Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek! Bele szólhat egy vőlegény, hogy milyen ruha legyen a menyasszonyon?
A kedves mama azt szeretné, hogy az ő kicsi lánya egy halvány barack színű kosztüm szerű "göncben" mondja ki velem az igent. Rajtam pedig szerinte nagyon jól állna egy barnás színű öltöny, mert passzolnának a színek.
Mondtam páromnak, hogy édesanyád csak akkor fog engem barna színű öltönyben látni, ha magára vesz egyet és éppen rám néz, mert én biztos nem fogok barnát fölvenni esküvőre! Szerintem alap, hogy egy férfi fekete öltönyben hófehér ingben fekete nyakkendővel legyen felöltözve. A menyasszonynak, mivel Ő még jelenleg hajadon, teljesen egyértelmű, hogy hófehér ruhában kell lennie tetőtől talpig, tradicionális okok miatt! Ebből nem tudok és nem is akarok engedni! Párom meg aggódik, hogy: "De mit fog szólni ehhez anyu?". Mondtam neki, hogy pont ez érdekel a legkevésbé! Kinéztem neki egy hosszú, hófehér, uszályos ruhát, tüll, fátyolos fejdísszel.Inkább megveszem neki, még ha 2500 Euróba-ba kerül is, csak vegye ezt föl, mert ebben lesz tökéletes. Most megy a cirkusz, hogy akkor most mi legyen, mert minek ennyit költeni rá?!
Nem akar ebben lenni, mert fél, hogy az anyja megharagszik.
Én engedném bizonyos szintig "beleszólni" a vőlegényemet, hogy milyen legyen a ruha, mert az esküvő a mi KÖZÖS ünnepünk, és neki is szeretnék tetszeni. Ezért szerintem jó, ha megbeszéljük, hogy mégis milyen stílusú legyen.
Viszont amit a kérdező művel, az nem beleszólás, hanem parancsolgatás. Ha én megtudnám, hogy a vőlegényem vesz egy menyasszonyi ruhát nekem, és szerinte abban leszek "tökéletes", akkor lefújnám az esküvőt. Milyen gusztustalan mentalitás ez már...
"Hát szabadságra ment a jó ízlésetek? Hogy állna rajta egy kosztüm?"
Édesanyám ezelőtt 35 évvel (!) kosztümben ment férjhez kalappal és kesztyűvel. Sokkal stílusosabb és elegánsabb volt, mint sokan, akik tortának öltöznek.
"Szerintem alap, hogy egy férfi fekete öltönyben hófehér ingben fekete nyakkendővel legyen felöltözve."
Nem tudom, ez nálatok milyen "hagyomány", nálunk temetésre mennek így a férfiak. A fekete öltönyt megértem, de a fekete nyakkendőt nem. Persze, azt veszel fel, amit akarsz.
Szerintem beleszólhat. Az esküvő elvégre a menyasszony és a vőlegény ünnepe, nekik kettejüknek kell dönteni. A család adhat tanácsot, de ők ne döntsenek már helyettem. Ha a menyasszonyi barackruhat szeretne, mert mondjuk a fehér sapasztja, akkor koss kompromisszumot, ha az édesanyja, akkor ezt minden előbb rendezték le. Amúgy a feketével semmi gond, az én párom is majd szívesen látok feketét és megy a barackszinhez is, pláne ha kapsz te is valamilyen barackszinu kiegészítőt.
Viszont az is igaz, hogy az esküvő esküvő, nem pedig bál, van egy hagyomány, hogy a nők fehérbe öltöznek. A koszorúslányok lehetne barackszinu.
Ha az anyós nagyok beleszólna a dolgokba, nézzétek meg a Szörnymen yasszonyok egy részét kettesben. Arról szól, hogy a menyasszonyi csak a saját unnepuknek tekintik az esküvőt, a vőlegényt meg jól kihagyják. (Valós sztorik)
Én szerintem elköltöznék Nepálba kecskepásztornak inkább, ha ilyen párom és anyám lenne. A leírás alapján mindketten idegesítőek vagytok.
Szerintem főképp a menyasszonynak kell döntenie a saját ruhájáról. Véleményt persze a vőlegény, rokonok, akár barátok is mondhatnak, de a döntés legyen a sajátja.
#34 vagyok
Amúgy az én szüleim is úgy házasodtak kb. 30 éve, hogy anyukámon színes kosztüm volt, apukámon meg hozzá illő színű öltöny. (Kettejük közös választása volt.)
Szerintem nagyon jól néztek ki, anyukám nagyon csinos volt anélkül, hogy habcsóknak öltözött volna. :)
Hajadonként egy franciás törtfehér térdig érő szoknyás kiskosztümben mentem férjhez, drága anyósom varrta <3
Láttam már nagyon szép párt, a csaj barackos bézs hosszú estélyi jellegű ruhában, a srác egy világos tejeskávé színű öltönyben, nyári esküvőn szuper jól tud kinézni. Szóval a kedves mama a barnával nem biztos, hogy a '70-es évekbeli műszálas háromgombos VOR öltönyre gondolt.
"Ő még jelenleg hajadon, teljesen egyértelmű, hogy hófehér ruhában kell lennie tetőtől talpig, tradicionális okok miatt"
Szűz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!