Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csináljak ha a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak ha a párom szeretné az esküvőt, de én nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

28 éves nő vagyok a párom 32.

Lassan 7 éve vagyunk együtt.

Már egy ideje peccegeti a témát, hogy jó lenne egy esküvő, de én ezt nem szeretném. Félre értés ne essen, imádom őt és biztos vagyok benne hogy vele akarom leélni az életemet, a gyerekvállalás is a tervben van, dolgozunk rajta.

De én nem szeretnék esküvőt. Valahogy nem érzem, hogy egy papír közelebb hozna minket egymáshoz. Én szeretem a saját nevem, ezen sem változtatnék. Régebben is előhozta ezt a témát, de mostanában elég gyakran .

Hogy hozzam a tudtára, hogy én ezt egyáltalán nem szeretném? Vagy velem lenne baj?

Köszönöm a válaszokat!

2021. aug. 9. 19:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem muszáj a nevét a felvenned . Ha neked nem számit az esküvő , de a párodnak fontos érdemes meggondolni .
2021. aug. 9. 19:28
 2/25 anonim ***** válasza:
94%

Hogyhogy nem mondtad még el neki, hogy te ezt nem akarod? Miért hagyod, hogy azt higgye, hogy egyszer férj és feleség lesztek? Nekem ez már olyan félig-meddig átverés.

A nevét nem kötelező felvenni. Ha meg annyira szereted őt, akkor miből áll aláírni azt a papírt? Miért vagy ennyire ellene?

2021. aug. 9. 19:33
 3/25 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk is így volt. Aztán Utána jártam egy két dolognak. Végülis 2 tanú Al lett egy polgári esküvő, a nevem maradt ugyanaz. A különbség annyi hogy most kapunk adókedvezményt illetve több lehetőséget adott a bank a hitelünknél.
2021. aug. 9. 19:37
 4/25 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is valahol ott lenne a kompromisszum, hogy ha neked mindegy, ő meg szeretné, akkor legyen. Ha te nagyon nem szeretnéd, ő meg igen, akkor viszont meg kell beszélnetek, hogy kinek engedtek, mert valamelyikőtöknek úgysem lesz jó.

Egyébként erről az első pár hónap után illik beszélni, akár egy fél mondat erejéig is.

2021. aug. 9. 19:38
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Megtartható a neved, én is megtartottam. Ha vele akarod leélni az életed, nem értem, miért húzódozol? Nem kell dínom-dánom-lakodalom, csak két tanú. A házasság nem csak egy papír, az annak a bizonyítéka, hogy két ember össze akar tartozni egy életre. Aki erre nem hajlandó, az fél az elköteleződéstől.
2021. aug. 9. 19:40
 6/25 anonim ***** válasza:
89%
Pontosan egy papír semmit sem változtat. Lehet vagyonjogi szerződést is kötni, ha az esetleges válás miatt félnél. Amúgy örülj neki, hogy megtisztel ezzel, hogy elakar venni, nem pedig az örökös "párom" maradsz. A legtöbb férfi aki nem akar házasságot, legtöbbször csak gyors kiskaput keres, illetve várja miss. Tökéletest, míg legszebb éveit ellopja a "barátnőjének". Amúgy egy gyerek és az összeköltözés nagyobb horderejű. Szóval szerintem tényleg örülj, hogy feleségül szeretne venni. Nem kötelező nagy lagzit sem csapni, ha az anyagiak tartanak vissza még. De szerintem az eljegyzés, ha komolyan gondolja a férfi, az egyik legszebb gesztus a világon egy kapcsolatban, mert annak a jele, hogy komolyan gondolja az egészet és veled akarja leélni az életét. Az esküvő pedig már a családnak és barátoknak szól kb. illetve jogilag is egy család lesztek. Sajnos nekem nem jött össze sohasem egy olyan férfi sem, aki legalább egy kicsit is szeretett volna tiszta szívéből, nem hogy még feleségül vett volna. Ne hagyd ki ezt. Tudom, évek után is zátonyra futhat egy házasság, kapcsolat, de nem szabadna mindig ennyire negatívan hozzáállni a dolgokhoz.
2021. aug. 9. 19:46
 7/25 anonim ***** válasza:
92%
Nemhogy örülnél, hogy szeretne elköteleződni.. 1 igent kimondani nem olyan nagy probléma egy idegen nő előtt.
2021. aug. 9. 19:47
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk fordítva volt, én akartam, a férjemnek meg mindegy volt, épp ezért belement, mert a "mindegy" azt jelenti, hogy neki az se baj, ha igen.

Nem volt nagy lagzink, csak egy szűk körű szertartás meg szolid vacsi, nem adósodtunk el benne.

Nekem tök jó érzés, hogy jogilag is összetartozunk; én úgy magyaráztam neki, hogy miért fontos ez nekem, mert nekem elég gáz a családom, de ha ő "örökbe fogad" ezzel, akkor végre lesz normális családom. :)

És mi még a kapcsolatunk elején beszéltünk erről.

Tényleg az lenne a korrekt, ha ti is mihamarabb beszélnétek erről, ha már eddig nem tettétek meg.

És ahogy előttem mondták, a nevedet megtarthatod.

2021. aug. 9. 19:49
 9/25 anonim ***** válasza:
96%

Számomra egyszerűen döbbenetes, hogy 7 év párkapcsolat után két ember

a) nem tudja egyértelműen, hogy a másiknak mi az elképzelése erről;

b) nem tudnak erről őszintén beszélni.

2021. aug. 9. 19:51
 10/25 anonim ***** válasza:
96%

ha az esküvő mint esemény zavar ennyire akkor jelezd neki, hogy nem szeretnéd vagy legalább ne legyen akkora felhajtás, csak pár közeli családtaggal pl vagy csak ti ketten legyetek akár

ha pedig a házasság gondolatával van ekkora problémád, akkor ott már vannak gondok szerintem.. ha tényleg annyira szereted amennyire írtad, akkor miért okoz gondot összekötni vele az életed? minden esetre ezt is jelezd neki, hogy ne kergessen hiú ábrándokat

és nem kötelező felvenned a nevét, sőt ha nagyon akarod, a gyereketeket is a te nevedre keresztelhetitek

2021. aug. 9. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!