Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rossz ember vagyok, ha kicsit rosszul esik, hogy a párom nem gyűrűvel kérte meg a kezem?
Bocsi, én konkrétabban reagálnék a gyűrűt és a szokást illetően. :)
A jegygyűrű(más néven a karikagyűrű), az ókorig visszavezethető szokás.
És van amiről itt szó van, az eljegyzési gyűrű.
Maga az eljegyzési gyűrű sem amcsi filmekből van, hanem angolszász tradícióból származik.
A magyar hagyományokban is, az 1900-as évektől már szokás volt, hogy a vőlegény gyűrűt vitt a menyasszonynak. (ő meg cserébe kendőt kapott, majd mindketten vettek egymásnak egyet vagy mindkettőt a vőlegény vásárolta.)
Bár az tény, hogy a mai divatos egy köves gyűrű, mint eljegyzési gyűrű is kb. 100 éve van jelen. Nyilván itt a gyémánt ipar hatása is benne volt. :)
Egyébként válaszolva, nyilván nem a legromantikusabb volt így.. Van egy barátnőm, akinek volt párjával csak megbeszélték a dolgot, és együtt mentek el kinézni a gyűrűt. Engem pl az sem zavarna, hogy felesben vesszük, illetve közösen, mert a karikagyűrű az nem olcsó mulatság.
De ha konkrétan így "mindenki a sajátját" ez picit sérti a fülemet.
Akkor már miért nem egymásét? Nem? Elvégre nem gáz, ha elmarad külön az eljegyzési gyűrű, megkérhet(ett volna) a karikagyűrűvel is, ha közelre tervezitek pl, de azért az adja már, hogy ő a TIÉDET veszi meg.
Elvégre csak az életetek kötitek össze.. Majd ha beteg leszel és gyógyszert vesz, akkor is majd odajön, megköszönöd, hogy hozott, majd közli, hogy amúgy 2500 Ft?
/Ha az én párom így hozta volna fel, tuti konrétan nem-et mondtam volna neki anno. -bár mejegyzem én eleve nem terveztem még házasságot stb. ezzel nem nyert volna meg az tuti :D/
25N
Mi történt azóta?
Nekem nagyon érzéketlennek és anyagiasnak tűnik a párod. Főleg a legutolsó írásod alapján:
" És azóta "belement" hogy vegyünk kísérőgyűrűt, csak közben kiderült hogy nála ez "még egy karikagyűrűpárt" jelent és azt is "fizesse mindenki a sajátját" ezt most már nem értem.... "
Én nem kötnék vele házasságot. Ha nem gyémántot akarsz és tényleg csak azért szeretnél eljegyzési gyűrűt, amit jelképez, akkor már 30 ezerért nagyon szép arany-cirkónia gyűrűt lehet kifogni...
De írod, hogy te már vettél neki "jegyajándékot" komolyabb értékben, amit hord. Ő meg erre azt lépi, hogy fizesd magadnak az eljegyzési gyűrűt is, meg ha te kapsz, akkor neki is kell? :D
Önző és sóher. Ráadásul az is böki a csőrét, hogy a te karikagyűrűd díszesebb lesz (vagyis nem lesz, mert őt zavarja), és szerintem ilyen a világon nincs még egy... Elvileg szeret téged, akkor miért fáj neki, hogy a tiéd díszesebb? Versenyez veled ezerrel. Másrészt nagyon sok ékszerüzletben láttam, hogy többnyire a női gyűrűk mind díszesebbek a férfinál...
Én biztos nem kötném össze ilyen emberrel az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!