Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy ideje divat, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy ideje divat, hogy az eskuvot a meghivottak alljak es elvaras, hogy a vendeg fizessen a sajat fogyasztasan felul is nem keves osszeget, mint naszajandekot. Miert nem akkor rendezik a ceremoniat, amikor kepesek sajat maguk allni mindent?

Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 15:58
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Aha, koszi 9-es, sejtettem akkor, hogy innen fuj a szel. Ez, Magyarorszagon, soha, de soha nem volt divatban! Ott mindent a hazasulandok, esetleg a szuleik alltak. Nagyon megvaltoztak az eskuvok, a szokasok. IS.
2020. máj. 27. 16:31
 12/48 anonim ***** válasza:
94%
8., kérdező! Ez egyáltalán nem most lett divat, régen is így volt nagyjából. Volt menyasszonytánc-pénz, plusz nászajándék. Elég sok pénzbe kerül mostanság a többi része, ruha, fotózás, stb., stb., a lakodalmi rész már régóta így megy.
2020. máj. 27. 16:33
 13/48 anonim ***** válasza:
90%
Mármint az, hogy a lakodalmas sereg legalább annyi nászajándékot ad, amennyit elfogyaszt. Ez a minimum. Ez mindig is így volt, akárhány lagziban voltam. Mindegy, hogy falu, vagy város. (12. voltam kiegészítésként)
2020. máj. 27. 16:36
 14/48 Metionin ***** válasza:
93%
Ez régen is így volt, nekem is pont a menyasszonytánc jutott eszembe. Nem borítékokban adták a pénzt, hanem volt valami nagy tál amibe mindenki fizetett a menyasszonytáncért, aztán éjfélkor a tálat összetörték, a menyasszony ruhájába borították a pénzt és úgy ment el a menyasszony átöltözni menyecskeruhába. Igaz én gyerekkoromban (20+ éve) voltam csak lagziban de ahol rendes nagy lagzi van, ott szerintem ma is sok pénzt adnak a vendégek, ahol pedig csak kis szertartás van, ott a nagy összegű ajándék sem szokás. Szóval igen, ez összefügg azzal, hogy mekkora feneket kerítenek a dolognak, nagy lagzit ma is az tart, aki számít rá, hogy visszajön az ára.
2020. máj. 27. 16:36
 15/48 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező,amúgy mi a problémád azzal,hogy pénzt adsz a friss házaspárnak,vagy ajándékot ?

Számomra pl. teljesen egyértelmű,hogyha meg vagyok hívva a szeretett családtagjaim, vagy barátaim esküvőjére ,akkor adok ajándékba pénzt. Szivesen ,nem azért ,mert kötelező .

Szivesen adnék százezreket is,ha telne rá . Így annyit adok,amennyi telik. De olyannal még életemben nem találkoztam,hogy valaki ezt az arcomba vágta volna,hogy vigyek magammal 100 ezret,vagy el se menjek .

Sőt,épp az ellenkezője. Egy gyerekkori barátomnak a nyáron lesz az esküvője,és azt mondta semmit ne adjunk,mert mindneki nehéz helyzetben van a koronavírus miatt . De ha nem lenne vírus is ezt mondta volna,ismerem .

Ennek ellenére lehetőségeihez mérten mindenki fog ajándékozni én úgy gondolom ez így természetes. Akitől sajnálom a pénzt,annak az esküvőjére sem megyek el , hisz nem vagyok vele közeli viszonyban .

Voltam olyan esküvőn,ahol viccesen meg volt jegyezve a meghívón,hogyha valamit szeretnél adni,akkor pénzt adjál. Szerintem ez teljesen érthető,hiszen manapság az emberek sokszor már évek óta egy háztartásban élnek,mire megházasodnak . Nincs szükségük 40 tányérkészletre meg wc kefére.

Állítólag Amerikában pedig az ajándéklista a szokás. A pár összeírja minek örülnének,és mindenki megvesz valamit a listáról-ez a nászajándék. Ezt is jónak tartom,de itthon még nem találkoztam ezzel.

2020. máj. 27. 16:46
 16/48 A kérdező kommentje:
15. Abszolut korrekt, amit irsz. A problemam ezzel egyedul az, hogy nem szeretem, ha madarnak neznek, igy ne is irjak elo, hogy mennyit ILLIK adni, ne velem fizettessek mar ki a felhajtast. Majd adok, amennyit jonak latok. Az ajandeklista sem uj dolog, ellenben rendkivul hasznos, legalabb nem fog elfordulni 6 vasalo es 8 etkeszlet.
2020. máj. 27. 16:51
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az ismerőseiddel van gond...nekem még egy egy barátom, frissen házasodott rokonom sem kért ilyet. Sőt, volt aki kimondottan írta, hogy nem kér ajándékot. Mennyaszonytánc ugyan volt, de ott sem volt kikötés, nem is tudták, hogy ki mennyit ad.
2020. máj. 27. 16:51
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Már ha csak vendégként elmegyek házibuliba, grill partira, ott is alapból a fogyasztásom alapján viszek valamit. Bort, nasit, meglepit, vagy,amit a házigazda megemlít. Ez nem elvárás, ez az etikett.
2020. máj. 27. 16:54
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Nullára, nem túl mínuszra kihozni. Nekem ez a tapasztalat. De volt olyan is, ahol felállni nem engedtek, míg állni tudok, semmiért, volt, ahova én vittem a rövid italt. Ahány ház.....
2020. máj. 27. 17:00
 20/48 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy szerintem félreérted, én úgy tudom hogy régen is az volt a szokás hogy legalább olyan értékben viszel ajándékot vagy adsz pénzt amennyi a fogyasztásod. Most pl ha ketten mentek az nagyon durván számolva 20ezer ft, ami sztem nem olyan sok a mai világban, főleg ha közeli hozzátartozó vagy
2020. máj. 27. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!