Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Segítség! Nem szeretem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítség! Nem szeretem a vőlegényemet! Mit tegyek? Hogyan léphetnék tovább ebből az áldatlan állapotból?

Figyelt kérdés

45 éves vagyok két nagy gyerekkel. Elváltam. Négy éve ismertem meg a barátomat. Úgy éreztük, vére megtaláltuk egymást.30 cm-rel a föld felett lebegtünk, az utcán megszólítottak, h milyen szép pár vagyunk. Másfél éve együtt élünk, egy éve megkérte a kezem, az idén házasodnánk. pERSZE A SZERELEM CSENDESDETT, DE NAGYON KELLEMES VOLT. Csakhogy. A múlt héten elszállt. Mint a madár az aranykalitkából. Elmúlt, elrepült. Ő kérdezi, mi a baj, de nem tudok semmit sem mondani. Nagyon szomorú vagyok. Igyekszik a kedvemben járni, de én inkább elkerülöm, nem akarom látni. Mert zavarban vagyok, hogy nem szeretem.

Segítsetek! Mit tegyek? Nem tudok beszélni...

2010. máj. 7. 09:34
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
85%

Ok nélkül nem múlik el egyik-napról a másikra egy szerelem. 45 éves vagy, túl egy házasságon. Tudhatnád, már hogy a kényszer pokollá tud válni.

Vegyél erőt magadon, muszáj megbeszélni a pároddal a dolgot. Lehet, hogy valóban csak attól ijedtél meg tudat alatt, hogy újra lekötöd magad. Halasszátok el az esküvőt, később mindig összeházasodhattok. De 45 évesen szerintem már nem számit a papir.

2010. máj. 7. 10:59
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Hadd ott." Az ember nem az ellenségei áldozata,hanem a barátaié."
2010. máj. 7. 11:05
 23/47 anonim ***** válasza:
86%
Egy író veszett el benned :D Nagyon tetszik az írásod. Én a helyedben 'kiosztottam volna rá a feladatokat'. Nekem fontos, hogy amíg nem vagyok otthon, minden rendben legyen. Azért ez mégis csak a háziasszony dolga. A másik, meg, hogy bárki elfelejthet ilyet, főleg ha ez addig nem az ő dolga volt és nem is szóltak neki arról, hogy most erre szükség lesz
2010. máj. 7. 11:07
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Engem úgy ejtett pár napja a barátom, hogy már tök régóta gondolkodott rajta, el is döntötte, de velem nem volt hajlandó kommunikálni. Te ne kövesd el ezt a hibát!
2010. máj. 7. 11:09
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez a macska-dolog elgondolkodtatott. Az a bizonyos női megérzés szerintem igenis igazat súg, és 'ma a macska, holnap én', valóban így alakulhat. Szerintem nyugodtan mondd meg neki, hogy igenis, a macska miatt. Illetve konkrétan amiatt, ahogy kezelte a dolgot. Egy ilyen férfihoz én sem mennék hozzá, mert nem tudnék benne megbízni.
2010. máj. 7. 11:12
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg itt van: "És hogy hiába tesz meg mindent, valahol ott lakik benne valami, amivel nem tudok megbirkózni"

Szerintem, ha így érzed, akkor az nem véletlen. Mert mi lenne ha ténylegesen veled is ezt csinálná? Lehet hogy nem is hülyeség ilyenre gondolni. Szerintem próbáj vele erről beszélni, de a döntés rajtad áll.. ha már rágódtál ezen

2010. máj. 7. 11:12
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

11:07 77%

"Nekem fontos, hogy amíg nem vagyok otthon, minden rendben legyen. Azért ez mégis csak a háziasszony dolga. A másik, meg, hogy bárki elfelejthet ilyet, főleg ha ez addig nem az ő dolga volt és nem is szóltak neki arról, hogy most erre szükség lesz"

A macskát megetetni nem a háziasszony dolga. A macska is családtag, csak ő nem tudja kiszolgálni magát.

És a férj hogy-hogy kiszolgálta magát? Magának miért nem felejtett el adni enni?

2010. máj. 7. 11:26
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
* bocsánat! férj-jelölt:)
2010. máj. 7. 11:28
 29/47 A kérdező kommentje:

Szoktunk beszélni. Eddig mindent meg tudtunk beszélni. Azt is, ha a "szívben van valami baj"

Csak most nem tudom elmondani..ha elkezdem azt a macskás dolgot, azt hiszi, hogy valami háztartásvezetési problémám van, és nem fogja érteni, hogyan dobhatnám ki a szerelmet egy tál macskakaja miatt.De nem az a baj.Az csak kiváltotta.Ezt az érzésnélküliséget.(nem elfelejtette, direkt bosszút állt rajta-ezt képzelem. Talán hamisan...?!?)

Eddig mindent el tudtam mondani, de hogy mondjam ezt el?

"mától nem szeretlek?"

Köszönöm az írásomra vonatkozó dícséretet :)

2010. máj. 7. 11:30
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

10:14-es (42/F)

"Hogyan értené meg, hogy lesz.om a macskát ... ő ijesztett meg?!"

Simán. Elmondod ezekkel a szavakkal. Férfi. Érteni fog az egyenes beszédből. Feltehetőleg jó ember is, hiszen valamiért beleszerettél. (Kivéve, ha csak egy álomképet kergettél, de a korod, előéleted alapján te már azon túl lehetsz. Az a tinik sportja.)

Nekem természetes, hogy vannak bennünk rossz tulajdonságok. (Gyerekkori komiszság, vagy hogy is nevezted?) Ez van, senki nem tökéletes. A fő kérdés, te miért rémültél meg ettől? Illetve tényleg ettől rémültél meg? Én nem szeretek vakon tippelni...

Ne mondd neki, hogy változzon meg! Megváltoztatni egy embert tudunk, önmagunkat. Viszont megoszthatod vele a kétségeidet, félelmeidet. Ha szeret (eddig úgy tűnik), akkor az is lehet, hogy ő akar majd megváltozni, mert te is fontos vagy neki.

Az önismeretet azért tartom fontosnak, mert nagyon félre tud vinni minket az egónk. Jó lenne ismerni a mögöttes mozgatórugókat. Mert a gyerekes viselkedés, komiszság mögött sokszor áll feldolgozatlan gyerekkori trauma. Amin lehet segíteni, ha azt átdolgozzuk magunkban. Igaz ez a Te félelmedre is. Ilyenkor nagyon régi, elnyomott, elfeledett érzések, történések (akár valós, akár csak képzelt, ebből a szempontból mindegy) jöhetnek felszínre, ahol tudatosan, már felnőttként találhatsz rájuk megoldást.

Én ehhez legtöbbször ajánlom a szakember segítségét, amiért aztán legtöbbször jól le is pontoznak, ezt már megszoktam, nem zavar. Valamiért nálunk félnek az emberek a szakértő segítségtől. Pedig egy jó pszichológus, terapeuta nem különbözik sokban egy jó fogorvostól. Oda sem csak akkor kell menni, amikor már nagyon kínoz a fogfájás...

Tizen-húsz évesen megértem azokat, akik azt mondják, lépj tovább. Csakhogy ők nem tudnak a te fejeddel gondolkodni. Onnan nézve még egészen más az élet. Szerintem jár annyi megbecsülés egy ilyen kapcsolatnak, hogy adj neki egy esélyt. Vagy rendbe lehet hozni, vagy nem. Ha nem, mert ez is egy lehetőség, akkor tényleg nem érdemes húzni az időt. Viszont ha előbb lépsz ki, minthogy megpróbálod tisztázni, akkor sosem tudod meg, hogy mi lehetett volna? Ezért vagyok a mellett, hogy mielőbb vágj bele a közepébe! Először tisztázzátok egymás között! Felnőttek vagytok, ha lesz is kicsi veszekedés belőle, az nem a világ, megoldjátok. Ha komoly dolgok jönnek a felszínre, akkor pedig a külső segítség. Mert minek hosszan szenvedni vele, ha nem muszáj? (Ebben is olyan, mint a fogorvos. Persze sokan azt sem szeretjük.) ;)

2010. máj. 7. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!