Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az eskuvot a szülők szoktak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az eskuvot a szülők szoktak allni? Vagy csak az en fejemben el az a kep hogy ha nekem lesz akkor azt semmikepp se fizessek ok? En ugy tudtam a no es a férfi maganak oldja meg, szülok nelkul hisz nem igy illene?

Figyelt kérdés
2020. júl. 13. 10:38
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
93%
Van ahol állják igen, és van ahol nem.
2020. júl. 13. 10:38
 2/42 anonim ***** válasza:
27%

Hát nekem nővéreim vannak az övékbe beszálltak a szüleim is kb 50%-al.

A másik felét pedig a férj fizette.

A férfinak legyen munkája legyen keresete, hogy legalább ennyit fizetni tudjon. A feleségek általában még fiatalabban 1-2 évvel lehet még ép egyetemre járnak, diplomáznak nincs keresetük.

Persze ha már mondjuk 30 éves dolgozó emberekről beszélünk akkor igen fizessék maguknak.

Szóval ha van indok rá, hogy miért kell a szülőknek besegíteni akkor egyáltalán nem baj szerintem.

Én biztos, hogy nem fogok kérni pénzt az esküvőmre, az a minimum, hogy én fizetek mindent vagy nagy részét.

2020. júl. 13. 10:45
 3/42 anonim ***** válasza:
89%
Mi 100%-ban mi fizettük, de az én környezetemben (és úgy általában szerintem Budapesten) ez az alap. Ha valakinek a szülei mindenáron fizetni akarják, akkor egészségére, illetve úgy tudom, vidéken még mindig sok helyen a lányos szülők állják az esküvő költségeit, de ebben meg benne van a rizikó, hogy bele is akarnak szólni, hogy mi hogy legyen ("én pénzem, én döntök" alapon). Én már csak emiatt sem fogadtam volna el szülői oldalról segítséget, bár nem is voltunk rászorulva, szerencsére.
2020. júl. 13. 10:57
 4/42 anonim ***** válasza:
48%

Hol mi a szokás.

Mi kaptunk az anyósoméktól annyi pénzt nászajándékba, hogy az majdnem fedezte az egész esküvőt. A saját részemről nem kaptunk ekkora összeget, közel sem.

Én azt gondolom, hogy egy szülő feladatai közè tartozik anyagilag is elindítani a gyereket az életben. Itt nyilván nem arra kell gondolni, hogy mindent a feneke alá tolni, de minimum egy lakásvásárlásba/esküvőbe illik belefizetni.

2020. júl. 13. 10:58
 5/42 anonim ***** válasza:
87%

4-es válaszoló. Ugyan, ne mondd már,hogy alap az,hogy a szülő elindítja a gyerekét egy lakásbeugróval az életbe!

Elindítja a gyerekét úgy,hogy neveli, fedezi a tanulmányait. Aki ezt végigélte már tudja,hogy ennek milyen költsége van. Az én gyerekem pl. végzett egy MsC-t, majd egy BsC-t, nappali tagozaton, a kérésemre nem dolgozott mellette.

Sikerült lakást vennünk, de ez már csak 3 ráadás volt.

Egy kenyérkereső szuper diplomához segítettem hozzá, ezzel elindult az életbe. Úgy gondolom,hogy ez maximálisan eleget tettem a szülői kötelezettségemnek.

Természetesen azóta is segítem amiben tudom Őket, de ez már nem anyagi támogatás/párkapcsolatban él/

Ha összeházasodnak bizonyára hozzájárulok a költségekhez ha ezt az anyagi helyzetem lehetővé teszi, ha beleegyeznek, és ha költségek lesznek az esküvővel/ceremóniával kapcsolatban.

2020. júl. 13. 11:04
 6/42 anonim ***** válasza:
92%
Illik, nem illik, nem igazán érdekel mit mondanak mások, pláne vadidegenek emberek ezen az oldalon. Még nem tervezem konkrétan az esküvőt, de tudom, hogy a szüleim segíteni fognak. Kb. 28 éves leszek szerintem.
2020. júl. 13. 11:04
 7/42 anonim ***** válasza:
83%

Hát változó, kinél hogy. Nálam adott esetben tuti nem, mert anyám max pár adóssággal tudna hozzájárulni, apám pedig ott se lesz. Egyedül talán a milliomos nagymamám aki érdemben tudna is segíteni, de más nem nagyon.

De én amúgy se vagyok híve a fanfárokkal meg udvari bolonddal ("vőfély") tarkított paraszti esküvőknek, ahol kötelezően hétszámjegyű a végösszeg. Nekem bőven megfelel egy szolid vacsora gyerekkorom legjobb éttermében, ahol középsulisként mindig kajáltunk és ismerjük a vezetőséget is. Piknik alapon, szóval senki ne hozzon "nászajándékot", de fizesse a saját kajálását. Alkoholista elemeknek (apám pl.) pedig kívül tágasabb.

2020. júl. 13. 11:22
 8/42 anonim ***** válasza:
97%
Mi ketten fizettük.
2020. júl. 13. 11:36
 9/42 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem illem kérdése, hanem lehetőség kérdése.

Akinek rengeteg pénze van, könnyen tudja fizetni a gyereke esküvőjét, vagy annak egy részét. Feltéve, hogy van ilyen szándéka, mert olyan is van, aki gazdag, de sóher, még a saját gyerekétől is sajnálja.

Akinek nincs,annak sajnos nincs.

Ugyanez a helyzet a másik oldallal.

Ha a menyasszony/vőlegény jól keres és sok megtakarított pénzük van, akkor ők fizetik/fizethetik ki a költségeket.

2020. júl. 13. 12:02
 10/42 A kérdező kommentje:
Tesom csaja elvarja hogy a ket szulo fizesse ki. Es a barom tesom is eszerint cselekszik.. En nem ertek ezzel egyet, hisz meg van rajta kivul 3masik gyereke akiknek is lesz par ev mulva.. Hogy varhat el ilyet hogy a felretett penzt eskuvore koltsek.. Nem tudom mit kene tenni mert elhitetik szuleimmel hogy ezt mar pedig igy illik.. 😭😭
2020. júl. 13. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!