Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Rossz ember vagyok, ha kicsit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz ember vagyok, ha kicsit rosszul esik, hogy a párom nem gyűrűvel kérte meg a kezem?

Figyelt kérdés
Viszont nem merem elmondani neki, mert hát végülis örüljek, hogy el akar venni, meg nem akarok úgy kijönni az egészből, hogy én vagyok az "anyagias pi***a". Amikor viszont csak megemlítettem neki, hogy mi lenne, ha vennénk egyet, akkor mondta hogy "Jaaa az nem szükséges.." És hogy utána is olvasott és az csak akkor kell, ha még nagyon messze van a házasság időpontja. Viszont a karikagyűrűket kinéztük, és úgy beszéltük meg hogy mindenki a sajátját fizeti. És most az a helyzet, hogy én halogatom ezt az egészet. Mondtam, hogy még ne rendeljük meg, várjunk vele.. Örülnék, ha megosztanátok a véleményeteket erről a szituációról, mert nem tudom, hogy én jól látom-e a dolgokat.

2016. dec. 10. 09:34
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, én konkrétabban reagálnék a gyűrűt és a szokást illetően. :)

A jegygyűrű(más néven a karikagyűrű), az ókorig visszavezethető szokás.

És van amiről itt szó van, az eljegyzési gyűrű.

Maga az eljegyzési gyűrű sem amcsi filmekből van, hanem angolszász tradícióból származik.

A magyar hagyományokban is, az 1900-as évektől már szokás volt, hogy a vőlegény gyűrűt vitt a menyasszonynak. (ő meg cserébe kendőt kapott, majd mindketten vettek egymásnak egyet vagy mindkettőt a vőlegény vásárolta.)

Bár az tény, hogy a mai divatos egy köves gyűrű, mint eljegyzési gyűrű is kb. 100 éve van jelen. Nyilván itt a gyémánt ipar hatása is benne volt. :)

Egyébként válaszolva, nyilván nem a legromantikusabb volt így.. Van egy barátnőm, akinek volt párjával csak megbeszélték a dolgot, és együtt mentek el kinézni a gyűrűt. Engem pl az sem zavarna, hogy felesben vesszük, illetve közösen, mert a karikagyűrű az nem olcsó mulatság.

De ha konkrétan így "mindenki a sajátját" ez picit sérti a fülemet.

Akkor már miért nem egymásét? Nem? Elvégre nem gáz, ha elmarad külön az eljegyzési gyűrű, megkérhet(ett volna) a karikagyűrűvel is, ha közelre tervezitek pl, de azért az adja már, hogy ő a TIÉDET veszi meg.

Elvégre csak az életetek kötitek össze.. Majd ha beteg leszel és gyógyszert vesz, akkor is majd odajön, megköszönöd, hogy hozott, majd közli, hogy amúgy 2500 Ft?

/Ha az én párom így hozta volna fel, tuti konrétan nem-et mondtam volna neki anno. -bár mejegyzem én eleve nem terveztem még házasságot stb. ezzel nem nyert volna meg az tuti :D/

25N

2017. jan. 28. 21:13
 32/34 benzin18 válasza:
100%
Én a közelében se vagyok még eljegyzésnek, de az biztos, hogy gyűrű nélkül semmiképp sem kérnék meg egy lányt se. Úgy nem az igazi..
2017. jan. 28. 22:29
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi történt azóta?

Nekem nagyon érzéketlennek és anyagiasnak tűnik a párod. Főleg a legutolsó írásod alapján:

" És azóta "belement" hogy vegyünk kísérőgyűrűt, csak közben kiderült hogy nála ez "még egy karikagyűrűpárt" jelent és azt is "fizesse mindenki a sajátját" ezt most már nem értem.... "

Én nem kötnék vele házasságot. Ha nem gyémántot akarsz és tényleg csak azért szeretnél eljegyzési gyűrűt, amit jelképez, akkor már 30 ezerért nagyon szép arany-cirkónia gyűrűt lehet kifogni...

De írod, hogy te már vettél neki "jegyajándékot" komolyabb értékben, amit hord. Ő meg erre azt lépi, hogy fizesd magadnak az eljegyzési gyűrűt is, meg ha te kapsz, akkor neki is kell? :D

Önző és sóher. Ráadásul az is böki a csőrét, hogy a te karikagyűrűd díszesebb lesz (vagyis nem lesz, mert őt zavarja), és szerintem ilyen a világon nincs még egy... Elvileg szeret téged, akkor miért fáj neki, hogy a tiéd díszesebb? Versenyez veled ezerrel. Másrészt nagyon sok ékszerüzletben láttam, hogy többnyire a női gyűrűk mind díszesebbek a férfinál...

Én biztos nem kötném össze ilyen emberrel az életem.

2017. aug. 26. 10:54
 34/34 anonim ***** válasza:
mi a helyzet azóta, kedves kérdező?
2018. febr. 28. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!