Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igent mondjak? Bűntudatom lenne!
6 éve járok együtt a párommal,megkérte a kezem.Nagyon szeretnék családot,gyerekeket,csakhogy pár hónapja egy halálos betegséget diagnosztizáltak nálam.Tudom,mindenki azt fogja mondani,hogy beszéljem meg vele...De nagyon félek,hogy megszakadna a szíve.Ő is nagyon szeret és én is nagyon szeretem.Minden vágyam lenne vele leélni a hátralévő életem (5-15év).Ha elmondanám neki,félek hogy sajnálna(ezt nem szeretném),és mindig csak rám figyelne és babusgatna (normális életet szeretnék).Ha valamilyen ürüggyel távoznék az életéből,lehet hogy kevesebb fájdalmat okoznék,mit tegyek?Ha gyerekeink lesznek,nekik szörnyű lenne egy anya elvesztése.
25/L
Mondd el neki, joga van tudni. Sokkal rosszabb lenne, ha időnként mondjuk rosszul vagy, eltűnsz (pl. kezelésre) és nem tudja az okát, ami a legkárosabb a kapcsolatra nézve, azt is hiheti, vele van a bajod!!!! Ráadásul utólag ha megtudja (akár véletlen rá is lelhet egy orvosi papírodra, stb.), sérti az h nem mondtad el, bizalmatlanságnak fogja fel. Meg hát ne is haragudj, még ha nem is fertőző betegség, akkor is azt joga van tudni, hogy a házassággal mibe megy bele, minek mi a valószínűsége. Ő úgy menne neki, hogy együtt öregedtek meg. ÚGY LEGYEN - de tudnia kell, hogy van egy tényező,ami ezt esetleg megakadályozza. És erre kell, hoyg felkészüljön - ha úgy lesz,de ne legyen. Akár ha elveszít (Isten őrizz), rosszabb lesz neki utólag, hogy nem tudott mindent megpróbálni, kutakodni, utánajárni, elvinni Téged ide-oda,ahol esetleg segíthetnek. Magát hibáztatná, hogy ő nem volt elég jó, hogy kiérdemelje a bizalmadat. Úgyhogy itt nem csak Rólad van szó, ez korrektség kérdése is. (Ne haragudj, hogy ezeket leírtam,nem akartalak bántani!)
Attól még mondhatod neki, hogy nem akarsz folyton erre gondolni. Én krónikus (de nem halálos, viszont egyelőre nem gyógyítható) beteg vagyok, próbáltam egy darabig titkolni, de egy idő után csak kiderült, pedig mi még csak nem is élünk együtt! Szerintem lehetetlen is titkolni az ilyet. Ezzel együtt megmondtam kedvesemnek, hogy amikor vele vagyok, felejteni akarok, és ne beszéljünk erről. Tényleg tartja magát ehhez, kapcsolatunk normális.
29/N
Te mit várnál a párodtól? Nem azt, hogy őszinte legyen? A jóban-rosszbannak ez a rosszban része (de még nem is biztos, hiszen egy ilyen helyzet sok mindent felhoz, amit a "normál" nem), kár lenne ettől megfosztani magatokat.
Másrészt egy párkapcsolat két ember története. Ne egyedül döntsd ezt el. Nekem épp az fáj, hogy a párom nem avatott be a belső történéseibe, és hirtelen elhagyott. Olyan érzés, mintha rám nem tartozott volna a párkapcsolatunk.
Ha meg a párod megváltozott viselkedésétől félsz, szerintem ezt is rábízhatod, plusz megtaníthatod, mit szeretnél tőle. Nos?
Mondd el neki, hogy mi a bajod, de azt is tudasd vele, hogy nem szeretnéd, ha ez miatt babusgatna stb. Tényleg nehéz lesz és fájni fog mindkettőtöknek, de joga van tudni erről. Azért remélem, hogy találnak a betegségedre gyógymódot :S Addig meg kitartás! :) Sok boldogságot!:)
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!