Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Igent mondjak? Bűntudatom lenne!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igent mondjak? Bűntudatom lenne!

Figyelt kérdés

6 éve járok együtt a párommal,megkérte a kezem.Nagyon szeretnék családot,gyerekeket,csakhogy pár hónapja egy halálos betegséget diagnosztizáltak nálam.Tudom,mindenki azt fogja mondani,hogy beszéljem meg vele...De nagyon félek,hogy megszakadna a szíve.Ő is nagyon szeret és én is nagyon szeretem.Minden vágyam lenne vele leélni a hátralévő életem (5-15év).Ha elmondanám neki,félek hogy sajnálna(ezt nem szeretném),és mindig csak rám figyelne és babusgatna (normális életet szeretnék).Ha valamilyen ürüggyel távoznék az életéből,lehet hogy kevesebb fájdalmat okoznék,mit tegyek?Ha gyerekeink lesznek,nekik szörnyű lenne egy anya elvesztése.

25/L

2010. jún. 4. 19:24
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

nade ez biztosan olyan súlyos? a vége felé, meg közben is magától is kifogja találnai, ha valóban olyan súlyos.

megértem, h nagyon félsz elmondani, úgy érzed esetleg, h tönkreteszed az életét, de valóban, ő válaztott téged.

Mit érzel igazán belül? mit súg a szíved?mi áll amellett h elmond és amellett, h ne?

2010. jún. 4. 19:42
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
egyébként pedig az az érzés, h ezzel tönkretennéd az életét, vagy ilyesmi, egy illúzió. ő téged szeret, egy pár vagytok, ezek után ez a TI dolgotok, a teher nem csak a te válladon nyugszik.
2010. jún. 4. 19:44
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

A leghelyesebb, amit tehetsz, hogy mindent elmondasz neki!

Szerintem ha már megkérte a kezed, anélkül, hogy tudjon a betegségedről, azt jelenti hogy szeret.Az hogy elmondod neki nem fog sajnálatot kiváltani belőle, vagyis nem azért fog melletted maradni... Legyetek boldogok, és ne gondoljatok mindig majd arra, hogy mi lesz ha... mikor eljön az idő, gondolkodhattok ilyesmin...

Éljétek le boldogan a hátralevő időt. Lehet nem is lesz az az idő kevés...

Hat év után megérdemli az őszinteséget...

Bízom benne, hogy meggyógyulsz! Minden jót Nektek!

2010. jún. 4. 19:45
 14/40 A kérdező kommentje:

Hogy elmondjam:ne csapjam be,bűntudatom lenne,ha nem mondanám el

Hogy ne:"rendes " életet élhetnék,boldog lenne,de tényleg nagyon (és hirtelen) hátbavágná,ha későn mondanám el

2010. jún. 4. 19:46
 15/40 anonim ***** válasza:
83%
Kövezzetek meg, de én nem mondanám el a páromnak. Hiába kérném, hogy éljünk teljes életet, minden nap minden percében úgy tekintene rám, hogy: mikor veszít el? Sajnálna engem, sajnálná magát, és hiába tölthetnénk el együtt x évet, az korántsem a boldogságról szólna. Én úgy gondolom, nem lehetnék olyan önző, hogy elvegyek tőle ennyi évet. Ha nekem meg van írva, hogy menni kell, ő hadd kezdjen minél hamarabb új és teljes értékű életet valakivel, akivel életük végéig együtt maradhatnak. Tehát 1. erőt vennék magamon, és eltűnnék a balfenéken. vagy, 2.ha ezt nem is, és vele maradok, akkor sem mondanám meg, maradjon minden olyan szép és jó, mint eddig.
2010. jún. 4. 19:46
 16/40 A kérdező kommentje:
19.46 ,ugyanerre gondoltam
2010. jún. 4. 19:48
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

amikor meghalsz(reméljük nem)

akkor ha ő találrád ki visgálnak és megálaoították hogy halálos veteg voltál akor ő összeomlana

2010. jún. 4. 19:53
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Élete szerelme utoljára még becsapta... Ne akard ezt tenni.
2010. jún. 4. 19:59
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen menj hozzá feleségül,hiszen neked is vannak álmaid.Szülj neki és nem utolsó sorban magadnak gyereket.5-15 év az hatalmas idő,és az orvostudomány hatalmas léptekkel halad előre.És SEMMIKÉPPEN NE ÍRD LE MAGAD.
2010. jún. 4. 19:59
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Először is csatlakozom azokhoz a véleményekhez, hogy ne add fel a reményt, az orvostudomány szárnyal, egyáltalán nem biztos, hogy egyes ma halálos betegségek 5-10 év múlva is halálosak lesznek.

Kérdezném, láttad-e már "Az élet nélkülem" című filmet.

Egy nagyon szép film igazán jó színészi alakításokkal, pont ezzel a témával foglalkozil. Egy szép család, 2 gyerek (ha jól emlékszem), és az anyuka megtudja, hogy haldoklik. Nem mondja el a férjnek, sem a ygerekeknek...

Nem azt akaom mondani, hogy utánozd le, de valóban remek filmről van szó, és szerintem érzelmileg útmutatást nyújthatna azokról a dolgokról, amiket mérlegelned kell, és talán segít megtalálni az utat.

Keress rá a filmre, a főszereplője Sarah Polley.

Minden jót, boldogságot és egészséget kívánok neked!

2010. jún. 4. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!