Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett divat mostanában az eljegyzés után évekig várni az esküvőre?
Az elmúlt években/évtizedben egyre nagyobb divattá vált, hogy megkérik a lány kezét, legyen gyűrű az ujján, de az esküvővel még 4-6-10 évet várnak.
Persze én is tudom milyen drága egy esküvő, sok embernek spórolni kell rá, de gyakran előfordul, hogy megvan a pénz/nem probléma kifizetni, mégis "csak" jegyben járnak sok-sok évig.
Mi ennek az oka? Miért vált kvázi divattá?
A gyűrű hiába. Van meg ha teszem azt utána nincs hol lakni...
És a lagzi is drága azért van akinek ez is sok pénz.
Szerintem ilyen esetekben azért történik a lánykérés, hogy a nő egy kicsit befogja a száját. Már bocsánat:D
Ahol komolyan is gondolják a házasságot, ott 1-2 éven belül megtartják az esküvőt.
Sztem sokan az eljegyzést egy feljebb szintre lépésként használják, nem is feltétlenül annak a kifejezésére, hogy belátható időn belül házasság lesz. Hogy jaj, ha nem csinálok vmi csinnadrattásat, akkor majd elhagy a nőm.
Vagy azoknál látom még, akik nem képesek normálisan kimutatni az érzelmeiket vagy kezelni a problémáikat, és a lánykérést kvázi bocsánatkérésnek meg "de ezek után ne pampogj annyit"-nak szánják. Meg van olyan is, aki tudja, hogy a nője kapós, és azért kéri meg, hogy kevesebb eséllyel lépjen le.
Ha megkéri a kezem a gesztus + a tartalma a fontos és utána az esküvő már csak extra. Ergo én is világ életemben ellennék menyasszonyként, de hamàr jár a házasoknak mindenféle kedvezmény miért ne? 😂
Bár nyilván ez személyiség függő, csak elmondtam az én verziómat is.
Sok oka lehet.
- Pénzt kell gyűjteni az esküvőre
- A pasas csak le akarja tudni az eljegyzést hogy a párja pár évig ne nyaggassa az esküvő miatt
- Nem terveznek esküvőt alapvetően, de a családtámogatások miatt mégis megtartják.
Szerintem sokan a lehetosegeknel tobbet akarnak költeni a lagzira. Szerintem ez nagy butaság, mert 2-3 évig csak a lagzira gyűjtenek, ami egy nap alatt elmegy... És utána kellene igazán csak az energia a hazvasarlasra meg gyerekre (ha terveznek).
Sokan eljegyzessel erősítik meg a kapcsolatuk komolyságát, de a csaladalapitashoz meg túl fiatalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!