Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Férfiak, megsértődnétek, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, megsértődnétek, ha a párotok nem akarná hordani az eljegyzési gyűrűt?

Figyelt kérdés
Soha nem hordok szinte semmilyen ékszert, gyűrűtt végképp. Megőrülök tőlük, idegesítenek. Sem eljegyzési sem házasság utáni gyűrűt nem szeretnék hordani, mertbnem tudom elviselni. Ez sértő lenne a másik fél számára?
2019. ápr. 3. 11:13
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
87%

32 éves pasi, és te mivel mutatod, hogy házas vagy?

Vedd fel akkor te is az asszony nevét a tied elé. Máshogy nem korrekt az elvárásod a nő felé.

2019. ápr. 3. 13:28
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van ilyen kolléganőm, - még nincs szóba sem eljegyzés-, de elejtette, hogy semmilyen ékszert nem hord és nem is tud, mert idegesíti.

Szerintem nem itt a gyiken kellene véleméynt kutatnod, mert csak felcseszed rajtuk az agyad.

1. A házasság a párodról és rólad szól: attól, hogy itt 1-2 ember a házasság minőségét a gyűrűhöz és a név felvételéhez köti (lol), attól még nem biztos, hogy neked a birkatömeg után kell menned és magadra erőszakolni valamit, amit nem szeretnél.

2. Egy házasság eleve kompromisszumokra épül: lehet ez lesz az első: már a lánykérés előtt, vagy annál célszerű leülni beszélni a pároddal, és elmondanod az ehhez való viszonyulásod és hogy ne vegye ezt annak, hogy "le akarod tagadni, nem vállalod fel, stb f*-szságok" amikkel itt jöttek, és beszéljétek meg, hogy mi legyen a megoldás.

Szerintem értelmes 2 felnőtt ezt is meg tudja beszélni, az együttélés és házasság folyamat együttműködésről, kompromiszumokról szól. ÉS bizony fontos közben megtartani a saját identitásodat is, ez olyan egyensúly amin mindkét fél egyensúlyoz.

(Magánvélemény: a név felvételéhez meg pláne senkinek semmi köze. ugyanitt megjegyzem, hogy ez a névfelvétel dolog nem olyan roh*dt régi tradíció ám, régen nem is volt szokás! Kapaszkodj meg.)

Döntsetek ketten kérdező.

2019. ápr. 3. 13:34
 23/41 anonim ***** válasza:
9%

#21. Nem vagyok házas, de ha az leszek, rajtam ott lesz a gyűrű. Nálunk a nőnek szokás a férfi nevét felvenni. Nálatok a férjed vette/fogja felvenni a neved?

32/f

2019. ápr. 3. 14:00
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Kölcsönösen is fel lehet venni.

Egyébként ezt nem is értem, miért kellene nevet változtatnia bárkinek egy házasság miatt. Mintha attól megváltozna a személyazonosság és az identitás... :D

2019. ápr. 3. 14:04
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim 30 éve házasok és soha sem hordták a gyűrűiket. Nem a gyűrű viselésétől és mutogatásától lesz jó egy kapcsolat.

Én nem szeretem az ékszereket, szóval én megbeszéltem ezt a párommal, hogy nekem nem kell gyűrű. Nem volt vele problémája.

2019. ápr. 3. 14:06
 26/41 anonim ***** válasza:
8%

#24. Nem írta senki, hogy meg kellene neki változtatnia. Arról beszéltem, hogy felvenni a sajátja mellé a férje nevét. Valamilyenné valamilyen valaki például. A kérdező amúgy nem kérdezte, hog mit tegyen és ahogy eddig néztem, nem is mondta neki senki, hogy mit tegyen. A kérdés az volt, hogy mi mit tennénk, erre mi leírtuk, hogy mi mit tennénk. A magam nevében legalábbis ezt csináltam.

Szóval az én esetemben én azt veszem el, aki

-hordja a jeggyűrűt lehetőség szerint

-felveszi a nevem a sajátja mellé

-vállal velem gyereket

Ha ez nem okésos, nincs sértődés részemről, nekem a mezei párkapcsolat is tökéletesen megfelel. A házasság mindkét félről szól.

32/f

2019. ápr. 3. 14:19
 27/41 anonim ***** válasza:
86%

Leírod, hogy "nem mondja senki", hogy meg kellene változtatni a nevet, majd pár sorral lejjebb leírod, hogy ha a nő nem változtatja meg, akkor szó se lehet házasságról.

Wtf.

Most akkor melyik a kettő közül? :D

2019. ápr. 3. 14:46
 28/41 anonim ***** válasza:
0%
Tehát azt akarod, hogy kérje meg a kezed, de gyűrű sem legyen és szertartást se akarjon? Akkor mégis minek kérje meg?
2019. ápr. 3. 15:05
 29/41 anonim ***** válasza:
14%

#27. Olvass már kérlek. Írtam alanyt is. "Nem írta senki, hogy meg kellene neki változtatnia."... "neki" azaz a kérdezőnek nem mondta senki, hogy meg kéne változtatnia a nevét. Annak "kell" felvennie a nevem, aki a feleségem kíván lenni. A kérdező nem kíván a feleségem lenni, én sem akarom őt elvenni és megspórolok neked egy replikát, tisztában vagyok vele, hogy te sem kívánsz a feleségem lenni és bennem sem merült fel, hogy még kérjem a kezed. :)

32/f

2019. ápr. 3. 15:27
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Így meg nem értem, minek válaszoltál, ugyanis az én meg nem a kérdezőre értettem, hanem úgy általánosan akárkire.

2019. ápr. 3. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!