Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Igent mondjak? Bűntudatom lenne!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igent mondjak? Bűntudatom lenne!

Figyelt kérdés

6 éve járok együtt a párommal,megkérte a kezem.Nagyon szeretnék családot,gyerekeket,csakhogy pár hónapja egy halálos betegséget diagnosztizáltak nálam.Tudom,mindenki azt fogja mondani,hogy beszéljem meg vele...De nagyon félek,hogy megszakadna a szíve.Ő is nagyon szeret és én is nagyon szeretem.Minden vágyam lenne vele leélni a hátralévő életem (5-15év).Ha elmondanám neki,félek hogy sajnálna(ezt nem szeretném),és mindig csak rám figyelne és babusgatna (normális életet szeretnék).Ha valamilyen ürüggyel távoznék az életéből,lehet hogy kevesebb fájdalmat okoznék,mit tegyek?Ha gyerekeink lesznek,nekik szörnyű lenne egy anya elvesztése.

25/L

2010. jún. 4. 19:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
94%
Kedves ELőző, gyönyörűek voltak a soraid, még meg is könnyeztem. Sajnos én már nem gyakorlom a vallásomat, de hiszek az Úrban. Kedves Kérdező, én is csak azt tudom javasolni, hogy legyél őszinte a pároddal!
2010. jún. 11. 12:46
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el neki, joga van tudni. Sokkal rosszabb lenne, ha időnként mondjuk rosszul vagy, eltűnsz (pl. kezelésre) és nem tudja az okát, ami a legkárosabb a kapcsolatra nézve, azt is hiheti, vele van a bajod!!!! Ráadásul utólag ha megtudja (akár véletlen rá is lelhet egy orvosi papírodra, stb.), sérti az h nem mondtad el, bizalmatlanságnak fogja fel. Meg hát ne is haragudj, még ha nem is fertőző betegség, akkor is azt joga van tudni, hogy a házassággal mibe megy bele, minek mi a valószínűsége. Ő úgy menne neki, hogy együtt öregedtek meg. ÚGY LEGYEN - de tudnia kell, hogy van egy tényező,ami ezt esetleg megakadályozza. És erre kell, hoyg felkészüljön - ha úgy lesz,de ne legyen. Akár ha elveszít (Isten őrizz), rosszabb lesz neki utólag, hogy nem tudott mindent megpróbálni, kutakodni, utánajárni, elvinni Téged ide-oda,ahol esetleg segíthetnek. Magát hibáztatná, hogy ő nem volt elég jó, hogy kiérdemelje a bizalmadat. Úgyhogy itt nem csak Rólad van szó, ez korrektség kérdése is. (Ne haragudj, hogy ezeket leírtam,nem akartalak bántani!)

Attól még mondhatod neki, hogy nem akarsz folyton erre gondolni. Én krónikus (de nem halálos, viszont egyelőre nem gyógyítható) beteg vagyok, próbáltam egy darabig titkolni, de egy idő után csak kiderült, pedig mi még csak nem is élünk együtt! Szerintem lehetetlen is titkolni az ilyet. Ezzel együtt megmondtam kedvesemnek, hogy amikor vele vagyok, felejteni akarok, és ne beszéljünk erről. Tényleg tartja magát ehhez, kapcsolatunk normális.

29/N

2010. jún. 11. 17:27
 33/40 anonim ***** válasza:
MI A BETEGSÉGED?
2010. jún. 11. 19:46
 34/40 anonim ***** válasza:
42%
Ennek kicsit kamukérdés szaga van.
2010. jún. 11. 19:46
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondd el neki. Így ő is fel fog tudni készülni arra, hogy egyszer majd elmégy. Szerintem az sokkal rosszabb, ha szó nélkül eltűnsz az életéből, és x idő múlva még plusz fájdalom lesz neki, ha megtudja, hogy már nem élsz, és még csak nem is tudott tőled elköszönni. Kívánom Neked, hogy javuljon az állapodot, sőt, hogy mneggyógyulj!
2010. jún. 11. 20:46
 36/40 anonim válasza:
Én is csatlakozom az előzőkhöz . Minél előbb el kell mondanod , őszintén ! Tudnia kell .
2010. jún. 11. 20:54
 37/40 anonim ***** válasza:
93%

Te mit várnál a párodtól? Nem azt, hogy őszinte legyen? A jóban-rosszbannak ez a rosszban része (de még nem is biztos, hiszen egy ilyen helyzet sok mindent felhoz, amit a "normál" nem), kár lenne ettől megfosztani magatokat.

Másrészt egy párkapcsolat két ember története. Ne egyedül döntsd ezt el. Nekem épp az fáj, hogy a párom nem avatott be a belső történéseibe, és hirtelen elhagyott. Olyan érzés, mintha rám nem tartozott volna a párkapcsolatunk.

Ha meg a párod megváltozott viselkedésétől félsz, szerintem ezt is rábízhatod, plusz megtaníthatod, mit szeretnél tőle. Nos?

2010. jún. 11. 21:11
 38/40 anonim ***** válasza:
bocsi, de ezt te tudod, nemhiszem h. kiírnád ide ha komoly lenne, jah és eddig semmi jele nem volt, jah meg nem okoz tünetet+meg ilyenek nekem nemrég volt agyműtétem mindenről tudott a párom a kockázatokról is, ami nagyons ok volt, ha igaz amit mondol, akkor gondolkozz el rajta h. milyen érzés lesz úgy élned vele, hogy nem tudja, csak te emészted magad, lehet segít lhetet megegyeztzek!! jobb ha elmondod, és tudom sokat jelentett, h. volt valaki(családomon) kívül is vele,m és remélem nesoká egy családot alkotok vele is!!
2010. jún. 12. 20:00
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom más is azt írja amit én gondolok,ha igazán szereted joga van ahhoz hogy mindent tudjon,ha titkolózol bármit akkor nem igazán szereted. Ha ö sajnálkozik majd,azzal nem segít rajtad és aki segíteni akar az nem is sajnálkozni fog.Nincs itt mégis probléma a szeretettel? És ha meghalnál szerinted melyik a jobb,egyik napról a másikra elveszíteni valakit,vagy szépen felkészülni arra ami vár? Egyik sem jó,de tépj el egy papírt egyiket ahogy sikerül hirtelen,a másikat előbb kettéhajtva szépen élesítve és szemmel látható a különbség.Nos a te párod a papír,és mert te döntöd mit adsz meg neki.
2010. jún. 12. 22:34
 40/40 anonim ***** válasza:

Mondd el neki, hogy mi a bajod, de azt is tudasd vele, hogy nem szeretnéd, ha ez miatt babusgatna stb. Tényleg nehéz lesz és fájni fog mindkettőtöknek, de joga van tudni erről. Azért remélem, hogy találnak a betegségedre gyógymódot :S Addig meg kitartás! :) Sok boldogságot!:)

12/L

2010. jún. 13. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!