Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a menüsor megfelel egy esküvőre, vagy inkább olyan, mint egy "vasárnapi ebéd"?
Újházy tyúkhúsleves
Cigánypecsenye
Rántott csirkemell
Rántott karfiol
Rántott sajt
Petrezselymes burgonya rizibizi
Házi vegyes savanyúság
Tartármártás
Töltött káposzta
"hat ez ilyen tipikus falusi zsiros magyaros menu"
Mert a karfiol, a csirkemell és a sajt az aztán zsíros... :D Amúgy a töltött káposzta sem zsíros, vagy akkor még nem is ettél (vagy töltött káposzta néven nem azt csináltak). Itt egyedül a cigánypecsenye lehet zsíros.
Amúgy rántott csirkemell helyett én grillezett csirkemellet választanék inkább, hogy legyen egy kicsit "könnyebb" hús a cigánypecsenye mellett. Illetve pl. a töltött káposztát meggondolnám, mert nekem az a tapasztalatom, hogy éjfélkor ugyan szokás, de kb. senki nem eszik belőle.
Egyébként teljesen rendben van, esküvőkön általában ilyen kaják szoktak lenni.
#23: a sajt konkretan maga zsir, plane ezek a gagyi omlesztett sajtok, amiket kirantani szoktak altalaban. persze nincs vele baj, megeszem en is, ha ugy van, de nem egy tapanyagdus, ‘ertelmes’ etel.
a tobbi meg olajos inkabb, nem zsiros, igazad van. arra vonatkozott a hozzaszolasom, h minden olajos, zsiros, nehez, laktato etel es mondjuk aki vega vagy vegan, az elegge meg van love ezzel a menuvel.
igen, a girllezett csirkemellt (vagy halat!!) meg friss (nem ilyen majonezes) salatat elegge elbirna a menu.
de mint az eredeti hozzaszolasomban is irtam, a kerdezo ismeri a vendegeit. az en rokonsagombam pl. senki nincs odaig ezekert a zsiros, olajos etelekert, de ha naluk szeretik, akkor nem gond.
A többség nem zsiradékban/olajban készíti a rántott dolgokat?
Csak mert én pl. nem, de 95%-ban olajban kisütött paníros ételekkel találkozom, amit én is gyűlölök mert zsírosnak, olajosnak érzem. Akkor is, ha az csak egy darab karfiol.
Én ebből megenném a levest és ennyi - amúgy sem ehetnék a rántottakból.
Ez egy vasárnapi menü, semmi több.
De cölisként igen, pontosan tudom, milyen az, hogy "oldjam meg magamnak", mert képtelenek egy tányérnyi mentes kaját összerakni.
Sajnos tényleg marha bonyolult panírozás helyett megsütni pár darab zöldséget meg húst, és vacsoráig elkülönítve tartani. :D
Legutóbbi esküvőn nálunk is az volt, hogy nem tudtak biztosítani nekem ennivalót, mert későn jeleztem az intoleranciámat (nem.kaptunk meghívót és mivel a babaváró miatt házasodtak, azt hittük, hogy csak polgári szertartás lesz).
A levestől a főfogáson át a desszertig mindent én vittem magamnak. Kicsit bántam, hogy a pogácsára nem gondoltam, de végül beugrottam a szomszéd cba-ba, amíg a pár fotózkodott és vettem magamnak nassolni valót. Az éjféli menüt nem vártuk meg, a torta után le is léptünk. A vacsora számításaink szerint 20 000 forint/főre jött ki, úgyhogy 50 000 forintot hagytunk ott, hogy biztos befedje (az enyémet sem lehetett visszamondani). Őszintén nem értem, hogy miért nem lehet gondolni az ételérzékenyekre is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!