Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem kéri meg a kezem 5...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem kéri meg a kezem 5 év után, ha jól megvagyunk?!

Figyelt kérdés

2017. nov. 11. 11:06
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
77%

Szia Kedves Kérdező!

Én is nagyon várom, hogy a párom megkérje a kezemet, így tévedtem ide. Nagyon sok fórumot olvastam ebben a témában, de szinte sehol sem írt már vissza a kérdező évek elteltével... Annyira jó fej vagy, hogy évek után is válaszolsz a "hogy alakult" kérdésekre!!! :) Én is nagyon gratulálok nektek! Egyébként nagyon szerencsés vagy, ugyanis 5 év után már nemigen szokott megtörténni az eljegyzés, illetve 7 év után valami 99,8%-ban nem történik lánykérés, ezt konkrét felmérések bizonyítják,tehát sajnos igaza van azoknak, akik ezt írták, valamint túlzás nélkül több100 véleményt olvastam erről és mindenkinek ez a tapasztalata, tényleg elenyésző azok száma, akiknél ennyi idő után pozitív változás állt be (sőt hogy számosítsam, mindössze 1 ilyet olvastam!!). Úgyhogy ez egy igazi csoda, de legalább valószínűleg örökké is tart, hiszen a 7 év választó is egyben. Akik a 8. évben együtt maradnak, azok állítólag örökre. Lehet volt a barátodban valami ilyesmi is(?), azért várt eddig(?) :D

Mesélj légyszi hogy álltok? Mikor lesz a Nagy Nap? <3

2022. ápr. 6. 13:12
 52/60 anonim ***** válasza:
67%
51: hol olvastad ezt a 99.8%-ot? Teljesen irreálisnak hangzik, három ilyen egyetemen összejövős, 30 körül házasodó pár esküvőjén is voltam már vendég, ekkora kuriózum csak nem lehet... Manapság nem ritka hogy csak akkor házasodnak az emberek, ha tervben vagy útban van a gyerek, vagy akár utána.
2022. ápr. 6. 20:31
 53/60 anonim ***** válasza:
69%
Előző vagyok. Elfelejtettem hozzátenni (valamiért evidensnek tűnt, hogy érthető pontosítás nélkül is), hogy ez a szám azokra vonakozik, akiknek az életében nem történik semmilyen olyan esemény (pl. baba érkezése), ami "indokolttá", rosszabb esetben muszájjá tenné az elköteleződést. Nyilvánvaló, hogy ha jön a baba, akkor nagyon sokan összekötik az életüket, hiszen a kisbaba érkezése mindent felülír, mindennél fontosabbá válik, ez természetes (vannak, akiknél nem, de az most mindegy). Szóval ez a felmérés azokról a férfiakról szólt, akik addig soha, aztán egyszer csak megvilágosodtak. :) Persze, hogy rengeteg esküvő köttetik baba, hitel, vagy bármi miatt. De az a férfi, akinek 8 évig eszébe sem jutott megkérni a nőt, nem fog randommeszébe jutni utána sem. De lám vannak kivételek, de bizony 8 év után elenyésző, ez neked ha tetszik ha nem (sejtem miért nem...)
2022. ápr. 7. 12:30
 54/60 anonim ***** válasza:
51%
Előző vagyok (most tényleg az előző :D ) Az előbb elírtam. Szóval az 51-es voltam :D
2022. ápr. 7. 12:31
 55/60 anonim ***** válasza:
"Manapság nem ritka hogy csak akkor házasodnak az emberek, ha tervben vagy útban van a gyerek, vagy akár utána." Ez így van, pontosan erről van szó, tehát mégiscsak egyetértünk. Szóval igen, valószínűleg ezért ez a megdöbbentő % a 8 év utáni (random) házasodásra...
2022. ápr. 7. 12:34
 56/60 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

A párommal 4. éve lesz idén nyáron, hogy együtt vagyunk, gyakorlatilag első perctől együtt élünk. Tehát mindent tudunk már a másikról, mindketten ismerjük jól a másikunk családját is, barátait, vagy az életről és annak kérdéseiről alkotott képét, kérdéseit.

Első perctől fújja, hogy én vagyok az élete értelme, engem fog feleségül venni és velem szeretne családot alapítani, gyerekek, családi kégli, kiskutya-kismacska, minden.

Ezeket reggelente is elmantrázza pillow talk és bújás közben, este szintén ez a program, " 4 év után is" úgy szeretjük egymást, mint az elején (vagy jobban?!). Napközben is minden rendben, a munka is okés (házi és meló egyaránt), sosem bántjuk egymást fizikailag vagy mentálisan. Tehát egy megfelelő, energiákban kiegyensúlyozott, érdemi vitákkal tarkított, feltöltő és megfelelő kapcsolatban élünk a másikkal, ami ritka manapság - úgy hiszem.

21 voltam mikor összejöttünk, ő 23. Egymásnak adtuk/adjuk a fiatalságunkat; együtt élünk meg mindent mi jó-rossz, osztozunk. Anyagilag függetlenek vagyunk, sokat teszünk ezért, nincs hiányérzet egyikünk részéről sem a kapcsolatunkat illetően.

Hol a hiba?

Nyilván a leírtak alapján keveredtem ide, a úgy érzem, hogy engem is "érint" ez a téma, mellette meg is érint, főleg a válaszokat olvasva.

A párom legjobb barátja most fogja megkérni a barátnője kezét, 2 éve élnek együtt ők is, és 3 éve egy pár. Ugyanaz a sztori mint nálunk, csak pepitában. Kívülről kissé toxic, de ez az Ő dolguk, ha nekik így jó. (Folyamatos kisebb-nagyobb veszekedések meg értetlenkedés, hiszti és nárcizmus (nő vs pasi), de ez tényleg rájuk tartozik, még névtelenül is.)

Aztán elgondolkodtam emiatt kettőnkön, nyilván. Közeledünk a harminchoz, meddig lehet ezt húzni? (Nem tudom szebben megfogalmazni...)

Ha egymást akarjuk, mi tarthatja vissza a másik felet?

Nem vagyok erőszakos, nem hozom fel a témát hetente-havonta. De ilyenkor mindig elgondolkozom, nyilván. Nőből vagyok, ki szereti ha hülyítik? - főleg ha első perctől együtt vagy valakivel és egyezik az életcél... vagy nem?

Lehet rosszul gondolkodom. A kor csak egy szám, a házasság csak papír és formalitás. Vagy mégsem?

Nem ilyen fekete vagy fehér, az biztos.

Köszönöm, hogy Ti, egymással itt "beszélgető" emberek, elgondolkodtattok. A példákkal, az életeseményekkel, saját sztorikkal.

Remélem, nagyon boldogak vagytok mind Ti, ""kései"" menyasszonyok/feleségek akik válaszoltatok, mind a Kérdező.

Legyen utóbbinál így vagy úgy...

Kicsit elérzékenyültem, olvasgatva itt; mindenkinek áldott, szeretetben és gyümölcsökben, boldogságban gazdag, élménydús, hosszú házaséletet kívánok.

Mind-mind megérdemlitek! 💞

Aki nem vágyik erre-arra, annak is remélem jól teltek az elmúlt évei, illetve a továbbiakban is boldog lesz a saját maga útján.

Részemről marad a remény, hátha egyszer....

2023. jún. 18. 12:15
 57/60 anonim ***** válasza:
100%

56! Megdöbbenve olvastam a soraidat. Már csak azért is, mert nagyon intelligens lánynak tűnsz, akinek a szíve es az esze is a helyén van...

Megdöbbentő, mert számos olyan eljegyzést látok, amiről tudom, hogy nem épp megérdemelt. Egy olyat tudok, hogy a csajt pl. a vőlegénye legjobb barátja kezelgeti (rajta kívül mindenki tudja). A másiknál pedig "csak" annyi a bibi, hogy úgy beszél a vőlegényével, mint egy sz*ros lábtörlővel... Mégis ők a menyasszonyok és csak fél/1 évet kellett várniuk.

Nekem is lesz esküvőm, ez nem irigység, de tényleg azt látom, hogy normális, gyönyörű nők szenvednek emiatt, a HP-kat, vagy rib*ncokat meg fél/1 év után eljegyzik.

Barátnőm is azt gondolta minden tökéletes és a pasija is mondogatta neki, hogy ő lesz a felesége, ő az élete stb., amit biztosra is vett, mivel ő is így érezte, majd a pasi 6 év után kidobta egy másik nő miatt, akit 4(!)HÓNAP után eljegyzett és már el is vette. Azóta sem tér magához, nem érti hogyan nézhette be ennyire, pszichológushoz kellett fordulnia...

Belőle (is) kiindulva kezdtem el aggódni 3 év után, végül fél évre rá megtörtént az eljegyzés, de pl. az előző kapcsolatom 5 év hazugság volt. Bár ő mondjuk sosem ígért hazasságot, de mindig azt hajtogatta, hogy "Sohasem foglak elhagyni!!!". Ahhoz képest egy szép napon CSAK ÚGY szakított velem 5 év után, minden magyarázat nélkül.

Borzasztó nehéz dolog ez, mert sajnos az ember tényleg nem tudhatja, hogy mi van a másik fejében VALÓJÁBAN és szokták mondani, hogy soha se a szavakat vedd figyelembe, hanem a tetteket! Hát ez nálam közvetlenül és közvetetten is bizonyítást nyert.

Szurkolok neked, hogy nálatok is jól alakuljon, de ebben is legyen az eszed a helyén...!

2023. jún. 18. 19:57
 58/60 anonim ***** válasza:
77%
A #48 vagyok, véletlenül erre tévedtem és gondoltam megosztom veletek, hogy fél évvel azután, hogy ide írtam, megkérte a kezem. De esküvő azóta sem volt, és nem is várható a közeljövőben. A végeredmény: már nem is akarom, 10 év után és 30 felett nevetségesnek érezném magam. Kb. minden nap eszembe jut, hogy elvette tőlem életem álmát, hogy feleség lehessek, ne csak élettárs. Házasságpárti lányok, egy tanácsom van, ne engedjétek, hogy húzzák az időtöket, és ne áldozzátok a fiatalságotokat olyan emberre, aki csak hiteget titeket. Igenis értek annyit, hogy olyan ember legyen mellettetek, aki szeret titeket annyira, hogy oltár/anyakönyvvezető elé vezessen.
2023. dec. 16. 19:29
 59/60 anonim ***** válasza:
51%

58: Valahol tényleg tragikus, hogy egy ilyen old school tüchtig "életem álma hogy valakinek a felesége lehessek" teremtést olyan rémséges fertőbe kényszerítsék, mint az élettársi kapcsolat.

Ugyanakkor a hagyományos életpályamodellnek legalább az a része összejött, hogy az életed alakulásáért nem te felelsz, hanem az első férfi, akinek felnőtté válásod pillanatában örökre alávetetted magad. Ez is valami!

2023. dec. 16. 22:14
 60/60 anonim ***** válasza:
100%
#59 Lepereg a gúnyolódás, hiszen ha te annyira elégedett lennél a saját életeddel, nem éreznél rá kényszert, hogy megpróbálj fájdalmat okozni a szavaiddal egy másik embernek.
2023. dec. 17. 07:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!