Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jóllaknátok az esküvőnkön?
Szeretnénk eltérni a hagyományos szokásoktól, így különlegesebb ételeket választottunk az esküvőnkre. Kívülállóként mit szóltok hozzá?
1. Menü:
Hideg előétel:
Érlelt marhasonka karamellizált rizzsel, enoki salátával
Menyegzői leves:
Kókusztejes hideg almaleves gyümölcsbor-zselével
Meleg előétel:
Ricottával töltött óriásravioli grill bokchoy-jal, vajmártással és friss pecorinoval
Vacsora főétele:
Konfitált füstölt kacsamell körtés burgonyafelfújttal, kakukkfüves sültparadicsom-chutneyval
Desszertek:
Levendulás crème brulée tortlett
Citromos-rozmaringos mini málnatorta
Zöldteás tápiókapuding friss gyümölcsökkel
Far breton fűszeres-csokis szilvalekvárral
Klasszikus Rákóczi túrós
2. Menü:
Hideg előétel:
Libarillette medvehagymás almachutneyval és rozmaringos házi keksszel
Menyegzői leves:
Gyöngytyúkeszencia szilvás maceszgombóccal
Vacsora főétele:
Konfitált borjú zsályás jus-vel, zöld spárgával és tormás burgonyapürével
Desszertek:
Rozépezsgős eperhabbal töltött minifánkok
Mogyorókrémes biscuit fekete ribizlivel
Mini vaníliás baracktorta bazsalikommal
Csokoládés brownie tojáslikőr mousse-szal
Mandulalisztes körtés pitefalatok
3. Menü:
Hideg előétel:
Serrano sonka balzsamos mozzarellával és bazsalikomos-fokhagymás koktélparadicsommal (bébi jégsalátával)
Menyegzői leves:
Újházi-tyúkhúsleves csigatésztával (tudjuk, ez hagyományos)
Vacsora választék:
Édeshagymás mustáros sertésflekken roston sütve
Mustáros misóban pácolt mangalicaflekken
Snidlinges juhtúróval töltött pulykamell aranyló bundában
Piros pestoban pácolt csirkecombfilé
Erdei gombás őzpörkölt, kapros túrógaluskával
Desszertek:
Levendulás crème brulée tortlett
Citromos-rozmaringos mini málnatorta
Zöldteás tápiókapuding friss
Far breton fűszeres-csokis szilvalekvárral
Klasszikus Rákóczi túrós
Vega menük bármelyik menü esetében:
Cukkiniszeletek parmezános bundában
Tejszínes burgonyapüré
Zöldséges párolt rizs
Zöldfűszeres grillezett zöldségek
A fent felsoroltak közül sok glutén, és lisztmentes. A desszertek közül is vannak cukormentesek mindegyik menü esetén.
Ezeknek a feléről fogalmam sincs, hogy mi, de szívesen megkóstolok újdonságokat, nem hiszem, hogy éhen maradnék. Azért én a rengeteg különleges étel mellé tennék valami klasszikusabbat is, legalább egy "biztonságos" lehetőség legyen azoknak, akik nem olyan nyitottak az ilyenekre. Ha már a 3. menüben van húsleves, ott az egyik főételt lecserélhetnéd egy hagyományosabbra. Bár a töltött pulykemell ott végülis hajaz egy fancy rántotthúsra, szóval így is oké.
Én tejterméket nem ehetek, de így is van, amit tudnék enni. Azt majd tüntessétek fel, hogy mi milyen mentes, mert név alapján nem mindről lehet eldönteni szerintem.
Hát a ti esküvőtök, ti rokonságotok.
Nálunk mindenki nagy magyarkodó, nyilván elvárás volt h atomzsíros szalonnás pecsenye legyen.
Mivel a feleségem nagyon szereti az olasz konyhát, becsempésztünk egy olasz tésztás húsos ételt is a menübe.
Le lettünk hurrogva rendesen, hogy az nem esküvőre való, meg fúj.
Persze az fogyott el elsőnek. Mire a feleségem ment volna szedni már nem is volt belőle.. úgyh ne hallgassatok senkire olyat válasszatok ami nektek ízlene. A mennyiség meg legyen SOK, hogy senki se maradjon éhen
Hát én még életemben nem hallottam ezekről a kajakról😬
Viszont, ha nem ilyen 2 falatos talalassal lesz kombinálva, akkor jól lehet lakni velük.
nekem tetszik, de csatlakozom a vegak velemenyehez: ahhoz kepest, hogy a husos etelek milyen extrak es erdekesek, a vege opcio tenyleg snassz kicsit. vagy esetleg lehetne valami halas dolog is?
a desszertekbol mindenesetre jol belaknek, az tuti!
Az, hogy jóllaknék-e, attól függ, mekkora az adag. A választék megfelelne.
De csak úgy kíváncsiságból: mégis mennyibe fog fájni az egész esküvőtök (mindennel együtt) és hány fő lesz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!