Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért halogatja az eljegyzést...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért halogatja az eljegyzést ennyi idő után is? Vagy nem is akar elvenni?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, szuper jó a kapcsolatunk, vannak terveink (költözés, ház felújítás stb), van egy gyerekünk is (2 éves). Tudja, hogy nekem ez nagyon fontos, régebben ígérgette, hogy "majd ekkor vagy akkor", de hiába, mert akkor se történt meg. Nagyon elkeserít és őszintén már idegesít is. Tudja, hogy ez mennyire fontos nekem, tudja, hogy nem utasítanám el, együtt élünk évek óta, közös kassza, közös háztartás, közös gyerek. Nem akar elhagyni, nincs senki más akivel lenni akarna. Tudja, hogy milyen gyűrű tetszene (mielőtt még mondjátok, nem csicsás gyűrű, egy egyszerű, vékony ezüst gyűrű pici kővel tetszene a legjobban, még csak nem is lenne drága, mert a gyémántot nem szeretem, max 20 ezer ft lenne). Egyszerűen nem értem. És nagyon idegesít. A bölcsiben is furán néznek rám, mert nincs gyűrűm, akárkivel beszélek akit nem ismerek és megtudja, hogy van egy fiam, kérdezi, hogy "egyedül neveled?" mert nincs gyűrűm... A leginkább viszont az zavar, hogy tudja, hogy ez mennyire fontos nekem, és milyen rég óta várok rá, de mégsem kéri meg a kezem, vagy mégsem mondja azt, hogy ne is reménykedjek, mert úgy sem fogja. Sokszor beszélünk az eljegyzésről/házasságról, egyeznek a terveink is, de mégsem kéri meg a kezem. Nem értem, mire vár...

22N

2017. dec. 11. 13:57
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Akinek annyira fontos a házasság, az nem vállal anélkül gyereket. Mivel te írtad, hogy nem becsúszott, így nem értem mi a bajod?

Vele élsz, szültél neki, miért vegyen el?

Nekem pl nem fontos a házasság, szültem volna simán enélkül, de ha neked igen, akkor miért nem írtátok gyorsba alá és jöhetett volna a gyerek?! Amúgy meg bazi fiatalok vagytok, de már mindegy, mert ott a gyerek

2017. dec. 11. 14:29
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Mert a házasság egy bonyolultabb dolog, ha esetleg úgy adódna, h elakarna hagyni. Ott már jogi úton kell történnie és nem is beszélve a közös vagyon elosztásról... Valamiért nem akar házasodni. Szerintem ezért amit leírtam. Mert ha nem így lenne, akkor már rég elvett volna.
2017. dec. 11. 14:30
 13/38 A kérdező kommentje:
A gyerekvállalásnak és a házasságnak semmi köze egymáshoz? Azért vállaltunk gyereket, mert szerettünk volna, és nem láttuk értelmét, hogy tovább várjunk amikor minden feltétel adott volt. Esküvőhöz nem volt adott, sőt, még ha most meg is kérné a kezem, akkor is legalább 2-3 év lenne, mire össze tudnánk házasodni. És a házasság csak rólunk szól, semmi köze ahhoz, hogy van-e vagy nincs gyerekünk.
2017. dec. 11. 14:32
 14/38 anonim ***** válasza:
90%
Házasság megvan ingyen is, hétköznap két tanúval, ha olyan fontos, ha a puccparádé kell, az más.
2017. dec. 11. 14:32
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Rém egyszerű. Nem akar feleségül venni. Ha akarnà, màr elvett volna rég, vagy legalàbb megkért volna. Neki bőven elég, hogy a csaja vagy, ennyi.

Előbb kellett volna gondolkodni. Konkrétan az előtt, hogy a pasid ejtett teherbe és nem a férjed. Ha annyira fontos lenne neked a hàzassàg, nem szültél volna egy sima kapcsolatba gyereket....Most màr törődj bele, hogy nem leszel feleség, maradsz baràtnő, mert gyerekkel elhagyni azèrt mert te nem gondoltad àt mit is vàrsz pontosan ettől a kapcsolattól, puszta önzés lenne.

Egyik ismerősöm is 10 éve azon rinyàl, hogy a pasija nem hajlandó elvenni. Azt hitte ha lesz gyerek akkor majd....hàt nem. Meg lett mondva neki, hogy soha. Még mindig nem érti meg. Most ott tart, hogy harmadjàra terhes, hàtha így elveszi a pasi ha megszült, nem fogja fel a nemet még mindig.... 2 meglévő gyerek , egy úton, és még mindig a hàzassàgon lovagol, amikor màr az első gyerek előtt is megmondta neki a baràtja, hogy soha nem akar hàzasodni.

Én értem, hogy neked fontos, nekem is az , pont ezért soha nem vàllaltam volna előbb gyereket. Aki hàzassàg nélkül szül, azt nagyon ritkàn veszik feleségül.

Ha az embernek vannak bizonyos elvei, vàgyai, akkor azokhoz érdemes ragaszkodni, különben a màsik el fogja vàrni, hogy miatta felàldozza. Sosem kezdtem volna olyannal eleve, aki nem akar hàzassàgban élni. Mert minek? Ilyen emberrel nekem nincs közös jövőm és pont. Tovàbbà azt is észre kell venni, ha a pasi csak húzza az időt, àtver stb...

2017. dec. 11. 14:34
 16/38 A kérdező kommentje:
Nem "puccparádé" kell, de igenis megérdemlek egy kis, csendes esküvőt, ahol jelen vannak a barátaink, családtagjaink. Megérdemlem a szép ruhát és a szép frizurát, és hogy nagy örömmel gondoljak vissza az esküvőnk napjára 10 év múlva is. Nem pedig csak annyi, hogy bemegyünk, aláírjuk és kész. Fontos a házasság, de az esküvő napja is fontos.
2017. dec. 11. 14:35
 17/38 anonim ***** válasza:
84%

De neked ez sose lesz meg.

Nem akar elvenni, gyereket szültél házasság nélkül - na akkor nagyon fontos neked :) elég vicces.

Ha a felesége vagy, necessebb elválni, mint csak elköltözni. Ha akart volna megkért volna, akkor amikor a gyereket csináltátok, vagy terhesen, vagy szülés után vagy tegnap, de nem kért meg, mert nem akar elvenni. Késő bánat.

2017. dec. 11. 14:37
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg nem érted, amit mondanak? Ha neked nagyon fontos volt a házasság, akkor azt kellett volna mondanod, hogy "Józsikám, amíg el nem veszel, nincs összeköltözés, nincs gyerek". Azzal, hogy ezeket mégis megtetted, lényegében azt mondtad, hogy mégsem annyira fontos. Most annyit tehetsz, hogy "Józsikám, ha nem veszel el eddig és eddig, akkor költözöm, a tartásdíjat erre és erre a bankszámlára kérem".
2017. dec. 11. 14:38
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
A péz egyébként nem kifogàs. Ha a hàzassàg a fontos, nem a puccparàré, és a magamutogatàs, akkor meg lehet rendezni kisebb formàban is. Még csak nem is kell, hogy 2 tanús legyen. Mi 95 ezerből megoldottuk, szűk csalàd, baràtok, ebéd , tortàk... Ennyi. Csak akarni kell mindkét félnek, és akkor megoldható!
2017. dec. 11. 14:40
 20/38 A kérdező kommentje:
Én meg azt nem értem, hogy ti mit nem értetek azon, hogy mi mindketten azon a véleményen vagyunk, hogy nem csak gyerekvállalás előtt lehet házasodni? Megbeszéltük, hogy attól még, hogy van egy gyerekünk, az nem változtat semmit azon, hogy össze akarunk házasodni. És mint írtam is, ő is azt mondja, hogy akar házasodni! Ha beszélek róla, akkor elmondja a véleményét, és nem azt mondja, hogy minek beszélek róla, mert úgy sem vesz el. Úgy csinál, mint akinek nincs ellenére a házasság! De nem értem, hogy akkor mire vár? Vagy miért nem mondja meg, hogy ne várjak rá? Tudja, hogy nem hagynám el akkor se, a nem házasodnánk össze.
2017. dec. 11. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!