Más családjában is van ilyen? Vagy csak nálunk divat a felmenőkhöz hasonlítani?
A férjem családjában vannak olyan rokonok, akik minden egyes "megmozdulásunkat" az anyósomékhoz hasonlítják.
Anyósék 1 év után házasodtak össze, hitelre vettek anno lakást (szülői segítséggel), amit 1-2 év alatt visszafizettek (akkoriban volt egy akciója a banknak, ami miatt jól jártak).
Két gyerekük van, a férjem és a húga.
A férjemmel 1 év után házasodtunk össze (6 éve ismertük egymást), született egy lányunk, majd a szüleim segítségével (félig örökségemből a nagymamám után) vettünk idén egy lakást magunknak, félig hitellel.
Most várjuk a második gyermekünket.
Igazából a második gyermekünket nem szerettem volna nagy dobra verni még a szűk családi körön kívül sem, de a férjem mindenáron szerette volna és rábeszélt a terhesség 15. hetén.
A "kedves" rokonok egyből jöttek az elmés eszmecseréjükkel, miszerint mi az anyósomékhoz akrunk hasonlítani és mindent úgy akarunk csinálni!
Mondtam, hogy ez cseppet sincs így, nem igazán sok párhuzam és hasonlóság van a kettő között.
Ezután jött a "nahát, meglepődtünk! nem is gondoltuk volna" kijelentés, amire már csak nevetve annyit tudtam válaszolni, hogy "mi nem lepődtünk meg, tudtuk, hogy jön!"
De még ez sem volt a hab a tortán. Kijelentették, hogy mindenkép most már fiút kell szülnöm, mert a Sándor nevet tovább kell vinnie. Már az első gyerekünknél is ostromoltak ezzel, de akkor "leépítettem" őket annyival, hogy:
1) nem lesz 389472397498242. O. Sándor
2) lány lesz.
Így is történt.. :)
Most pedig megint jönnek ezzel az óriási családi hagyománnyal, amire a férjem már többször csak annyit mondott, hogy nem lesz Sándor a gyermek, mert ő egyáltalán nem akarja. Másrészt az én apukám keresztnevét is ennyi erővel tovább viheti a gyermek, nem csak a férjem felmenőiét.
Apósom már kínjában sokszor nevet velünk együtt ezen, őt nem igazán érdekli, hogy mi lesz a gyermek neve és neme. Lényeg, mint ahogy nekünk is, hogy egészséges legyen.
Ettől függetlenül a héten megint jöttek a hasonlítgatások. Anyósomnak szóltak, hogy keresse elő a régi szobáról a fényképeket (férjemék szobájáról), hogy megtudjuk majd mi is így csinálni a két gyerekszobát.
Egyszerűen már megőrülök ezektől a rokonoktól. sajnos őket nem választhatja meg az ember :(((
És én hihetetlenül gyűlölöm, ha valakihez hasonlítanak. Legyen az bármilyen személy és téma.
Másnál is vannak ilyenek? Vagy csak minket tisztel meg ezzel a sors?
Minek találkoztok az ilyen rokonokkal?
Attól,mert rokon,nem kell velük túl gyakran találkozni.
Én az elviselhetetlen rokonokat leépitettem,ha összefutunk 3 mondat,és távozunk.
(nálunk is ment a hiszti,hogy legyen kismilliomodik József a fiunk,ráadádul mindnek ugyanaz a vezetékneve is,sose tudni kinek szólnak,ki kapja a levelet amig apa-fia együtt lakik,eszembe se volt józsefet adni)
Sajnos, kénytelenek vagyunk találkozni velük.
Ha anyósékhoz megyünk vidékre, akkor a 4 dédszülőt is meglátogatjuk.
Az apósom családja (onnan lévő rokoni szál) ilyen, akikről írtam.
Kimegyünk apósom szüleihez és az összes rokonuk megjelenik. HIába nem mondjuk, hogy megyünk, kis falu, hamar terjed a hír és a pletyka.
Na, ekkor jönnek az okos beszólogatások.
Sajnos elkerülni őket nem lehet, mert nem mondhatjuk azt, hogy : Helo, lehet menni, ha nem tetszik!
Ellenben volt, hogy mondtam aférjemnek, hogy most indulunk haza, mert nem vagyok hajlandó hallgatni őket. Akkor haza is mentünk anyósék lakására, másnap meg apósom behozta a dédszülőket, akik szerencsére még annyira "fiatalosan" mozognak testileg és agyilag, hogy megértették a dolgokat.
PLusz a dédimama mindenben mellettem van. Állítólag ő is olyan volt fiatal asszony korában, mint én. Gondolom épp ezért áll ki mellettünk és ért meg.
Ezen felül a többi rokon ugye fent van a net gyönyörű világában és még ismerősnek is jelöltek. Most már törölgetem őket lefelé, megkímélve magam tőlük.
"PLusz a dédimama mindenben mellettem van. Állítólag ő is olyan volt fiatal asszony korában, mint én."
Na, látod. Nem mindig rossz az a hasonlítgatás. Amúgy az emberek hajlamosak valamilyen támpontot keresi maguknak, amihez viszonyíthatják a jelen korban való létüket, életüket. ez nem baj. Boldogok, ha felfedezik magukon a szüleik, nagyszüleik vonásait, egyes tulajdonságait, vagy szeretnék, ha a leszármazottaik tovább vinnék ezeket. Ez tulajdonképpen ösztön, ami valamiféle családi hagyományokat is megalapozhat: a név továbbvitele, klf. családi szokások stb. Nem mindenki akar eben részt venni, és amikor családot alapít, szakítani akar ezekkel a hagyományokkal. Azt javaslom, ne hagyd, hogy hatással legyenek a családi életedre, ne határozzák meg az általános hangulatodat. amikor ott vagy, hagyd, hogy mondjanak, amit akarnak, úgyis lejöttök onnan. De Te mindig tedd azt, amit ti ketten a férjeddel jónak láttok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!