Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az eskuvot a szülők szoktak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az eskuvot a szülők szoktak allni? Vagy csak az en fejemben el az a kep hogy ha nekem lesz akkor azt semmikepp se fizessek ok? En ugy tudtam a no es a férfi maganak oldja meg, szülok nelkul hisz nem igy illene?

Figyelt kérdés
2020. júl. 13. 10:38
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
19.miert nem szolnal ha megvan a véleményed? Miert hagynad magad?
2020. júl. 13. 13:45
 22/42 anonim ***** válasza:
29%

Mert úgysem tudok változtatni a dolgon, tehát felesleges ezzel terhelnem a családi kapcsolatokat.

De te most amúgy szórakozol? Eddig az volt a bajod, hogy a tesód barátnője nem hagyja magát, most meg visszakérdezel?

2020. júl. 13. 13:48
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
A tesód feleségével lesznek még gondok később, ha ilyen szintű elvárásai vannak másokkal szemben. A szülőnek abszolút nem kötelessége fizetni a gyerek esküvőjét, lakását stb. Ha tud segíteni, az tök jó, de ha minden megtakarításuk erre megy el, az abszolút nem normális. Eleget fizettek, míg felnevelték a gyerekeket. Én a helyedben beszélnék a tesóddal és elmondanám a véleményemet. Ha nem tetszik neki, az ő gondja, neked sem tetszik, hogy le akarja húzni a szüleiteket. Aztán majd ha a szülőknek segíteni kell idősebb korukban, ezek az emberek sehol sem lesznek.
2020. júl. 13. 13:51
 24/42 Kései Sirató ***** válasza:
66%

A szüleid felnőttek, el tudják dönteni önállóan is, hogy adjanak. vagy ne, nem kell a te gyámságod ehhez.

És igen, irigy vagy.

2020. júl. 13. 14:04
 25/42 A kérdező kommentje:
Huh bocsi itt nem lehet visszakerdezni? Bocsi csak erdekelt. De sajnalom
2020. júl. 13. 14:40
 26/42 A kérdező kommentje:
23.igen pont ezzel van a bajom. Ilyenkor elvarjak a ssegitseger amugy meg szidnak minket..
2020. júl. 13. 14:41
 27/42 A kérdező kommentje:
24. Felnek attol ha nem segitenek nem all veluk szoba a sajat fiuk és elleneforditja a no.. Ne beszelj hulyeseget meg nem ismered a teljes történetet.. Es ez se minden..
2020. júl. 13. 14:42
 28/42 anonim ***** válasza:
55%
Miért mondjátok, hogy a kérdező irigy? Ha a tesójának fizetik az esküvőt, akkor gondolom majd a többi gyereküknek is fizetni akarják. A kérdező pont azt írja, hogy ő nem fogja engedni és hogy szerinte a testvérének sem kéne. Kérdező, abban igazuk van a többieknek, hogy ezt a szüleidnek kell eldönteni. Ha ezt ők bevállalják, akkor ez az ő döntésük, fogadd el, mert mást nem tehetsz, nincs beleszólásod, hova teszik a pénzüket.
2020. júl. 13. 17:52
 29/42 anonim ***** válasza:
52%

Mi nem engedtük, hogy kifizessék. Ennek ellenére nem bírták ki és legalább a szép kártyán gondosan összegyűjtögetett pénzt odaadták nekünk. Én nem gondolom, hogy a saját vágyainkat velük kellene kifizettetnünk. Ennyi erővel egy családi házat is összedobhatnának holnapután nekünk.

Régen a lányos család állta az esküvőt és azt is úgy, hogy kvázi batyus bál volt. Összeszedtek mindent, ami kell, ki disznót vitt, ki csirkét, ki süteményt, ki evőeszközt, ki tányérkészletet, majd az idősebb asszonyok megfőztek. Költség volt egy esküvő régen is és most is, de azért amikor összedobta ezt a falu népe, az jelentősen kisebb teher.

Szerintem itt életbe lép az a téma is, hogyha egy pár magának fizeti az esküvőt, sokkal jobban odafigyel a költségekre. Nagyon könnyű elszállni ám. Csak egy kis ez, csak egy kis az és már hopszi + 1 millió. Na most ha ez a csaj ilyen, akkor őt hol érdekelné, hogy mennyivel terheli a családi kasszát? A saját zsebnek azért jobban fáj.

Mellesleg megjegyzem régen a pár, aki frissen, az esküvő napján repül ki a családi fészekből, a nászajándékkal indult el az életben. A mai világban elvárás lenne, hogy a szülők fizessék az esküvőt és még a nászajándék is a miénk legyen úgy, hogy egyébként két felnőtt, jól kereső fiatal vagyunk, akik évek óta külön élnek a szüleiktől?

Szerintem nagyon jó volt itt valakinek a szóhasználata. A költségek kifizetése, vagy a belefizetés a szülők részéről nem illik-nem illik kérdéskör, ez egy lehetőség, amit ha szeretne, akkor felajánl a szülő. A gyerek pedig elfogadhatja, vagy visszautasíthatja. Mi visszautasítottuk, de nem akartunk sértőek lenni, így amit nekünk gyűjtöttek össze direkt erre a célra kafiban, azt elfogadtuk és nevesítettük is, hogy akkor ezt a család szállására költjük. Így nekik is jó érzés, hogy a család elszállásolását kompletten ők állták és nyilván nekünk is könnyebbség volt, persze.

Szerintem végtelenül szomorú, ha ez valaki részéről elvárás és még szomorúbb, ha a tesód értékrendjét képes egy nő ilyen mértékben felülírni. A helyében kipenderíteném a csajt, ha ennyire anyagias.

Egy gyereknek spórolni nehéz. Nem ugyanannyit ér 20 ezer forint most, mint 25 éve és vélhetően további 25 év múlva megint nem annyit fog érni. Végig kell gondolni, hogy érdemes-e pénzt gyűjtögetni a párnacihában!? Én 15 évesen megkaptam a nekem gyűjtögetett pénzt. 200 ezer forint volt, ami a születésemkor egy kisebb lakás árának 2/3-ada volt. Ki lehet számolni, hogy mennyit értéktelenedett azóta, illetve mire mentem vele 25-6 évesen, vagy akár még később.

Ha a szülők felnevelték a gyerekeket, akkor a legnagyobb gondjuk az legyen, hogy elintézik a nyugdíjas korukra azt, amit el kell. Rendbe rakják a kis házukat, gyűjtögetnek, stb. A gyerek majd megoldja a maga életét, hiszen jó alapokat kapott. Szerintem egy átlagos anyagi körülmények között élő családnál ez a lehető legjobb út.

2020. júl. 14. 11:17
 30/42 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a no jon a bezzeg en szüleim kifizetik o reszet.. Mert nekik mar a tobbi gyere 40eves..
2020. júl. 14. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!