Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért halogatja az eljegyzést ennyi idő után is? Vagy nem is akar elvenni?
5 éve vagyunk együtt, szuper jó a kapcsolatunk, vannak terveink (költözés, ház felújítás stb), van egy gyerekünk is (2 éves). Tudja, hogy nekem ez nagyon fontos, régebben ígérgette, hogy "majd ekkor vagy akkor", de hiába, mert akkor se történt meg. Nagyon elkeserít és őszintén már idegesít is. Tudja, hogy ez mennyire fontos nekem, tudja, hogy nem utasítanám el, együtt élünk évek óta, közös kassza, közös háztartás, közös gyerek. Nem akar elhagyni, nincs senki más akivel lenni akarna. Tudja, hogy milyen gyűrű tetszene (mielőtt még mondjátok, nem csicsás gyűrű, egy egyszerű, vékony ezüst gyűrű pici kővel tetszene a legjobban, még csak nem is lenne drága, mert a gyémántot nem szeretem, max 20 ezer ft lenne). Egyszerűen nem értem. És nagyon idegesít. A bölcsiben is furán néznek rám, mert nincs gyűrűm, akárkivel beszélek akit nem ismerek és megtudja, hogy van egy fiam, kérdezi, hogy "egyedül neveled?" mert nincs gyűrűm... A leginkább viszont az zavar, hogy tudja, hogy ez mennyire fontos nekem, és milyen rég óta várok rá, de mégsem kéri meg a kezem, vagy mégsem mondja azt, hogy ne is reménykedjek, mert úgy sem fogja. Sokszor beszélünk az eljegyzésről/házasságról, egyeznek a terveink is, de mégsem kéri meg a kezem. Nem értem, mire vár...
22N
Akkor kérd meg a kezét, na bumm.
MI honnan a tökömből tudjuk mire vár?
Talán arra, hogy 22 éves és már van egy gyereke, feleséget nem akar, mert fiatal és talán le akar lépni?
Vagy spórol? Vagy mi???
Nem akar elvenni. Bocs, most durva leszek! Ő megelégszik ezzel a langyos pocsolyával, amiben éltek. Ott vagy neki, mint háztartási alkalmazott (főzöl, mosol, takarítasz), ingyen meg is kettyint, ráadásul ki sem kell mozdulnia, ott vagy helyben, és már van egy gyerek is, aki tovább viszi a génjeit. Szóval minden ki van pipálva, az ő igényei ki vannak szolgálva.
Ha fontos lennél, akkor a te igényeid is figyelembe lennének véve, lehetne vele kommunikálni, meghallgatna és tenne is azért, hogy boldog legyél.
Röviden, ha szeretne, akkor azt szeretné, hogy te is boldog legyél, de nem szeret, és ez abból látszik, hogy csak saját maga fontos, te nem.
5 év alatt elérhettétek volna közösen azt az anyagi forrást, hogy összeházasodjatok, de ő még az eljegyzést sem akarja.
Bocs, de ebben a kapcsolatban csak te vagy benne, ő nem. Ő csak hazajár és ennyi.
Én is így jártam, hogy már a kapcsolat legelején közöltem, hogy én házasságot és gyereket szeretnék, különben ne húzzuk egymás idejét, erre 2 évig éltünk együtt, ebből az első félév volt normális, utána már csak én tartottam életben a kapcsolatot, mert ő passzív szerepet vállalt benne. Annyi a mázli, hogy gyerek nem lett. A 2 év után még 2,5 év távkapcsolat, mert annyira bíztam abban, hogy változik. A mostani agyammal, ha visszamehetnék a múltba a féléves időszaknál felráznám magam, hogy "térj észhez, nem szeret, csak azért nem szakít, mert kényelmes neki, hogy mellette van egy olyan valaki, akit meg lehet d-gni, nem kell a csajokat kajtatni". Még ahhoz is lusta volt!
Szóval amiben élsz, az nem kapcsolat. Igazából ha egyik napról a másikra elköltöznél, ugyanolyan passzív lenne, max. a komfort életét sajnálná, de téged nem.
Tudja, mennyire fontos neked, mégse lép, hanem csak hárít. Nem tudom ezek után még miben reménykedsz vagy mire vársz.. Még jó, hogy nem akar elvenni, különben már megtette volna, de legalább megkérte volna a kezed. Ne a szavait nézd, hanem a tetteit, azok magukért beszélnek, minden más pedig kifogás.
Mondom ezt olyan nőként, aki soha nem akart házasodni, de a férjemnek fontos volt. Nem fájt aláírni a "csak egy papírt", hiszen ezzel boldoggá tettem, nekem pedig ő és a közös életünk fontosabb volt, mint az, hogy feleslegesnek tartom a házasság intézményét.
Ez a világ egyik legnagyobb ellentmondása: a nő akar házasodni, és mégis a férfitól várja, hogy ő kezdeményezze a házasodást.
Eddig tart az emancipáció, vagy mi?
Hát kérdező, ne haragudj, de te úgy vagy sötét ahogy vagy, nem csodálom, h nem vesz el...
Mi is beszélünk a párommal a Ferrari-ról, h milyen lenne ha lenne, színe stb. DE NINCS :DDDD
Egy dolog, h beszélün valamiről, van elképzelés, és másik dolog, h megvalósul-e
Lehet csak puszta mérlegelés. Most neki minden jó, lehet akarja is a házasságot, de most macerás. Ebből a nézetéből max az billentené ki, ha most "megérné" neki. Pl annyit nyaggatod és idegesíted, hogy már megteszi (ezt nem javasolnám mondjuk, csak egy kellően erős hatás lenne csupán) De lehet most, kvázi csak nyugodtan fel-fel emlegeted és nem is érződik, hogy ez frusztrál, így nem is érzi nagy problémának még. Még várhat a dolog úgy lehet vele. Nem kell feltétlen konspriálni a "nem szeret, leszar, stb" dolgot.
Mondjuk az röhej hogy az egyik érv, hogy "megszólnak" mert nincs gyűrű. (mondjuk ez a korai gyerek is érdekes, 19-20 évesen volt ekkora egzisztencia? saját lakás biztos állás...fura ez). Nem társadalmi nyomás és villogás miatt kéne, hanem lovecsiból.
mi értjük, hogy házasság és gyerek nem függ össze, te nem fogod fel, úgy tűnik.
Gyerek megvan, minek kéne házasodnia?! Teljes a családja, amit ráadásul bármikor robbanthat.
NEKED kellett volna azt mondani, hgoy addig nem lesz gyerek, míg nem veszel el. Pont.
Ehelyett költözés, szültél is, minek teperjen? Van egy barátnője, gyereke, tök jó.
Ha el akarna hagyni csak kisétál az ajtón és utalja a gyt-t, nem kell szarozni a papírokkal.
Most már nyeld le a békát, és értsd meg, ő NEM FOG elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!