Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt szokást adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt szokást adni esküvőre? (Barátnő)

Figyelt kérdés

Nem volt még lakodalomban, csak gyerekként. Nem igazán tudom, hogy megy ez.

Mennyit “illik” adni?

Párommal megyünk, ismerik egymást, de nincs az a szoros kapcsolat amúgy. Nem is ez a lényeg.

Tudom, hogy függ az anyagiaktól, de mégis… milyen összegben szokás?

2022. jan. 10. 14:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez az anyagi helyzetetektől függ, mi fejenként 20ezret adtunk (volna) a házasodó barátainknak. De például a legutóbbi esküvőn egy másik barát 10-et adott, megint mások ajándékot összefogva, fejenként kb. 10 ezer forint értékben
2022. jan. 10. 17:06
 12/31 anonim ***** válasza:
86%

Annyit minimum illik adni, amennyibe az ellátásod kerül. Ez nyilván attól is függhet, hogy pl. van-e szállás, mennyire puccos helyen van a lagzi stb.

Szerintem 20 ezer/fő alatt adni manapság max. tanulótól nem gáz. Egy középkategóriás helyen is fejenként 20-25 ezer az étel-ital.

2022. jan. 10. 18:03
 13/31 anonim ***** válasza:
70%
Pont annyit, amennyit fogyasztottál. Akár tételes listával kiegészítve, borravalót is tartalmazva!
2022. jan. 10. 18:04
 14/31 anonim ***** válasza:
53%

Fejenként 20.000 Ft az kb 10 éve volt.

30-40 körül szoktunk adni.

25e/fő alatt pár éve már egy istállóban se lehet esküvőt tartani. Erre jön rá még a pia általában.

De ha nem dolgozol még, és diák vagy, sztem teljesen korrekt ha csak vmi tárgybeli ajándékot adsz kb 10e Ft értékben. De ha zsét adsz, akkor ne nevettesd ki magad 20 ezerrel mert az még az általad elfogyasztott fél rántotthúst se fedezi

2022. jan. 10. 18:21
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
A 11-es vagyok, a többi választ olvasva lehet árnyalja a képet, hogy mi mind félállásban dolgozó diákok voltunk.
2022. jan. 10. 21:47
 16/31 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat.

Az én barátnőm megy férjhez és engem a párommal együtt hívtak meg.

2022. jan. 11. 05:49
 17/31 anonim ***** válasza:
62%
Milyen rántott hús kerül 20 ezerbe?
2022. jan. 11. 09:18
 18/31 anonim ***** válasza:
24%

A terembérlet/zenész/kaja stb...

minimum 40/fő

2022. jan. 11. 10:24
 19/31 anonim ***** válasza:
16%
De akkor beszéljük meg előre, ne olyan helyen legyen, ami nekem nem tetszik, meg ne olyan zene, amit utálok, és a részemet fizetem a számlából.
2022. jan. 11. 12:00
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Biztos én vagyok a fura, de a nászajándék összegét nem ahhoz szoktam igazítani, hogy milyen a kaja és van-e nekik fotósuk vagy zenészük... Ez az ő magánügyük, hogy milyen esküvőt szerveznek.

A pénz az nászajándék. Kiváltja a tárgyi ajándékot, hogy aztán ne 3 kávéfőzőt és 5 étkészletet kapjanak, hanem praktikusabb, hogy arra költik, amire akarják. Annyit szoktam adni, amekkora értékű ajándékot vennék, ez meg attól függ, hogy milyen kapcsolatban vagyok a párral. A legjobb barátnak többet adok akkor is, ha lagzi sincs, csak egy kis vacsora. De távoli rokonnak akkor sem adok többet, ha luxuskaják vannak és a 100 tagú cigányzenekar.

20-at adnék fejenként, ha nem olyan közeli barát.

2022. jan. 11. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!