Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy ideje divat, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy ideje divat, hogy az eskuvot a meghivottak alljak es elvaras, hogy a vendeg fizessen a sajat fogyasztasan felul is nem keves osszeget, mint naszajandekot. Miert nem akkor rendezik a ceremoniat, amikor kepesek sajat maguk allni mindent?

Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 15:58
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
40. Irtak, hogy a romanok akar milliokat is osszegyujtenek az eskuvojukon, a szekelyek szeretik kifizettetni a vendegekkel a fogyasztast, es mas oldalakon, mas forumokon is olvastam ezt, a korus meg helyeselt. Azt tudom, hogy kell vinni valamit naszajandekba meg penzt adni, mert illik, meg menyasszonytanc, ha van, de ez, hogy benyujtjak a szamlat a fogyasztasert es meg ezen felul is varjak a szajret, ez mondhatni, uj es rettento taszito. Ez nagyon hulyen jon ki.
2020. máj. 27. 23:12
 42/48 anonim ***** válasza:
83%

#39 Az ár közlésével meg ezzel a ki mennyit ad felírásával én sem értek egyet.

Minden más amit mondasz... Csak a fejemet fogom.

2020. máj. 27. 23:53
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

Na, így már más! Ezzel én sem értek egyet, de ez: "kell vinni valamit naszajandekba meg penzt adni, mert illik, meg menyasszonytanc" teljesen természetes, azt hitte szerintem mindenki hogy erre vagy kiakadva! :D

A pofátlan kéregetést én sem szeretem.

De ilyen lagziban még nem is voltam.

2020. máj. 27. 23:56
 44/48 anonim ***** válasza:
68%

"Ha senki nem fizetne, nem is hazasodnanak ossze, mert nem telik ra?"

Az esküvő nem házasság. Az az anyakönyvvezetőnél zajlik.

Amúgy te meg miért akarsz ingyen mulatozni? Házibulira sem viszel semmit? Jó nagy tahó vagy. Biztos imádnak a környezetedben.

2020. máj. 28. 09:00
 45/48 anonim ***** válasza:
94%

Nyersen fogalmaz a Kérdező, de valahol értem a problémát.

Régen a család állta a lagzit és a násznép a menyasszonytáncba dobott vagy vitt ajándékot. Miért? Azért mert ezzel a pár közös életét segítette, hogy ne nulláról induljanak.

Ma ez már szinte nincs, mert a "közös élet" rég elkezdődött. Ezért adnak pénzt, amivel egyébként semmi gond nincs, én is azt szoktam adni, mert praktikus. Minek vegyek 15. kávéfőzőt?

Viszont elvárni, hogy fizessem a fogyasztásomat = tehát olyan összeget adjak, ami ezzel egyenértékű, az szerintem bunkóság. Ha tartok egy szülinapi bulit, ott sem várom el, hogy kifizessék a fogyasztásukat. Hoznak nyilván ajándékot, de nem fogom méricskélni, hogy vajon kiteszi a fogyasztásuk összegét. Ha tartok egy grillpartit, akkor nyilván senki sem megy üres kézzel, hoznak üdítőt, sütit, stb. de tudomásul veszem, hogy a költségek nagy része engem terhel, mert meghívtam őket. És ez nekem nem gond, mert szeretem őket. Vagy ha nem tehetem meg, akkor nem csinálok kerti partit.

2020. máj. 28. 11:13
 46/48 anonim ***** válasza:
50%

Első oldalak között már válaszoltam a kérdésre, de a végére rájöttem, hogy a kérdezőnek mi a gondja:

Vannak ugye lakodalmakban a menücsomagok, amibe beletartozik az ételsor és bizonyos mennyiségű ital személyenként.

Viszont a puccos lagzikban vannak bárok (is). Ezt furcsállhatod kérdező, hogy a násznép kér egy 6ezres pohár whisky-t, azt már neki kell kifizetnie. Az külön fogyasztás. Hát igen, ilyen lakodalmak is vannak. Szerintem te erre gondolsz, de cáfolj meg, ha tévedek.

2020. máj. 28. 11:54
 47/48 anonim ***** válasza:
67%

Ez már jó ideje divat.

A menyasszonytánc során a vendégek erejükhöz mérten adakoznak a pár számára. Ha nem is állja a befolyó összeg a költségeket, azért nagy segítség.

2020. máj. 28. 14:34
 48/48 anonim ***** válasza:
Na, a 45-ös leírta a lényeget. Igaza van kicsit mindenkinek szerintem. Régi időkben simán ki lehetett hozni egy nagyobb mulatozàst is “pluszban”, mert a vendégség vitt ezt-azt, segítette a FIATAL párt elindulni a közös életben, nem voltak pofátlan szolgáltatók elszállt árakkal. Manapság meg minden 20-szorosára túlárazott, amiben benne van az “esküvői” szócska. Plusz a pár sem annyira ifjú màr, illetve több éve együtt is élnek nagy eséllyel, így teljesen lényegét vesztette ez a fajta adakozás. Így most a lényeg, hogy valamivel csökkentsék az esküvővel járó terheket a beérkező adományok...ha egy grillpartyhoz vagy szülinapi bulihoz hasonlítjuk, akkor tényleg gáz, hogy “illik” visszaadni a fogyasztásodat. Én megbékéltem vele, hogy ez a szokás, így ha nagyon le vagyok égve, akkor el sem megyek ilyen esküvőkre.
2020. aug. 13. 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!