Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség! Nem szeretem a vőlegényemet! Mit tegyek? Hogyan léphetnék tovább ebből az áldatlan állapotból?
45 éves vagyok két nagy gyerekkel. Elváltam. Négy éve ismertem meg a barátomat. Úgy éreztük, vére megtaláltuk egymást.30 cm-rel a föld felett lebegtünk, az utcán megszólítottak, h milyen szép pár vagyunk. Másfél éve együtt élünk, egy éve megkérte a kezem, az idén házasodnánk. pERSZE A SZERELEM CSENDESDETT, DE NAGYON KELLEMES VOLT. Csakhogy. A múlt héten elszállt. Mint a madár az aranykalitkából. Elmúlt, elrepült. Ő kérdezi, mi a baj, de nem tudok semmit sem mondani. Nagyon szomorú vagyok. Igyekszik a kedvemben járni, de én inkább elkerülöm, nem akarom látni. Mert zavarban vagyok, hogy nem szeretem.
Segítsetek! Mit tegyek? Nem tudok beszélni...
Jól van. Elmondok neki mindent. Amit érzek, meg amit csak képzelek. Remélem, hogy mond valamit, ami túllendít ezen bennünket. Másrészt - ha meg is tudna nyugtatni - nem akarnám szőnyeg alatt hagyni a "szörnyet"*. Akármilyen kicsi is lenne, nehogy megnőjjön!
*a bizalmatlanságot.
Sokat segítettetek! Elbőgtem magam majdnem, és így megindult a szívem. Rossz érzésekről sokkal könnyebb beszélni, mint a közönyről.
Köszönöm.
..és még külön köszönöm 42F szavait, ami olyan...gyakorlatiasan hangzott, ezért megnyugtatott, hogy ez egy kezelhető probléma.
Nem akarnék már keresgélni, de megalkudni sem...Inkább menteném azt, ami van.
1.Az borított ki, hogy bízom valakiben, és csalatkozom. Ezt előző - másban volt - bizalmi csalódások súlyosbították.
2. Az is kiborított, hogy volt benne valami régi agresszió, amit én csak elmondásból ismerek, és a múltba dátumoztam... De a macs ellen ez nyilvános, értelmetlen, öncélú agresszió volt. Kis állat ellen, kis agresszió, passzív agresszió, de mégis: egy indokolatlan dolog.Én nekem ilyenre nincs toleranciám.Nem lenne a jövőben, ha ez más területen bukkanna fel.Vagy ugyanitt.
3. Nem akartam ebből nagy ügyet csinálni. Ennek lett a következménye az üresség érzése.
Amúgy a macskáknál belefér egy "ragadozónap"- vagyis egy koplalós nap, a macska nem haragszik.
Igazából ez nem a macska megetetése, hanem ahogy írtad (szépen azért felszínre kerül itt, amit érzel) félelem az agressziótól, ami egy ilyen kis dolgon jött elő, és a bizalmatlanság. Elég ok ahhoz, hogy megingasson egy kapcsolatot.
És igen, 42/F -fel tudok egyetérteni.
Mondd el neki, úgy, ahogy itt most nekünk el tudtad :) Mondd el neki, hogy megingott benne a bizalmad, amiért puszta, öncélú agresszióból, bosszúállás címén egy ilyen kis dolgot (a macska megetetése) sem tett meg.
42/F
"De a macs ellen ez nyilvános, értelmetlen, öncélú agresszió volt." -ez ítélet.
Látod, ezt a szemléletet nem kellene erőltetni. Ez árt a kommunikációnak. Ez a te ítéleted. Keresztülment a te szűrőiden, amit a korábbi tapasztalataid határoznak meg. Az ő előélete más, nagy valószínűséggel másképp látja ezt az egész helyzetet. Sokkal jobb ha a saját érzéseidről beszélsz, amit benned keltettek az események. Az nem számon kérő, nem lehet belekötni, megsértődni sem érdemes rá.
A fenti mondat teljesen másképp hangzik így: "Nagyon rosszul esett, hogy nem adtál enni a macskámnak. Nem látom értelmét, hogy szegény állat bűnhődjön, ha köztünk támad valami súrlódás. Most attól félek, hogy máskor majd engem fogsz bántani, amikor nem is velem lesz bajod."
Mivel egyikőtök sem mai csirke, ha akarjátok, elfogadhatjátok (kölcsönösségi alapon), hogy a másikban vannak hibák. Amikkel vagy együtt tudtok élni, vagy nem. De ez egy értelmes, felnőtt döntés kell, legyen. Ez nem jelenti azt, hogy pusztán az értelem, amin alapulnia kell. Dehogy! Az érzelmek nagyon fontosak! Csakhogy sok olyan eset van, amikor az érzelmek célt tévesztenek. Bántanak minket és mi másnak adjuk azt tovább, nem pedig visszaadjuk, ahogy igazságos lenne. Mondjuk, mert az nem "ésszerű". A főnökünk tol le a munkahelyen, de nem akarjuk, hogy kirúgjanak, ezért nem neki mondjuk el, hogy mekkora ez meg az, hanem otthon rúgunk bele a macskába. Vagy leüvöltjük a fejét valakinek közlekedés közben. Sok ilyen van.
Egyszer olvastam egy megdöbbentő mondatot:
Mindenkit pozitív célok mozgatnak.
Vagyis a másik soha nem öncélú agresszor. Ha ezt én így látom, akkor 99%, hogy nem látok valamit. Ő a saját helyzetéből valamiért ezt tette, ami lehet, hogy nem "helyes", de az ő szemszögéből abban a pillanatban indokolható volt. Azért tette. Ettől nekem nem kell egyet érteni. Vitatkozhatok. Harcolhatok ellene. Megkérhetem, hogy legközelebb tegye másképp, mert ez így nekem rossz. Viszont ha rögtön elítélem, akkor elvágom a további sikeres kommunikáció lehetőségét. Ha én "JÓ" vagyok, ő pedig "ROSSZ" akkor onnan nincs miről beszélni.
Én is teszek ilyet. Amikor valami nagyon fáj. Amikor a fájdalom elmúlik, akkor viszont tudom, hogy ez a fájdalom bennem van (kivéve, ha tettlegesen bántottak, de az ritka), és meg tudom keresni az okát. Miért is fájt ez nekem ennyire? Tényleg ennyire bántó ez a dolog, vagy nekem van valami korábbi feldolgozatlan emlékem/fájdalmam, amit felidézett csak ez a mostani, és azért fáj sokkal jobban? Mert akkor ennek csak egy részéről tehet a másik fél. Akkor nem szabad neki az egész fájdalmamat visszaadnom, mert nem neki jár. Az igazságtalan lenne.
Ez persze nehéz. Nem is várom el mindenkitől, hogy így tegyen. Ez csak egy lehetséges út, amit én sem tudok mindig követni. Csak próbálkozom vele.
Túlreagáltam. A lányom számtalanszor megtette ugyanezt- a mosógéppel, a macskával, a szemeteskukával - az cseppet sem borított ki, a kötelező mértékig sem.
Az exférjemben nem lehetett megbízni, elképesztő dolgokat produkált, pl. otthagyta a két kisiskolás gyereket 500ft-tal, meg egy "mentem, majd jövök" cédulával több napra, és senki sem volt elérhető...
A párom ifjabb korában igen vad volt, és bár mára kiforrta magát, sőt pozitívba fordította az erejét.
Én szeretem mindenki érdekeit megőrizni, nehezemre esik mások érdekeit, akár vélt vágyait megsérteni - meg tudom tenni, de ez egy kellemetlen és problémás terület a számomra.
Hála Nektek, tegnap este már több kedvességet éreztem, kellemesen telt az este, többre nem volt idő, mert csak 9 után értem haza.
Ma délután kettesben leszünk, mindenesetre elmesélem neki a bajaimat, de a macska nélkül, mert tényleg az csak tévútra vinné, lezárná hisztiként, mint megjegyezte valaki. Nem is az volt a lényeg.
Ragaszkodom a bizalom fenntartásához - elsősorban, másodsorban minden élő tiszteletéhez.
És főleg a kapcsolatunkhoz :)
Az ember lánya megtanulja félteni azt, amije van :)))
Köszönettel: Judit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!