Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor kezdtétek el az esküvőtöket szervezni?
Tavaly oktober legvegen talalkoztunk az eskuvoszervezovel, ez utan kovetkezett 3het amig kivalasztottuk a segitsegevel a helyszint, szolgaltatokat, intenziv levelezes, telefonalgatas,(kulfoldon elunk). Talalkozo az Atyaval, aki emailben jelolte ki januari datumot. Neten rendeltem a menyecskeruhat, feher cipot, menyecskeruhahoz a feketet.
Tavban leegyeztettem novemberben a meghivossal a meghivokat, fotosarkossal a parametereket. Meghivot csalad kipostazta, mi pedig pdfben is kikuldtuk.
December vegen mentunk haza, vegigkostoltam a sutiket, megrendeltem a tortat, beszereztuk a palinkakat amit a helyszin engedett bevinni, talalkoztam a dekorossal, atbeszeltuk hogy mit szeretnek, Volt egy alkalom probasmink, probahaj, elhoztam a ruhat a szalonbol.
Parom intezte decemberben a templomba szukseges papirokat, en viberen november-december a fotossal h kb milyen kepeket hol es mikor szeretnenk.
Parom eskuvo heteben szabin volt, amit a helyszinre kellett vinni, azt intezte, en csak csutortokon erkeztem, vettem meg lezervagott bugyikat.
Szombaton jott reggel a fotos, sminkes, fodrasz, az eskuvoszervezo popecul inditotta a taxikat a csaladtagokkal a helyszinre, nagyon flottul ment minden, csak a parom miatt volt nagy eskuvo, de maximalisan el tudtam en is engedni magam, nagyon szep esemeny volt, jo visszaemlekezni ra, plane h meg ott volt mindenki, februarban jott be a Covid.
2018 novembertől 2019 májusig, pontosan 6 hónap különbséggel. :)
Novemberben megtaláltuk a helyszínt - hozzátartozik hogy vasárnapi esküvőt tartottunk, tudtuk hogy esélytelen a szombati ilyen közel, de 1 évet várni nem akartunk, de nyár közepén házasodni.
A helyszín adta a vendéglátást, így ezt is letudtuk ott.
November-december-januárban választottunk magunknak szertartásvezetőt.
November végén-decemberben néztem magamnak ruhát, szerencsére hamar találtam olyat, amit megszerettem.
December elején megvettük a karikagyűrűket, amiket esküvőig jeggyűrűként hordtunk, a jobb kezünkön. Szintén decemberben találtunk a környéken 2 tortást, akiktől rendeltünk kóstolót, és végül az egyiket kiválasztottuk.
December-januárban szerveztük a polgári esküvőnket (külföldön, férjem külföldi és ott sokkal egyszerűbb volt).
Időközben fotóst is találtunk magunknak (december magasságában), akivel jegyesfotózást pont Valentin napkor tudtuk megejteni. :)
Február környéként beszéltem több dekorossal, illetve a végső dekorossal külön leültünk ötletelni.
Időközben az apróságokat megvettem - cipő, harisnya, stb.
Legfoglaltam a sminkest/fodrászt - 1 ember volt, innen a környékről.
Március közepén volt a polgárink + még azt külföldön hitelesíteni kellett.
Áprilisban volt a próbasmink/haj, második körös dekor-egyeztetés, ruhaigazítás, köszönőajándék-beszerzés, illetve 2 héttel az esküvő előtt egy bejárás-egyeztetés a helyszíni szervezőkkel és a dekoros/virágossal.
Apróbb dolgokat - gyűrűpárna, esernyő, vendégkönyv, köszönőajándék, stb. ekkor szereztük be. Az ültetőkártyákat én csináltam ekkor.
Ekkor csináltam meg a zenét is - USB stickre - mert nem akartunk a viszonylag rövid esküvőnkre DJ-t, helyette egy jófej technikus srácot adott a hely, mi meg vittük a zenét.
Ocsmány egy időnk volt aznap, még jó hogy bentire szerveztem, de fantasztikus volt mindenki (vendégek, személyzet, fotós), és a kezdeti nehézségek/aggályok ellenére csodás nap lett.
Hozzáteszem, mi mindent próbáltunk minél egyszerűbbre megszervezni, de közben voltak dolgok ami adott neki egy alap elenganciát, ami nekem fontos volt - pld. egy gyönyörű villaépületben tartottuk Pesten. De kevés dologhoz ragaszkodtam és elég rugalmasak voltunk pld. dekort illetően is, azért is mert a hely maga olyan gyönyörű volt, hogy csak kiemelni kellett apró dolgokkal.
És a hely ahol voltunk, adta az ételt, italt, desszertet, sőt végül a fotózkodásunk is ott volt az időjárás miatt, szóval ez mind nagyon praktikus volt.
Így egyébként szerintem bőven elég a fél év, de ugye mi viszonylag kevés dologhoz ragaszkodtunk és vasárnappal kapcsolatban is rugalmasak voltunk. Sajnos közben nekem a munkahely maga egy pokol volt, de még így is sikerült elég jó tempóban megszervezni mindent (ja és a szervezés 80%-át én vittem el, mert a férjem eléggé alapul beszéli csak a magyart).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!