Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, megsértődnétek, ha a párotok nem akarná hordani az eljegyzési gyűrűt?
32 éves pasi, és te mivel mutatod, hogy házas vagy?
Vedd fel akkor te is az asszony nevét a tied elé. Máshogy nem korrekt az elvárásod a nő felé.
Nekem is van ilyen kolléganőm, - még nincs szóba sem eljegyzés-, de elejtette, hogy semmilyen ékszert nem hord és nem is tud, mert idegesíti.
Szerintem nem itt a gyiken kellene véleméynt kutatnod, mert csak felcseszed rajtuk az agyad.
1. A házasság a párodról és rólad szól: attól, hogy itt 1-2 ember a házasság minőségét a gyűrűhöz és a név felvételéhez köti (lol), attól még nem biztos, hogy neked a birkatömeg után kell menned és magadra erőszakolni valamit, amit nem szeretnél.
2. Egy házasság eleve kompromisszumokra épül: lehet ez lesz az első: már a lánykérés előtt, vagy annál célszerű leülni beszélni a pároddal, és elmondanod az ehhez való viszonyulásod és hogy ne vegye ezt annak, hogy "le akarod tagadni, nem vállalod fel, stb f*-szságok" amikkel itt jöttek, és beszéljétek meg, hogy mi legyen a megoldás.
Szerintem értelmes 2 felnőtt ezt is meg tudja beszélni, az együttélés és házasság folyamat együttműködésről, kompromiszumokról szól. ÉS bizony fontos közben megtartani a saját identitásodat is, ez olyan egyensúly amin mindkét fél egyensúlyoz.
(Magánvélemény: a név felvételéhez meg pláne senkinek semmi köze. ugyanitt megjegyzem, hogy ez a névfelvétel dolog nem olyan roh*dt régi tradíció ám, régen nem is volt szokás! Kapaszkodj meg.)
Döntsetek ketten kérdező.
#21. Nem vagyok házas, de ha az leszek, rajtam ott lesz a gyűrű. Nálunk a nőnek szokás a férfi nevét felvenni. Nálatok a férjed vette/fogja felvenni a neved?
32/f
Kölcsönösen is fel lehet venni.
Egyébként ezt nem is értem, miért kellene nevet változtatnia bárkinek egy házasság miatt. Mintha attól megváltozna a személyazonosság és az identitás... :D
Szüleim 30 éve házasok és soha sem hordták a gyűrűiket. Nem a gyűrű viselésétől és mutogatásától lesz jó egy kapcsolat.
Én nem szeretem az ékszereket, szóval én megbeszéltem ezt a párommal, hogy nekem nem kell gyűrű. Nem volt vele problémája.
#24. Nem írta senki, hogy meg kellene neki változtatnia. Arról beszéltem, hogy felvenni a sajátja mellé a férje nevét. Valamilyenné valamilyen valaki például. A kérdező amúgy nem kérdezte, hog mit tegyen és ahogy eddig néztem, nem is mondta neki senki, hogy mit tegyen. A kérdés az volt, hogy mi mit tennénk, erre mi leírtuk, hogy mi mit tennénk. A magam nevében legalábbis ezt csináltam.
Szóval az én esetemben én azt veszem el, aki
-hordja a jeggyűrűt lehetőség szerint
-felveszi a nevem a sajátja mellé
-vállal velem gyereket
Ha ez nem okésos, nincs sértődés részemről, nekem a mezei párkapcsolat is tökéletesen megfelel. A házasság mindkét félről szól.
32/f
Leírod, hogy "nem mondja senki", hogy meg kellene változtatni a nevet, majd pár sorral lejjebb leírod, hogy ha a nő nem változtatja meg, akkor szó se lehet házasságról.
Wtf.
Most akkor melyik a kettő közül? :D
#27. Olvass már kérlek. Írtam alanyt is. "Nem írta senki, hogy meg kellene neki változtatnia."... "neki" azaz a kérdezőnek nem mondta senki, hogy meg kéne változtatnia a nevét. Annak "kell" felvennie a nevem, aki a feleségem kíván lenni. A kérdező nem kíván a feleségem lenni, én sem akarom őt elvenni és megspórolok neked egy replikát, tisztában vagyok vele, hogy te sem kívánsz a feleségem lenni és bennem sem merült fel, hogy még kérjem a kezed. :)
32/f
Így meg nem értem, minek válaszoltál, ugyanis az én meg nem a kérdezőre értettem, hanem úgy általánosan akárkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!