Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Párommal nem akarunk templomi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párommal nem akarunk templomi esküvőt, miért olyan nagy baj ez?

Figyelt kérdés

Se én, se a párom, se az én szüleim nem akarunk templomi esküvőt, de leendő anyósom erősödik hogy legyen.

Egyrészt egyikünk sem vallásos, párom meg van keresztelve, én nem.

Másrészt nem érezném jól magam ott hogy olyan dolgokat fogadok meg amiket nem hiszek. Fölösleges.

De anyósom akarja, mondta hogy beszélt egy most nem tudom hogy pappal vagy lelkésszel, aki megtudná oldani ezt hogy nem vagyok megkeresztelve, össze adna úgy minket, csak menjünk el vele megbeszélni. Én mondtam neki hogy nem szeretnénk értse már meg. Párom is mondta már neki hogy fejezze be. Ekkor mondtam hogy ő szerinte ILLIK templomba megesküdni, meg szép. Meg azt mondta hogy ha nem lesz templomi esküvő akkor ő nem jön. Én erre mondtam neki hogy engem ne zsaroljon.

De amúgy nem értem hogy miért erőlteti, mivel eddig csak 2 éve jár templomba, meg előtte gyerekként. Mondja hogy utálja a képmutató embereket a templomban, szerintem ő is az.

Már nem csak én unom, ha nem az egész családom, párom és aposom. Egyedül ő akarja csak. De én meg azt szeretném hogy ha leállna ezzel, megértené és elfogadná ezt a tényt, hogy nem lesz és hogy legyen ott az esküvőn.

Nem tudom mit csináljak vele, ez már sok szerintem.

2020. dec. 10. 17:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Makacsold meg magad, hogy nem és kész. Hivőkre ésszel nem lehet hatni. Ha kell, hűvösítsd a viszonyt vele. Telefon nem vesz fel, látogatás elhárít.
2020. dec. 10. 17:50
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem vagy megkeresztelve nem is lehet templomi esküvőd. Nálunk is hasonló helyzet volt, én anyósom is templomi esküvőt akart. Le kell ülni vele közösen (az egész család ha még lehet oldani) és nyugodtan elmondani neki, hogy ti nem szeretnétek viszont azt hogy ott legyen és örüljön veletek azt igen. Ha nem is akarja elfogadni eleinte, mire az esküvő ideje eljön belenyugszik. Ha meg ezért nem akar elmenni az esküvőre akkor szégyellheti magát.
2020. dec. 10. 18:06
 3/12 anonim ***** válasza:
32%

Mert a pokolra fogtok jutni, ha parázna életet éltek, és nem isten színe előtt kötitek meg a házasságot

Hát ez egyértelmű nem?

2020. dec. 10. 18:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hisztizett ezen anyós.

Nem volt templomi és mégis eljött annak ellenére, hogy azzal fenyegetőzött, hogy nem fog.

Nagyon nem szimpi nekem, amikor valaki rá akarja erőltetni a másikra a nézeteit, én se hisztizek azért, hogy tesómnak NE legyen templomi. Ő szeretne, én elfogadom, ahogyan ő is elfogadta, hogy én nem szeretnék.

2020. dec. 10. 18:13
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Utolsó nem hiszek ebben így nem tudom. Ne haragudj.

Próbáltuk már hogy leülünk beszélni, de egyből hajtogatja hogy csak kéne, nem bánnánk meg stb. Ekkor mondta neki a párom hogy nem kéne erőltetni ezt a dolgot, mert nem jutunk előrébb.

2020. dec. 10. 18:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Jaj nem a 4esnek szántam az utolsós részt, ha nem a 3masnak.

Bocsi, nem láttam hogy te is írtál.

2020. dec. 10. 18:22
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

"Nem tudom mit csináljak vele"

TE semmit! Nem is a te családtagod....

2020. dec. 10. 20:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a TE esküvőd! Ebben a mondatban benne is van a válasz.
2020. dec. 10. 21:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Általában azok erőltetik az egyházi esküvőt, akik maguk sem hívők igazán, meg egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy az egyházi esküvő mit is jelent. És eljutnak odáig, hogy "kell, mert szép".

Nos, keresztényként írom: nem kell. Persze, szép, de ha valakinek semmit nem jelent, akkor teljesen fölösleges. Megkockáztatom: létre sem jön, de ebbe most nem mennék bele. Az más, ha a pár egyik tagja hívő és szeretné, de ahogy olvasom, itt nem ez áll fenn.

"Ha nem vagy megkeresztelve nem is lehet templomi esküvőd."

Lehet amúgy. Elegendő, hogy az egyik fél legyen megkeresztelve. Már ha katolikus házasságkötés. A protestáns felekezeteknél nem vagyok benne biztos.

2020. dec. 12. 21:17
 10/12 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm a válaszod.

Anyósom református hívőnek mondja magát.

Én meg mondom őszintén tényleg szépek a templomok,.de én úgy érzem hogy nem vagyok oda illő.

Nekem semmi bajom azzal hogy ha valaki keresztény, én elfogadom hogy van, de nem követem, párom szintén nem. Így fölöslegesnek tartom az egészet.

Most hétvégén is volt egy össze vészes emiatt én megmondtam neki, figyelj itt be van fejezve. Nem lesz, értse meg, ne erőltesse. Csak azért is folytatta és mondta hogy ha nem lesz akkor biztos hogy nem fog jönni. Én erre rávágtam hogy ilyen hozzá állással nem szeretném hogy ha jönnél, és örülnék neki hogy ha ezt cirkuszt befejeznéd, mert egyedül csak te szeretnéd, ez senkinek nem fontos csak neked. Ezzel párom is egyett értett. Utánna ott hagytuk.

Azóta nem már nem zaklat minket ezzel.

2020. dec. 16. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!