Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig érdemes várni az eljegyzésre?
Tudom, sok hasonló kérdés volt már, elnézést érte.
Alapszitu, én házasságpárti, őt nem érdekli a dolog. Sokat beszélgettünk erről a kapcsolat elején, meg azóta is. Egyszer poénkodik vele, hogy majd 80 évesen elvesz, máskor meg tök komolyan tervezi, hogy hol milyen esküvő stb.
Gyereket amúgy akar, de neki nem előfeltétel ehhez a házasság, nekem igen, és ezzel nem ért egyet.
Abban egyetértettünk, hogy együttélés nélkül nem. Anno ő maga mondta azt, hogy legalább egy fél évig éljünk együtt, ez nekem is reális.
Sok beszélgetés volt erről az évek folyamán. Megmondtam már azt is, hogy nem ezen múlik a kapcsolatunk, csak ne hitegessen, hogy elvesz, aztán mégse. A viselkedése változatlan: egyszer természetes módon beszél a dologról, máskor "poénkodik", hogy majd 25 év múlva, meg nem is tudom.
A baj az (nekem), hogy ketyeg az a bizonyos óra. Mindig fiatalon akartam családot, erről már lecsúsztam. 30 alatt szerettem volna gyereket, legalább az elsőt. Hormonális gondjaim vannak, nekem ez nem lesz egyszerű. És ha belevesszük, hogy eljegyez, utána házasság az fél-egy év legalább, meg amíg próbálkozunk, mind telik az idő... szóval már a 30 sem feltétlen reális kilátás.
A fentieket párom úgy értelmezi, hogy én beosztom az ő életét, mikor mit kell, holott nem erről van szó. Csak tisztában vagyok vele, hogy ezek nem mennek egyik napról a másikra, és ő sem lesz már fiatalabb.
Persze, más nők szülnek 40 évesen is. Engem nem vigasztal.
Vannak egyéb gondjaink is, albérletben élünk, családok nem támogatnak, nem jutunk egyről a kettőre. Nyilván ez is benne van, hogy ilyen helyzetben minek akarok bármit. Ezt én is tudom...
Magamban határidőt szabtam. Lassan öt éve vagyunk együtt, ebből két éve együtt is élünk. Úgy voltam vele, hogyha 28 éves koromig nem vesz el, akkor nem erőlködöm tovább. Ha ennyi idő alatt nem tudta eldönteni, kellek-e, akkor nincs mire várni. Viszont mindkettőnknek jár az esély - nekem, hogy házasságpárti kedvesem legyen, neki, hogy legyen olyan, akinek elég a barinőség.
A kitűzött határidő jött és el is múlt.
És most egyrészről bennem van, hogy lépnem kéne, hiszen egy ilyen kapcsolatban nem haladunk semerre.
Másfelől viszont ott a "kisördög", hogy én vagyok a hülye, minek akarok én gyűrűt, ha semmink sincs.
A kapcsolatunk nem tökéletes, de ragaszkodunk egymáshoz. Nyilván nem akar elveszíteni.
Ha felvázolom ezt neki, akkor lehet, hogy muszájból vesz egy gyűrűt, de annak nem látom értelmét. "Kihisztizett" házasság nem kell, annak nem lesz jó a vége.
Ti mit tennétek a helyemben? Mennétek? Még várnátok? Mégis meddig?
5 év után baromira nem az eljegyzésre kellene gyúrnod, hanem a házasságra.
a második (és tutira az utolsó) házasságomban élek. azt tapasztaltam, hogy a szerelmes férfi gyorsan nősül.
#17 Igen, ennyi lenne. De ugye, nem vagyok megkérve... ha meg közlöm, hogy "vegyél el vazzeg", akkor ott vagyunk, ahol a part szakad, kvázi kihisztiztem a házasságot. Annak meg még mindig nincs értelme, szerintem, még akkor is, ha esetleg megtenné, hogy ne hagyjam el.
#20 Az évek számát leszámítva, tulajdonképpen mi is lehetnénk...
Mondd meg neki, hogy így és így látod, é számodra vége.
Ne zsarolj ki eljegyzést, sem házasságot, maradj nyugodt és érvekkel támaszd alá, amit mondasz, különben "minek hisztizel"? :)
Exem is csak mondogatta meg "majd", cska közben meg is romlott a kapcsolat, így a majdból soha lett.
Párommal néha szóba kerül, ő akar házasságot... idén leszünk két évesek, de ha nem vesz el, engem az sem zavar. Ha meg elvesz, akkor örülök, de ha csak hitegetne, akkor leültetném és beszélnék vele.
"Alapszitu, én házasságpárti, őt nem érdekli a dolog."
Elég volt eddig elolvasni. Nem bántásból írom.
Mivel nem ismerlek titeket nem tudom megmondani, hogy igazat mind-e vagy sem. Én egy ellenpélfát szeretnék mondani, nem tudom mennyire valódi ellen példa. Mi nagyon fiatalon jöttünk össze és 5 év után jegyzett el (nemrég). Az esküvő 1-2 éven belül van tervben, mivel még egy jó darabig egyetemre fogunk járni (7-éves képzés) a gyerek még nem téma.
Pontosan így poénkodott 5 éven keresztül, majd egyszer komolyra vette a szót, néha besértődött miután mutattam neki valami házassággal/esküvővel kapcsolatos dolgot, hogy ne akarjam kierőltetni. Már nagyon rég nem hoztam fel neki a témát egyáltalán, és akkor jegyzett el, meglepetés volt. Nálunk viszont azért 5 év mert 16 éves voltam amikor összejöttünk. Ez így reális.
Ezt 100%-ban csak te érzed, csak te tudod megmondani, hogy jó-e/megéri-e tovább maradni ebben a kapcsolatban.
Mérglegelned kell, hogy ha feltárod neki a "tényeket" a reakciójától függően maradsz-e vagy sem. Hiszen mint ahogy írtad te sem leszel mégegyszer ennyi idős. Egy új kapcsolat találása/kialakítása/esküvőig való eljutás nagyon hosszú folyamat is lehet. Nem mondom, hogy ha nem jó neked mellette akkor maradj, de ha úgy látod hajlik a javaslatodra akkor gondold meg hogy elhajtod-e csak azért mert itt tízen x ember azt mondta hagyd...
Szurkolok nagyon!
Szerintem csak azért emlegeti fel néha a témát, hogy megnyugodj, hogy nem felejtette el, és majd előbb utóbb csinál valamit, közben nagyon nem. 5 év nem kevés idő, és ahogy olvasom már annyiszor átrágtátok a témát, szóval ha tényleg akarná, akkor már rég elvett volna. Nem mondja ki, hogy házasságellenes, csak lapít. Biztos nagyon fáj, ezért sem hagytad el a "határidő" lejárta után, pedig szerintem az lenne legjobb, és mindenki találna megfelelő párt, mert így csak szenvedsz.
Amúgy az ilyen szitukról mindig legjobb barátnőm esete jut eszembe. A srác egy albinak nem nevezhető kis lyukban éldegélt, mert lakásra gyűjött, barátnőm meg képes volt odaköltözni a pasi miatt. Szépen teltek az évek (4 éves kapcsolat volt), de se eljegyzés, se semmi. Végül a srác talált egy tök jó kis lakást, kapott hitelt, és meg is vette. Ezek után persze kapósabb lett a csajoknál, talált is egy új lányt, barátnőmet meg lazán dobta. Új leányzót 1 év után már el is jegyezte, szerintem lassan az esküvő is meglesz. Tudnak a pasik lépni, ha akarnak, csak kényelmesebb egy megszokott kapcsolatban várni az igazit :(.
Nem éri meg tovább várni.
5 éve vagytok egy pár, 2 éve te mosod a gatyáit és ő csak poénkodik a házassággal... ami úgy 15 éves korig elmegy, de a 20-as éveitek végén már szánalmas. Meg úgy őszintén, merre tart ez a kapcsolat? Máról holnapra éltek, ahogy írod. Ha nagyon szeretnétek gyereket, akkor úgyis megoldjátok, de egy esküvőt nagyon olcsón össze lehet hozni, ha nem ragaszkodtok minden divatos ócska sz@r kellékhez, hogy sablonos képeket lőhessetek a facebookra.
De bármennyire is fáj, te magad írtad le az egyik hozzászólásodban, hogy VALÓJÁBAN mi is az ő véleménye a dologról: "nem attól lesz jó apa, van-e gyűrű az ujjamon". Tehát látod, ennyire fontos neki a dolog. Csak fáj belátnod az igazságot, mert szerelmes vagy ebbe az emberbe.
Még egy érdekes körülmény: "sok rossz példa van előtte családi körben". Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy apám 18 éven át játékgépfüggő és alkoholista volt, anyám meg 3 férfival is megcsalta (legalábbis ennyiről tudok), és én sose csalnám meg a páromat, alkoholt meg egyáltalán nem iszok.
Kifogások. Majd egyszer te is belátod, csak azt sajnálom, hogy közben elrabolja a fiatalságodat, meg nem adod meg miatta magadnak az esélyt, hogy egy normális férfit találj, akinek nem csak az aktuális nője leszel, hanem a felesége.
Ha pedig feladsz érte mindent, és az elveid ellenére bevállalod a gyereket házasság nélkül, előtte azért fusd át ennek a lánynak a történetét: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eljeg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!