ápr. 2. 10:50
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Én ezek után a kapcsolatot sem tartanám velük.
2022. ápr. 2. 11:15
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ismerős a sztori. Nekem a párom szülei hasonlóak. Én abszolút nem szívesen látom őket az esküvőnkön majd, ha párom akarja meghívhatja őket. 5 éve megy a hiszti a cirkusz részükről
2022. ápr. 2. 11:16
 3/29 A kérdező kommentje:
Most sem tartjuk igazán. Köszönöm szépen a válaszod, mert akkor nem én vagyok az önző gyerek ezek szerint, más is így látja.
2022. ápr. 2. 11:16
 4/29 A kérdező kommentje:
Szüleim is cirkuszolósak sajnos. Engem képesek a porig alázni.
2022. ápr. 2. 11:22
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hívnám meg őket a helyedben ezek után. Ez a te napod, még írtad is, hogy mindenbe belekötnének. Ezt ne tegyék tönkre neked.
2022. ápr. 2. 11:23
 6/29 A kérdező kommentje:
Igem, szerintem sem. Párommal beszéltünk erről, azt mondta ő ebbe nem szól bele. Ő is látta apámat, milyen ember. Lehet az ember falusi, nincs ezzel baj. Apu ráadásul a tanyán nőtt fel, ahol még akkor is asszonynak kuss volt, szó szerint. Nem volt könnyű így felnőni. Vagy ha felhív 4 havonta nem az a kérdése, hogy van az ember, hanem hol van. Kontrollmániásak és bevallom, érzelmeket nem tudok és nem is akarok megjátszani.
2022. ápr. 2. 11:25
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyértelmű. Gondolom valahol mélyen azért szeretnéd, ha ott lennének, mert mégiscsak a szüleid, akiket azért "szokás" meghívni, de ilyen háttérrel én biztos nem tenném. Nem is tartjátok a kapcsolatot, magadnak építettél fel mindent, aztán még kritizálnak is. Az esküvődön ne azon kelljen stresszelned, beszólnak-e, hogy hogy nézel ki. Azt egyébként tudják, mikor lesz?
2022. ápr. 2. 11:31
 8/29 A kérdező kommentje:
Nem tudják, nem beszélünk. Ha a szivemre teszem a kezem, valójában nem szeretném, hogy ott legyenek, főleg azért, mert nem tudok érzelmeket megjátszani és úgymond jópofizni. Sajnos az átlegember illemből meghívná őket. Azért is írtam ki a kérdést, mert sokan elitélnek ez miatt, mert azt kapom, csak a szüleim. Én meg csak a gyerekük voltam és bónuszban még ki is semmiztek.
2022. ápr. 2. 11:38
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak mások, egyrészt semmi közük hozzá, kit hívsz meg, másrészt nem tudják a hátterét, nagyon is nyomós okos van arra, miért nem hívod meg őket. Akik meg valóban fontosak, gondolom tudják az okát, és eszükbe sem jut elítélni. Lehet, hogy biológiailag a szüleid, de nem úgy viselkednek.
2022. ápr. 2. 11:43
 10/29 A kérdező kommentje:
Hát igen. Igazából a részemről csak egy régi gimnáziumi ismerősöm lesz és neki a férje. De ez nem zavar engem.
2022. ápr. 2. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!