Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek! Bele szólhat egy vőlegény, hogy milyen ruha legyen a menyasszonyon?
A kedves mama azt szeretné, hogy az ő kicsi lánya egy halvány barack színű kosztüm szerű "göncben" mondja ki velem az igent. Rajtam pedig szerinte nagyon jól állna egy barnás színű öltöny, mert passzolnának a színek.
Mondtam páromnak, hogy édesanyád csak akkor fog engem barna színű öltönyben látni, ha magára vesz egyet és éppen rám néz, mert én biztos nem fogok barnát fölvenni esküvőre! Szerintem alap, hogy egy férfi fekete öltönyben hófehér ingben fekete nyakkendővel legyen felöltözve. A menyasszonynak, mivel Ő még jelenleg hajadon, teljesen egyértelmű, hogy hófehér ruhában kell lennie tetőtől talpig, tradicionális okok miatt! Ebből nem tudok és nem is akarok engedni! Párom meg aggódik, hogy: "De mit fog szólni ehhez anyu?". Mondtam neki, hogy pont ez érdekel a legkevésbé! Kinéztem neki egy hosszú, hófehér, uszályos ruhát, tüll, fátyolos fejdísszel.Inkább megveszem neki, még ha 2500 Euróba-ba kerül is, csak vegye ezt föl, mert ebben lesz tökéletes. Most megy a cirkusz, hogy akkor most mi legyen, mert minek ennyit költeni rá?!
Nem akar ebben lenni, mert fél, hogy az anyja megharagszik.
9-es vagyok. Megmutathatod neki a ruhát, el is mondhatod, hogy szerinted ez szép, jól állna neki, és meg is vennéd. De hadd gondolja át; ha van kedve, menjen el szalonba próbálgatni. Sokszor egész máshogy néz ki egy ruha felvéve, mint képen vagy a modelleken. Az enyémnek teljesen más esése volt például, és a színe is kicsit eltért a fotótól. Ha uszályos a ruha, akkor pedig mindenképpen legyen felgombolható, különben nem fog tudni felszabadultan mozogni, táncolni, én folyamatosan botladoztam benne, pedig csak a szertartáson volt kiengedve.
És egy kicsit álljon már ki magáért a menyasszonyod, hamarosan férjes asszony lesz. Ha anyuka megsértődik, majd megbékél.
A ha mennyasszonyodnak amúgy nincsen kifejezetten ellenére a fehér szín, akkor én is próbálnám rábeszélni.
Nem olvastam el az összes hozzászólást.
A leírtak alapján megértelek. Hogy a mama erőlteti, az arád azon aggódik, hogy az esküvőtökön nem felek meg az anyjának.. Belőlem is ekkora ellenállást vált ki, amikor a páromon látom, hogy magától nem csinálná, de a szülei nyomulnak...
Tapasztalatból is mondom, hogy nem tesz jót, ha ugyanolyan vehemenciával állsz bele a dologba mint másik oldal.
Sajnos. Hiába érthető.
Én megpróbálnám megmagyarázni a menyasszonyomnak, hogy azt hiszi, ez most a ruháról szol, pedig igazából megfelelési kényszerről az anyja irányába.
Azt is persze, hogy nekem kifejezetten nem tetszik se a kosztüm, se a színe. Hogy szeretném, ha maga választana, az anyja és nélkülem.
Mert amúgy ez egy esküvő, de a jelenlegi probléma szimbolizálja mi vár titeket az esküvő után, a házas életben. Az anyjának való megfelelési kényszer csak akkor tűnik el, ha ő maga dolgozik rajta.
Mert hidd el, ha eléred nála, hogy azt vegyen fel, amit te akarsz, nem fogod jól érezni magad.--> Ez bármire ráhúzható. Ha mama mondja az elvárásait, a feleséged meg akar felelni, te meg ráveszed az ellenkezőjére, növelni fogja a hiányérzeted. Rosszul fogod érezni magad, nem fogod kedvelni magad a kapcsolatban, mert te is erőszakossá válsz, mint az anyja.
Legalábbis nálam így volt. El kellett engednem a dolgokat, el kellett távolodnom, hogy ne másszak a falra az egésztől, hogy a mama mondja, a párom meg lavírozik, mert senkit nem akar megbántani, de nem tudja azt mondani, hogy nem.
1, Az nem tradíció, hanem babona!
2, Semmiféle oltár nem lesz, mivel csak polgári esküvőnk lesz.
3, Nem kérek privát üzenetet, pláne nem ilyen kritikán alulit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!