Régen miért volt "divat" az hogy a gyerekek magázták a szüleiket?
Ahogyan a tobbiek is irtak, a tisztelet jele volt a magazodas, illetve a hierarchiat is jelkepezte.
Nem kell ehhez annyira visszamenni az idoben, az orszag egyes reszein meg a manapsag is mukodik. Pl mi negyen voltunk testverek, en a legkisebb, relative kesei gyerek vagyok, en mar tegeztem a szuleimet, kozel elo nagyszuleimet, egyedul a tavolabb elo nagyszulot magaztam. A testvereim viszont meg a szuleimet is magazzak (a megszolitas Edesapam/Edesanyam, reszemrol pedig Anya/Apa).
Fogalmam sincs, hogy alakult ki, hogy en mar tegezem oket, soha nem kerdeztem, igazabol nekem az is teljesen megszokott volt, hogy a testvereim magazodnak a szuleinkkel. (En 30-as vagyok, testvereim 40-es eveikben vannak.)
Viszont a ferjem csaladja az orszag masik vegebol szarmazik es mar Anyos/Apos is tegezte a szuleit. Ott mar regebben kiment ez a “divatbol”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!