Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi volt a menü az esküvődön?
Előétel: francia bagett, sajttál, sonkák, padlizsánkrém. Ez a várakozáshoz volt kitéve.
Levesnek zöldségleves.
Főétel sok volt: aszalt barackkal töltött csirkemell, szilvával töltött sertés, pisztráng, padlizsán hajók(?), meg köretek.
Éjfél: töltött káposzta (nagy kedvencem), marhapörkölt. Savanyúságok és a maradék vacsi.
Édesség: sütik, torta, gyümölcstál
Vacsora:
tyúkhúsleves
rántott csirkemell
gordon sertés karajból
cigánypecsenye sertés tarjából fokhagymásan
rántott sajt
fasírt
rizs
petrezselymes burgonya
Éjfélkor:
töltött káposzta, kenyér
(és a maradék sült hús feltálalva)
3-4
Nem tudom hogy miért kell olyan ételeket tenni egy menűbe ami NEM EGY
ÁLTALÁNOS ÉS "ELFOGADOTT" ÉTEL amit szivesen fogyaszt majd a vendégek nagy többsége.
Az "aszalt barackkal töltött csirkemell" és a "szilvával tőltött sertés" a "padlizsán hajók" nem éppen a legkedveltebb magyar ételek közé tartoznak.
Kiváncsi lennék a "vendégek" hogyan fogadták ezeket az ételeket, azaz MI VOLT a véleményűk róla?
De -persze- ha egy olyan elit volt a vendégsereg aki "azt kivánta" akkor teljes lehetett az elégedetség...
Én vagyok a 3as.
Nálunk ez a normális étel. Mi nem eszünk még vasárnap sem tyúkhúslevest és rántott húst. Semmi gond azokkal az ételekkel sem, csak mi nem szeretjük, nem fogyasztjuk max évente 1-2szer... Ellenben imádjuk a gyümölccsel töltött húsokat és a halakat is. Sőt nálunk a zöldség sem ördögtől való kényszerétel.
Szóval az lett volna furcsa, ha azzal vendégeljük meg a családunkat és barátainkat.
De köszönöm a lepontozást. Nyilván félreértettem a kérdést, azt hittem, hogy az esküvői menünket kell leírni... nem pedig az átlag magyar esküvői menüt megszavazni...
Semmi kötött dolog nem volt. Mindenki azt rendelt amit akart, a kajálás végén pedig kifizettük egyben. Nem voltunk sokan (17fő)
Egy étteremben tartottuk az esküvő utáni ebédet ami egyben pizzéria is. Anyukám pl rántott hús+ rizibizi, apukám ugyanez sültkrumplival, tesóm marhapörköltet, anyósom brassóit evett, a férjem nagymamája meg valami gombás kaját. Mi a férjemmel és még páran pizzát rendeltünk:)
Hideg görög gyümölcsleves (július volt és 40 fok).
Vegyes bőségtálak vegyes körettel (rántott csirkemell párizsiasan, rántott sajt, vasi pecsenye, sült csirkecomb (töltött). Vegyes köret.
Desszertnek az esküvői torta volt, és 3-4 féle krémes sütemény. (Nem volt nagy hacacáré, nálunk déli esketés után egy ünnepi ebéd volt egyé étterem különtermében, huszan voltunk.
Polgári esküvőn mi voltunk + 2 szülőpár + 2 tanú. (Sima koktélruhában voltam).
Egy olasz vendéglőben foglaltunk előre asztalt így 8 főre, mindenki választott, amit szeretett, szóval nem volt konkrét menüsor.
Nem mondtuk az étteremben asztalfoglaláskor, de levették, hogy esküvő volt, így az étkezés végén hoztak egy gyümölcstortát nekünk, mondták, hogy a ház ajándéka:)
Rá fél évre volt egy hagyományos templomi, kb. 60 vendéggel (leginkább a szülők kívánságára).
Itt tyúkhúsleves, utána felszolgálva a főtt hús 3 féle mártással, utána vegyes tálak (sajttal sonkával töltött csirkemell rántva, vasi pecsenye, karaj párizsiasan, töltött sült csirkecomb), és vegyes köret volt hozzá, paradicsomsaláta, uborkasaláta, káposztasaláta.
Torta, sütik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!