Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eskuvot a szülők szoktak allni? Vagy csak az en fejemben el az a kep hogy ha nekem lesz akkor azt semmikepp se fizessek ok? En ugy tudtam a no es a férfi maganak oldja meg, szülok nelkul hisz nem igy illene?
Hát nekem nővéreim vannak az övékbe beszálltak a szüleim is kb 50%-al.
A másik felét pedig a férj fizette.
A férfinak legyen munkája legyen keresete, hogy legalább ennyit fizetni tudjon. A feleségek általában még fiatalabban 1-2 évvel lehet még ép egyetemre járnak, diplomáznak nincs keresetük.
Persze ha már mondjuk 30 éves dolgozó emberekről beszélünk akkor igen fizessék maguknak.
Szóval ha van indok rá, hogy miért kell a szülőknek besegíteni akkor egyáltalán nem baj szerintem.
Én biztos, hogy nem fogok kérni pénzt az esküvőmre, az a minimum, hogy én fizetek mindent vagy nagy részét.
Hol mi a szokás.
Mi kaptunk az anyósoméktól annyi pénzt nászajándékba, hogy az majdnem fedezte az egész esküvőt. A saját részemről nem kaptunk ekkora összeget, közel sem.
Én azt gondolom, hogy egy szülő feladatai közè tartozik anyagilag is elindítani a gyereket az életben. Itt nyilván nem arra kell gondolni, hogy mindent a feneke alá tolni, de minimum egy lakásvásárlásba/esküvőbe illik belefizetni.
4-es válaszoló. Ugyan, ne mondd már,hogy alap az,hogy a szülő elindítja a gyerekét egy lakásbeugróval az életbe!
Elindítja a gyerekét úgy,hogy neveli, fedezi a tanulmányait. Aki ezt végigélte már tudja,hogy ennek milyen költsége van. Az én gyerekem pl. végzett egy MsC-t, majd egy BsC-t, nappali tagozaton, a kérésemre nem dolgozott mellette.
Sikerült lakást vennünk, de ez már csak 3 ráadás volt.
Egy kenyérkereső szuper diplomához segítettem hozzá, ezzel elindult az életbe. Úgy gondolom,hogy ez maximálisan eleget tettem a szülői kötelezettségemnek.
Természetesen azóta is segítem amiben tudom Őket, de ez már nem anyagi támogatás/párkapcsolatban él/
Ha összeházasodnak bizonyára hozzájárulok a költségekhez ha ezt az anyagi helyzetem lehetővé teszi, ha beleegyeznek, és ha költségek lesznek az esküvővel/ceremóniával kapcsolatban.
Hát változó, kinél hogy. Nálam adott esetben tuti nem, mert anyám max pár adóssággal tudna hozzájárulni, apám pedig ott se lesz. Egyedül talán a milliomos nagymamám aki érdemben tudna is segíteni, de más nem nagyon.
De én amúgy se vagyok híve a fanfárokkal meg udvari bolonddal ("vőfély") tarkított paraszti esküvőknek, ahol kötelezően hétszámjegyű a végösszeg. Nekem bőven megfelel egy szolid vacsora gyerekkorom legjobb éttermében, ahol középsulisként mindig kajáltunk és ismerjük a vezetőséget is. Piknik alapon, szóval senki ne hozzon "nászajándékot", de fizesse a saját kajálását. Alkoholista elemeknek (apám pl.) pedig kívül tágasabb.
Ez nem illem kérdése, hanem lehetőség kérdése.
Akinek rengeteg pénze van, könnyen tudja fizetni a gyereke esküvőjét, vagy annak egy részét. Feltéve, hogy van ilyen szándéka, mert olyan is van, aki gazdag, de sóher, még a saját gyerekétől is sajnálja.
Akinek nincs,annak sajnos nincs.
Ugyanez a helyzet a másik oldallal.
Ha a menyasszony/vőlegény jól keres és sok megtakarított pénzük van, akkor ők fizetik/fizethetik ki a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!