Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jóllaknátok az esküvőnkön?
Szeretnénk eltérni a hagyományos szokásoktól, így különlegesebb ételeket választottunk az esküvőnkre. Kívülállóként mit szóltok hozzá?
1. Menü:
Hideg előétel:
Érlelt marhasonka karamellizált rizzsel, enoki salátával
Menyegzői leves:
Kókusztejes hideg almaleves gyümölcsbor-zselével
Meleg előétel:
Ricottával töltött óriásravioli grill bokchoy-jal, vajmártással és friss pecorinoval
Vacsora főétele:
Konfitált füstölt kacsamell körtés burgonyafelfújttal, kakukkfüves sültparadicsom-chutneyval
Desszertek:
Levendulás crème brulée tortlett
Citromos-rozmaringos mini málnatorta
Zöldteás tápiókapuding friss gyümölcsökkel
Far breton fűszeres-csokis szilvalekvárral
Klasszikus Rákóczi túrós
2. Menü:
Hideg előétel:
Libarillette medvehagymás almachutneyval és rozmaringos házi keksszel
Menyegzői leves:
Gyöngytyúkeszencia szilvás maceszgombóccal
Vacsora főétele:
Konfitált borjú zsályás jus-vel, zöld spárgával és tormás burgonyapürével
Desszertek:
Rozépezsgős eperhabbal töltött minifánkok
Mogyorókrémes biscuit fekete ribizlivel
Mini vaníliás baracktorta bazsalikommal
Csokoládés brownie tojáslikőr mousse-szal
Mandulalisztes körtés pitefalatok
3. Menü:
Hideg előétel:
Serrano sonka balzsamos mozzarellával és bazsalikomos-fokhagymás koktélparadicsommal (bébi jégsalátával)
Menyegzői leves:
Újházi-tyúkhúsleves csigatésztával (tudjuk, ez hagyományos)
Vacsora választék:
Édeshagymás mustáros sertésflekken roston sütve
Mustáros misóban pácolt mangalicaflekken
Snidlinges juhtúróval töltött pulykamell aranyló bundában
Piros pestoban pácolt csirkecombfilé
Erdei gombás őzpörkölt, kapros túrógaluskával
Desszertek:
Levendulás crème brulée tortlett
Citromos-rozmaringos mini málnatorta
Zöldteás tápiókapuding friss
Far breton fűszeres-csokis szilvalekvárral
Klasszikus Rákóczi túrós
Vega menük bármelyik menü esetében:
Cukkiniszeletek parmezános bundában
Tejszínes burgonyapüré
Zöldséges párolt rizs
Zöldfűszeres grillezett zöldségek
A fent felsoroltak közül sok glutén, és lisztmentes. A desszertek közül is vannak cukormentesek mindegyik menü esetén.
Engem már megvettél azzal, hogy sok GM opció van😁
Amúgy a 3. a befutó
Tudod milyen éhes vagyok, és épp önmegtartóztatást folytatok így éjfél magasságában. Erre mindezt a finomságot olvastatod velem 😅
Egyébként hova menjek és hányra? 😃😋
De aranyosak vagytok, köszönjük szépen :)
Akkor jövő áprilisban ráértek? :)
Jajj, egész áprilisom szabad. És a pocakom is az lesz, hogy férjen mindenből. De persze csak hogy nehogy sértődés legyen bármelyik kaja részéről, hogy őt kihagytam 😃
Sok boldogságot nektek! :)
Tok jo, hogy van liszt es cukormentes.
Kar, hogy tejjel van bajom. Marhaval is igy most mar picit.
Na mindegy..sok minden kimaradna igy.
Hagyomanyoson legalább ehetnék levest is, martast nem, max paradicsom, az tűrhető.
Rizst es hust is tudnék. Talan nem vajban sütik oket, nagy esely van ra
Vegaként én kevésnek érzem, de a húsevő ismerőseim jól laknának. Ha van speciális étrendű vagy ételérzékeny ismerős, az ő véleményét kérjétek ki, mert nagyon kellemetlen, ha ott derül ki, hogy mégsem tudja megenni az adott ételt, vagy az egyetlent amit tudna választani, nem szereti. Ha van lehetőségetek egyedi ételeket kérni, megkérdezhetitek, mit enne szívesen. Kívülállóként sokkal nehezebb egy speciális étrendű fejével gondolkodni, mint annak, aki évek óta így él.
Én a vega menüben vagyok csak érintett, ezért erre tudnék javaslatot tenni. A felsorolt 4 féle ételből 3 köret, és a cukkini sem tartalmas étel. Ráadásul a vegáknak szinte mindenhol csak rántott sajtot vagy rántott zöldségeket kínálnak, ezért valószínűleg nagyon örülnének, ha mást is tudnának enni. Javaslom, hogy az egyik köretet cseréljétek le valamilyen tartalmasabb, energiát is adó ételre. Lehet akár töltött vagy rakott zöldség hüvelyesekkel kombinálva, grillezett sajt, tofu, egytálétel, tésztaétel többféle összetevővel (nem sima paradicsomos tészta). Így ők is tudnának választani, és nem éreznék azt, hogy csak a kötetből tudtak enni.
A 2/3-áról azt sem tudom, hogy micsoda. De mondjuk a 3. menü normálisnak tűnik, feltéve, ha köret is van a húsokhoz. Abból talán tudnék választani, bár nem mindegy, hogy hogyan készítik el ezeket az ételeket.
Viszont másfelől sokszor van az, hogy a "gyöngytyúkeszencia" egy sima tyúkhúsleves, a "far breton" meg gyakorlatilag egy sima kevert tészta, csak így van "eladva". Nem mindig kell elájulni ezektől a megfogalmazásoktól.
Gluténérzékenyként lényegében semmit nem tudnék enni belőle :D, de hát ez már megszokott nálam.
Azt leszámítva viszont jóóó a menü, de a vegánoknak valami mást találjatok ki, ne az uncsi rántott zöldség kombót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!