Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így reagálni az esküvőre csak nekem furcsa?
"Jóban rosszban kitartottunk egymás mellett."
Valószínűleg csak te tartottál ki mellette jóban-rosszban. Ő csak úgy elvolt ebben. Ha tényleg fontos lennél neki, akkor eszébe nem jutna azt mondani, hogy ha emiatt elhagyod, akkor annyit is érsz. Undorító ez a mondat. Egy másikat valóban megbecsülő és szerető, normális férfi erre valahogy úgy reagálna, hogy végiggondolja, hogy mi lenne a jó megoldás, esetleg időt kér a gondolkodásra vagy őszintén megmondja, hogy miért nem akar házasodni.
Egyébként ha valóban fontos lenne neki a házasság, akkor rég elvett volna, ez a 3 évnyi jegyesség nagyon hosszú idő, hacsak nincs rá valami nyomós indok (pl. meghalt valaki és el kell halasztani).
24 eddig pozitívan írt a kapcsolatról, kikéve az esküvő témát.
Amúgy szerintem is van valami abszurd abban, hogy ilyen hivatali papírokkal köt kvázi szerződést két ember. Ha nem lenne ez az állami rész szerintem nem lenne ilyen ártó, ha egy ünnep lenne mondjuk amikor családot alapít valaki. De eleve nem dönthető el előre hogy valami meddig tart meg milyen lesz hiába ígérgetés, meg papírok. Szóval én értem, hogy valaki feszélyez ez, higy menjen a hivatalokba papírokat írni, hogy igéri, hogy mindig együtt lesznek.
Szerintem nálatok alapvető kommunikációs problémák vannak. Ő A-t akar, te Z-t és egymásra erőltetitek az akaratotokat, aminek az a vége, hogy vagdalóztok olyan mondatokkal, ami rombol. Nagyon rombol. És nem utolsó sorban, csak megerősít titeket abban a hitben, hogy semmi keresnivalótok egymás mellett. Egymásért kommunikáljatok és ne egymás ellen.
Üljetek le és beszéljétek meg nyíltan ki mit lát a másikban és hogyan látjátok a jövőt. Hogyan lehet közelíteni az elképzeléseiteket. Mitől tart ő? Miért annyira fontos ez neked? Ha valaki kezdi megemelni a hangját, vagy elindul a "bezzeg te" kommunikáció, akkor fel kell állni és azt kell mondani, hogy majd folytatjuk egy alkalmasabb pillanatban, tiszta fejjel. Parttalan vita.
Annak, amit most ketten előadtok, az ég világon semmi értelme. Egymás akaratába kényszerítitek bele a másikat, aminek biztosan nem lesz jó vége. Tudatos, nyílt kommunikáció. Ennyi a titka a problémátok megoldásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!