Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Igent mondjak? Bűntudatom lenne!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igent mondjak? Bűntudatom lenne!

Figyelt kérdés

6 éve járok együtt a párommal,megkérte a kezem.Nagyon szeretnék családot,gyerekeket,csakhogy pár hónapja egy halálos betegséget diagnosztizáltak nálam.Tudom,mindenki azt fogja mondani,hogy beszéljem meg vele...De nagyon félek,hogy megszakadna a szíve.Ő is nagyon szeret és én is nagyon szeretem.Minden vágyam lenne vele leélni a hátralévő életem (5-15év).Ha elmondanám neki,félek hogy sajnálna(ezt nem szeretném),és mindig csak rám figyelne és babusgatna (normális életet szeretnék).Ha valamilyen ürüggyel távoznék az életéből,lehet hogy kevesebb fájdalmat okoznék,mit tegyek?Ha gyerekeink lesznek,nekik szörnyű lenne egy anya elvesztése.

25/L

2010. jún. 4. 19:24
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
83%

Szia!!nem tudom ,hogy elmondjad e nekivagy ne! cselekedj ugy ahoyg te jónak látod! De egyetlen dolgot kérek tőled:higyj Istenben,

higyj rendületlenül,neki semmi sem lehetetlen higyj amekkora erővel csak tudsz és hidd el megfogsz gyógyulni,kérlek higyj benne,ő az egyetlen aki segíteni tud,és ha hiszel benne menni fog ! Jézus a csodákhoz előfeltételezi az ember hitét,elöször hinni kell és utánna történik meg a csoda !hallgass kérlek rám...imádkozom érted

2010. jún. 4. 20:11
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem volt egy unokanővérem aki a vőlegényének nem szólt a betegségéről...otthagyta a semmiben, bizonytalanságban...majd hazament a szülőfalujába meghalni...a srác még a temetésére sem tudott elmenni, mert azt sem tudta, hogy kellene:(( Szerintem ez nagyon szomorú...Biztos, hogy embertpróbáló dolog előtt állsz, de a párodnak szerintem "kötelességed" elmondani, ennyivel tartozol neki...

Kívánok erőt és kitartást! És azt hogy SOHA ne add fel!

2010. jún. 4. 20:29
 23/40 anonim ***** válasza:
93%

5-15 év rengeteg idő. ha bele gondolsz még az is előfordulhat hogy te éled őt túl! mert nem arról van szó hogy rákos vagy és 2 hónapod van ugyebár...

Emellett egy betegséget általában kezelni kell. gyógyszer, vagy terápia vagy akámri. akkor mit mondasz neki hová mész? vagy titokban szedegeted a tablettákat? nagyon gáz...

valószínűleg kímélő életmódot is kellene folytatnod, hogy ne terheld magad túl, és ebben a segítségére szorulsz. Mit mondasz, miért ő tegyen meg mindig ezt vagy azt? mert neked derogál? óhatatlanul egy csomó konfliktushoz vezethet, ha nem vagy vele őszinte, mert sokmindent nem fog tudni mire vélni. amellett ha eltitkolod, utána még lelkiismeret furdalása is lesz, hogy nem próbálhatott meg neked segíteni.

vagy te is homokba akarod dugni a fejed és várni hogy kimúlj? nagy baromság. tenni kell azért hogy minél tovább húzd. én tudom, nekem is van bajom, genetikai, nem tudok rajta változtatni, csak együtt élni vele, de ha nem figyelek rá, simán bele is halhatok. nekem eszem ágában sem volt ezt eltitkolni soha egyetlen pasi előtt sem, mert számítottam a segítségükre. és tudod mit? az a pasi aki szeret téged, örül is hogy segíthet. komolyan.

egyébként ha ennyire bizonytalan hogy mikor halsz meg, simán lehet az a 15 év akár 25 év is, vagy lehet hogy tök másba fogsz belehalni... úgyhogy semmi sem biztos.

Ne légy butus :)

2010. jún. 4. 20:35
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Joga van tudni róla és eldönteni, megéri-e neki.
2010. jún. 4. 21:11
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is el kellene mondanod neki.

De amúgy csak azért kérdeztük, mi bajod, mert nem egyszer olvasni olyat itt, hogy jön valaki, hogy halálos beteg és kiderül, hogy nem is az. Vagy jön valaki, hogy agydaganata van és kiderül, hogy csak egy pici jóindulatú dolog. Szóval reméljük, hogy te is csak eltúlzod és nem fogsz meghalni.

Sclerosis multiplexed van?

2010. jún. 5. 08:52
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

szia!

szerintem mond el...vivjátok meg együtt a csatát a betegségeddel és győzzétek le!!!

én is csak azért kérdeztem milyen betegséged van,h gyogyitható-e vagy csak te estél kétségbe...reméljük az utobbi

2010. jún. 5. 09:46
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
5-15 év hosszú idő. Azalatt felnőhetnek a gyerekek és talán gyógymódot is találhattok.
2010. jún. 5. 12:15
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Mond el neki mert megérdemli mert szeret!A szeretet csodákra képes!CSak gondold magad fordított helyzetbe!Te nem segítenél neki?Nem tartanál ki melette?Én személy szerint elmondanám!
2010. jún. 5. 22:50
 29/40 anonim válasza:
74%

Szia!

Csatlakozom 06-04 20:11-hoz, és én is azt mondom neked, hogy Istennél nincs semmi lehetetlen! Elmondok egy történetet, ami talán bátorítás lehet a számodra.

A harmadik gyermekünket vártuk a feleségemmel, amikor az egyik ultrahang vizsgálat után az orvosunk közölte velünk, hogy nagy gond van a picivel. Nem fejlődött rendesen az agyállománya, teljesen üreges volt. Azt mondta, hogy ez szerinte vízfejűség, és az hogy mire számíthatunk, elég széles skálán mozog, és akár életképtelen is lehet a születendő gyermekünk. Azt javasolta nekünk, hogy mivel már van 2 egészséges gyermekünk, vetessük el a picit (lehet, hogy kicsit finomabban fogalmazott, de ez a lényeg).

Mivel nem tudtam semmit a vízfejűségről, keresgéltem róla a neten. Hát amikor a következő képekre akadtam, kicsit rosszul lettem:

[link]

Nem tudtam belenyugodni, hogy beteg lesz a gyermekünk. Hívő keresztényként pedig az abortuszról hallani se akartam. Nem értettem először, hogy mit akar ezzel Isten. Tiltja a gyilkosságot, ezért csak két út állt előttünk: vagy beteg lesz a gyermekünk, vagy pedig Ő meggyógyítja.

És ez utóbbi történt!!! A kis keresztény közösség, ahová járunk, imádkoztak és böjtöltek a babáért és értünk Ezután pedig a vizsgálatok egyre jobb eredményt hoztak! Azóta megszületetett, és most lesz lassan 7 hónapos a pici, és egy gyönyörű, egészséges baba!

Gyakran eszembe jut az egyik kedvenc versem a Bibliából:

"Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr! Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!" (Ésa 55:8-9)

Jézus feltámadt a halálból, és most is él. Ma is képes ugyanazt megtenni, amit 2000 évvel ezelőtt, ma is ugyanúgy képes meggyógyítani azokat, akik hozzá fordulnak segítségért!

"Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz!" (Zsid 13:8)

És ez csak a mi történetünk - számtalan hasonlót találhatsz a neten, ha kicsit utána jársz! Csak keresd Őt, és bízzál benne!

2010. jún. 8. 17:33
 30/40 anonim válasza:
91%

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, legyél őszinte a pároddal, és mondd el neki. Az őszinteség egy tartós kapcsolat egyik nagyon fontos alapja.

(az előző voltam)

2010. jún. 8. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!