Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ideje divat, hogy az eskuvot a meghivottak alljak es elvaras, hogy a vendeg fizessen a sajat fogyasztasan felul is nem keves osszeget, mint naszajandekot. Miert nem akkor rendezik a ceremoniat, amikor kepesek sajat maguk allni mindent?
Kérdező,amúgy mi a problémád azzal,hogy pénzt adsz a friss házaspárnak,vagy ajándékot ?
Számomra pl. teljesen egyértelmű,hogyha meg vagyok hívva a szeretett családtagjaim, vagy barátaim esküvőjére ,akkor adok ajándékba pénzt. Szivesen ,nem azért ,mert kötelező .
Szivesen adnék százezreket is,ha telne rá . Így annyit adok,amennyi telik. De olyannal még életemben nem találkoztam,hogy valaki ezt az arcomba vágta volna,hogy vigyek magammal 100 ezret,vagy el se menjek .
Sőt,épp az ellenkezője. Egy gyerekkori barátomnak a nyáron lesz az esküvője,és azt mondta semmit ne adjunk,mert mindneki nehéz helyzetben van a koronavírus miatt . De ha nem lenne vírus is ezt mondta volna,ismerem .
Ennek ellenére lehetőségeihez mérten mindenki fog ajándékozni én úgy gondolom ez így természetes. Akitől sajnálom a pénzt,annak az esküvőjére sem megyek el , hisz nem vagyok vele közeli viszonyban .
Voltam olyan esküvőn,ahol viccesen meg volt jegyezve a meghívón,hogyha valamit szeretnél adni,akkor pénzt adjál. Szerintem ez teljesen érthető,hiszen manapság az emberek sokszor már évek óta egy háztartásban élnek,mire megházasodnak . Nincs szükségük 40 tányérkészletre meg wc kefére.
Állítólag Amerikában pedig az ajándéklista a szokás. A pár összeírja minek örülnének,és mindenki megvesz valamit a listáról-ez a nászajándék. Ezt is jónak tartom,de itthon még nem találkoztam ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!