Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon ciki az ilyen esküvő? Ti hogy éreznetek magatokat egy ilyen visszafogott lagzin?
A párom családja nagyon vallásos, alkoholt sem fogyasztanak. Minden pénz számít, így a párommal arra gondoltunk, hogy a templomukban lenne az esküvő (A lakodalom pedig a templom tornatermében)
Az anyósom dekorálna. Kaját hozatnánk. Nem ilyen olcsó esküvőre gondoltam anno, de nem szeretnék sokat költeni főleg mivel a párom munkahelye is bizonytalan jelenleg.
Ti hogy éreznetek magatokat egy ilyen lagziban ahol se pia, se kávé?
Pár észrevétel:
- az a fontos, hogy neked és a párodnak valóban megfeleljen! a vedégeknek max ha nem tetszik, nem mennek el
- én inkább a kertben tartanám, nem egy tornateremben, az olyan általános sulis farsang feeling lehet :D
- szereznék koffeinmentes kávét - gondolom a koffein a tiltott, nem maga a kávé íze
Összességében mondjuk én lehet hogy keresnék egy külsős helyet ami nem a templomhoz tartozik, ahol a saját családom azért megihat egy teát, pezsgőt.
De egyébként ha egy ilyen esküvőre meghívnának akkor elmennék és jól tudnám érezni magam, bár nem hiszem hogy hajnalig maradnék. :))
Én úgy gondolom, hogy attól, hogy valakinek tiltja a vallása, más még lehet szívesen elfogyasztana egy csésze kávét. Értem, hogy az alkohol és a templom nem jön össze, de nekem roppant fura, már-már ilyen atv-s 700-as klubbos feeling, hogy egy csésze kávét sem fogyaszthatok el úgy, hogy esetleg órákat utaztam a párért és hazafelé is ugyanennyit fogok, de ha fáradtnak érzem magam, álljak meg egy benzinkúton felhörpinteni egyet...
Arról nem is beszélve, hogy ilyen helyen én nem vallásosként igen feszélyezve érezném magam. Nem bigott vallásúként lehetne azt mondani, hogy figyu. Mi nem ihatunk ilyesmit, mert tiltja a vallásunk, de elfogadjuk hogy te nem a mi vallásunk szerint élsz, ezért a lehetőséget biztosítom. Ez most kb. olyan, hogy anyukám és apukám nem ihat alkoholt, mert szívgyógyszert szednek, ezért miattuk senki nem fog. (Tudom, sarkítottam.)
Ebben a formában én is inkább csak a polgári szertartás után egy néhány órás fogadást tartanék szendvicsekkel, sütikkel, pogácsával, üdítővel, gratuláció fogadással, beszélgetéssel, vagy nagyon maximum egy ebédet, aztán mindenki mehet a dolgára. Nem erőltetném a lagzizást ebben a környezetben amit ráadásul saját bevallásod szerint is csak azért választotok, mert ingyen van. Estére meghívnám vacsorázni a násznép másik felét egy helyes vendéglőbe és velük megünnepelnénk tisztességesen, az én kedvem szerint a házasságunkat.
Azt írja a kérdező, hogy a templom területén tiltottak bizonyos élelmiszerek, italok. Ezen nem fognak változtatni más kedvéért. Egy mecsetbe se mehetsz be cipőben csak azért, mert te nem hiszel ebben és neked akkor nem tilos.
Én speciel épp ezért gondolnám jobbnak a külső helyszínt, ott már tényleg mindenki azt fogyaszthat amit az ő személyes meggyőződése enged.
Én eléggé feszélyezve érezném magam, ha egy templom akármilyen termében lenne a vacsora / lagzi, mivel nem vagyok vallásos, és nekem már az is elég, hogy a pár kedvéért végigülök egy templomi esküvőt, ahol ha nem próbál a pap téríteni, az ritkaság sajnos manapság :S. Plusz azért az sem szimpatikus, hogy ennyire fejet hajtasz a párodnak és a családjának, és egyáltalán nem a saját döntésedből teszed, nincs benne a személyiséged sem.
Azzal nem lenne gondom, hogy nincs alkohol vagy kávé, de nem ilyen keretek között.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!