Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy ideje divat, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy ideje divat, hogy az eskuvot a meghivottak alljak es elvaras, hogy a vendeg fizessen a sajat fogyasztasan felul is nem keves osszeget, mint naszajandekot. Miert nem akkor rendezik a ceremoniat, amikor kepesek sajat maguk allni mindent?

Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 15:58
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Se nem csoro, se nem soher nem vagyok, azokkal ellentetben, akik masokkal fizettetik ki az eskuvot, masokon eloskodve, mint te. Tipikusan az a figura vagy, aki mindent visz, amit csak er. ;-)
2020. máj. 27. 20:30
 32/48 anonim ***** válasza:
78%
Te fordítva ülsz a lovon.
2020. máj. 27. 20:32
 33/48 A kérdező kommentje:
Es miert is? Mert nincs kedvem finanszirozni mas eskuvojet? Menjel mar! Olyan hazibulin sem vagyok hajlando megjelenni, ahova nemcsak belepot kene fizetni, hanem enni-inni is vinni kell sajat magamnak. Mert nem batyusbal vagy micsoda, nem megy be a kozosbe, amit viszel. :-D Ha en rendezek barmit, en hivok meg akarkiket, nehogy mar veluk fizettessem ki, micsoda dolog?
2020. máj. 27. 20:41
 34/48 anonim ***** válasza:
43%
Azt hiszem téged nem nagyon neveltek.
2020. máj. 27. 21:46
 35/48 A kérdező kommentje:
Hat arra nem is, mint teged, hogy hogyan huzzunk le es hasznaljunk ki masokat. Veled ellentetben, vannak meg, akik se nem megvehetoek, se nem haszonlesoek, se nem masokon eloskodoek. ;-)
2020. máj. 27. 22:04
 36/48 anonim ***** válasza:
70%

Azzal nem finanszírozod az esküvőt, hogy kifizeted azt amit kb megeszel/megiszol.

De ha nem tetszik az ilyen esküvő, amiben adnak a párnak pénzt (amúgy nem tudom ezt ki várná el) akkor nem kell ilyenbe menni, ilyen egyszerű.

2020. máj. 27. 22:22
 37/48 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon el vagy tévedve :DDD. Szimplán neveletlen vagy, mert az illemet nem ismered. Hmmm... A haszonleső is inkább az aki ingyen megy mulatni, mert 2 zacskó csipszet nem hajlandó vendégségbe vinni. Az élősködésnek meg egyáltalán mi köze ehhez?

Najó, ebből elég volt.

2020. máj. 27. 22:22
 38/48 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem itt két külön dologról van szó. Egyrészt mindig is szokás volt ajándékot/pénzt/féldisznót vinni kb. a fogyasztással megegyező értékben. Nyilván mivel ma már a párok együtt élnek esküvő előtt, a pénz kerül előtérbe. Szerintem ezzel nincs baj, ha valakinek lelkileg nem fér bele, hogy 10.000-15.000 Ft-ot adjon egy esküvőre (amiről jó esetben már hónapok óta tudja, hogy meg van hívva), akkor ne menjen el. Most nyilván nem arra gondolok, aki tényleg nem teheti meg, hogy pénzt adjon, hanem azokra, akik csakazértis visznek inkább valami vackot, és elvárják, hogy annak örüljön is a pár, de őket aztán senki nem húzza le. Házibuliba, vendégségbe sem megyek üres kézzel.

Másrészt konkrétan kikötni a párnak, hogy mennyi pénzt várnak, oltári nagy bunkóság. Engem az ilyen "vicces" koldulóversektől is a hideg ráz. Olyan gáz. Adok én csak ne kéregessenek.

Az, hogy miért nem rendeznek akkor esküvőt, mikor van rá pénzük, az a válasz, hogy akkor a legtöbb pár soha nem rendezne. Mert kell a pénz lakásra, autóra, gyerekre, nem sok embernek fér bele, hogy egy napra milliókat elköltsenek. És sokszor pont a kedves rokonok erősködnek, hogy legyen lagzi, mulatni akarnak.

Mi úgy döntöttünk, hogy nem lesz hagyományos lagzink, csak egy ebéd a házasságkötés után szűk családi körben. Ez is sok mindenkinek nem tetszik, de ez van.

2020. máj. 27. 22:38
 39/48 A kérdező kommentje:
37. Szerintem is eleg volt a tarhalo, koldus tempobol. Majd en viszek azt, oda es annyit, amennyit akarok, de ha ez "illik, elvaras, megfeleles", akkor keressenek masik balekot, van eleg, amint latom a hozzaszolok 99 szazalekaban. Ilyen figuraknak nem, hogy az eskuvojere nem megyek, de ezekkel szoba sem allok. Te olyan muveletlen vagy a prejudikacioddal, hogy az mar szanalmas. En tudom az illemet, a valodit, es nem ezt, amit ram akarnak eroszakolni, idegen elmeletek alapjan, mert eleve el sem ismerem, be sem tartom, Magyarorszagon soha nem volt szokas az ilyen jellegu tarhalas, hogy en fizessek azert, hogy valaki enni-inni ad az eskuvojen es meg kozli is az arat...! Na neeeem... ;-) Eloskodo meg azert vagy, mert masok penzen tartod meg a sajat eskuvodet. Szegyen!
2020. máj. 27. 22:49
 40/48 anonim ***** válasza:
81%

azért bőven van ám kiadás, még akkor is ha sok pénzt adnak, hidd el :)

Biztos, hogy esküvőn senki nem húz hasznot.

2020. máj. 27. 22:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!