Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül ha meg akarom változtatni a keresztnevem mielőtt férjhez megyek? És aztán veszem fel a férjem nevét is?
Keresztnevet is lehet változtatni?:O Cikis vezetéknév változtatásról már hallottam, de keresztnév...
bocs az offért.
A névváltoztatási kérelem illetéke 10.000 Ft. Bemész az anyakönyvvezetőhöz, aki ad neked egy nyomtatványt. Kitöltitek. Aztán vársz, általában 3 hónap, aztán a minisztériumban eldöntik, hogy megteheted e. Aztán kapsz új anyakönyvi kivonatot a további lépések megtételéhez (pl. személyi igazolvány csere).
Időben kell, hogy lépj, mert ha az emlékezetem nem csal akkor az ügyintézési idő 6 hónap, de 2-3 hónap alatt választ kapsz.
Sok sikert!
Én is 10 ezret tudtam, DE meg is kell indokolni, miért akarod, az nem elég, hogy nem tetszik, vagy hogy a másik jobban tetszik.
A 10 ezerhez hozzájön még az, hogy MINDEN iratodat le kell cserélni, és mindnek egyenként ki kell fizetni a díját.
Aztán házasságkötéskor, ha felveszed a férjed nevét, akkor ismét mindent le kell cserélned és fizetni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!