Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről?
A koves gyuru nem kereszteny szokas hanem amerikai
Par evtizede meg nem volt divatban magyarorszagon. Ez neked lehet h tok normalis mert sok filmet nezel de nem ez a hagyomany a vallashoz meg semmi koze. Az en ferjemnek a novere eljegyzes nelkul hazasodott a baratai meg nem voltak hazasok nem is hallott azelott koves gyururol honnan hallott volna? O is azt gondolta h az eljegyzes annyibol all h megegyezunk es kesz. En ezert nem haragudtam ra raadasul eleg Hamar kiderult igy mint emlitettem meseltem neki neha ilyesmi dolgokrol h a noverem kiserogyuruje ilyen vagy olyan se nekem nem tetszik nekem az ezust tetszik stb es akkor visszakerdezett h az mi. Nem raeroltettem. Ezt elegge elszurtad de legalabb most leallnal meg mindig pattogsz pont azert mert tudod h kieroszakoltad. Hat maskor majd okosabb leszel ezen mar csak rontani tudsz. Inkabb figyelj arra h o mit erez irantad mint h felrosz neki olyan dolgokat amikrol nem tehet csak mert igy menobb leszel a baratnoidnel h koves gyurud van. Csak latod semmire nem mesz vele mert nem szivbol jott es ezt te is tudod
Figyi kisanyám: ez nem az USA. Itt nem szokás a köves eljegyzési gyűrű, csak divat.
De ezt ott is, meg itt is úgy csinálják, hogy a férfi veszi (és fizeti) a köveset, és megkéri a nő kezét.
Aztán együtt választják ki és közösen választják ki a jegygyűrűket.
Ettől te még természetesen azt követelsz, amit akarsz, csak ne szegény pasit akard suttyónak beállítani, ha ezzel te se vagy tisztában.
Válni meg hagyományosan 2-4 éven belül szokás.
35/n
Minek utánanézni? Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Anyámnak például nem volt kifejezetten lánykérése, csak apám közölte vele, hogy szeretné ha összeházasodnának. Együtt megvették a karikagyűrűket, felhúzták egymás bal kezére egy családi ebéd keretein belül, aztán az esküvőn azokat húzták át a jobb kezükre.
Én, ha egyszer odajutok, szeretnék kapni egy köves jegygyűrűt, a nagy kérdéssel, aztán szeretnék egy eljegyzési bulit és úgy gondolom, hogy a karikagyűrűket együtt vennénk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!