Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem úgy kért meg, ahogy megálmodtam, meglehet érteni engem is?
Kedves Kérdező!
Én nem ekézni akarlak; tudom, mekkora öröm egy nőnek elmesélni a legjobb barátnőjének a hírt. Ennél azonban fontosabb dolgok is vannak, egy lánykérés jelentőségét (mert igenis jelentős dolog egy férfi számára is!) nem lehet így felfogni, hogy "nem mesélhettem el"... Én nagyon jól ismerem a menyasszonyomat, de én sem voltam 100%-ig biztos abban, hogy milyen eljegyzést szeretne. A kivitelezés helye, ideje, ugyanis a férfi "döntése"; ha pedig a körülmények nagyon eltértek attól, amit Te szerettél volna, akkor nem kommunikáltok jól/eleget. Javaslom, a szomorúságodat lassan váltsa fel az öröm. :)
Hát, egy s€ggfej a vőlegényed. Nekem eszembe sem jutott volna nyilvános helyen egy lánykérés, főleg nem ilyen előkészületekkel. Ez csak kettőtökre tartozik. Bár tegyük hozzá, én is introvertált vagyok. Ha te pont az ellenkezőjére vágytál volna, én azt nem tudtam volna megadni neked. De akkor valószínűleg nem is illenének össze.
Nem akarok előreszaladni, vagy rosszindulatú jóslásokba bocsátkozni, de ha vannak hasonló ellentétek még, ti sem lesztek sokáig házasok.
Most, hogy olvasom a kommenteket, látom a válaszolók is jókora s€ggfejek. Hatalmas szakadék húzódik az introvertáltak és a "normális" emberek között. Nem értjük meg egymást.
Azért abban igazuk van, hogy a kommunikáció egy fontos dolog. Valószínűleg nem vágtam volna bele egy lánykérésbe úgy, hogy nem beszélem meg veled előbb valamilyen formában. Talán még időpontot is egyeztetnék veled. :) Ezzel persze agyonvágnám a meglepetés faktort. Na, nekem jó eséllyel az ilyen húzásaim miatt nem lesz barátnőm hosszú ideig soha.
Nézegettem, hogy milyen válaszok vannak. Hogy alakulnak a százalékok.
És megint csak azt látom, hogy egyáltalán nem érdekli a kedves hölgyeket, hogy a férfiaknak is lehet elképzeléseik. Horribile dictu: esetleg fontos szempont, hogy ő mit és hogyan szeretne.
Az eljegyzés nem egyedül a leendő menyasszonyról szól! Pontosan ugyanolyan fontos a leendő vőlegény is!
Sok esetben pont ugyanezt látom az esküvő körüli felhajtásnál is: kizárólag a menyasszony körül forog a világ, a vőlegény ugyanolyan másodrendű közreműködővé alacsonyodik, mint a násznép tagjai. Egyetlen szent célja lehet: megvalósítani a hölgyemény gyerekkora óta dédelgetett álmát.
Aztán tetszenek csodálkozni, hogy egyre kevesebb férfi akar házasodni?
Meg azt kéne esetleg nézni, hogy KICSODA kért meg, és fog elvenni! Nem azt, hogy hogyan. Lehet, hogy kevesebb válás lenne, ha a házasság célja nem az lenne, hogy tökéletes fotók készüljenek Facebookra.
Persze, érthető, hogy te nem ilyenre vágytál.
Ismét sajnos egy olyan eset, ami a most felkapott divat szerint "csináljuk meglepi" eljegyzést és ne tudjon róla a másik c. színdarab áldozata lett. Pedig nem kellett volna más, mint egyszer leülni és megbeszélni, hogy ezt ki hogyan gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!