Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt szokást adni esküvőre? (Barátnő)
Nem volt még lakodalomban, csak gyerekként. Nem igazán tudom, hogy megy ez.
Mennyit “illik” adni?
Párommal megyünk, ismerik egymást, de nincs az a szoros kapcsolat amúgy. Nem is ez a lényeg.
Tudom, hogy függ az anyagiaktól, de mégis… milyen összegben szokás?
Azt kihagytam, hogy a templomi után megyünk a vendégfogadóba, ahol úgymond vacsora előtt lehet átadni az ajándékot/borítékot.
Mennyasszony tánc is lesz, de ott kérték, hogy ne. Az még kérdés, hogy pénzsöprés lesz-e, de ott aprót szórnak.
Az a pénztárcádtól is függ. Ha megterheli a kasszát, akkor annyit illik adni, amennyi a kettőtök vacsorája. Ha tudsz, akkor lehet többet is. Ha nem tudsz, akkor egy 10-es is több mint a semmi.
Én a tesómnak az esküvőjére egy 100-ast adtam a férjemmel, de mi már akkor félretettük, amikor megtudtuk az időpontot. Nyilván van olyan család, ahol az 500.000 normális. :D
Én barátok esküvőjére nem adnék ennyit akkor sem ha milliomos lennék.
Te mész a pároddal a barátnőd esküvőjére?
Vagy te vagy a pár, akinek a párjának a barátnőjének az esküvőjére mentek? Nekem nem volt vilagos.
Minden estere ez függ attól, milyen szoros a barátság, hány vendég lesz, mekkora esküvő, mi fér bele stb. Eszerint kalkuláljatok.
Abban az időben voltam utoljára esküvőn amikor még forgalomban volt a papír 200-as, egy vendég annyit rakott bele és egy fecnit amire az volt írva: ennyi tellett!
A másik amit csak mondott a barátom hogy szórólapot kapott ajándékba az ifjú pár, azt hazudta az ajándékozó hogy 2 hét múlva menjenek be és válasszák ki az utazást mert már nem ki van fizetve. Nagy pofára esés volt nekik mert semmi nem volt kifizetve.
Kérdésedre a válasz: 20 ezer fejenként.
Egyébként azt nem értem hogy barátnak említed mikor alig járnak össze és csak néha beszélgetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!