Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Van itt még olyan, aki rajtam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt még olyan, aki rajtam kívül megutálta és már a háta közepére sem kívánja az egykor áhított eljegyzést, esküvőt és gyereket?

Figyelt kérdés

Annyira elcsépelt lett, szó szerint hányni tudnék már ezektől, annyira elegem lett abból, hogy még a csapból is ezek folynak. Az elvárások folyton, hogy minden ismerősöm már jegyben jár/házas/gyereket szült, és mindenhonnan ezt kell hallgatnom és néznem. Facebookon már az ismerőseim felét tiltottam, mert folyamat ilyen képeket postoltak..beszélgetni ezekkel az emberekkel másról nem lehet, úgyhogy már életben sem tartom velük a kapcsolatot. Igazából ez a beteges gyerekimádat is idegesít nagyon. Én személy szerint eddig nagyon-nagyon szerettem a gyerekeket (bébiszitter voltam, nem is keveset, és sose tekintettem rá munkaként), de kezdek rosszul lenni attól, hogy a gyerekes anyukákkal másról nem lehet beszélni, csak a gyerekről.

Régen én is szerettem volna egyszer menyasszony lenni, feleség, és édesanya, de annyira sok lett már, hogy mindenhonnan ez jön, egyszerűen valami eltört bennem és már nem vágyom rá, sőt, lassan már a visszájára fordul az egész.

Hozzátenném lehet, hogy párom is közrejátszott benne, mert 4 év után még egy eljegyzést sem lehetett vele megbeszélni, mert úgy érezte sürgetem (pedig csak érdeklődtem, hogy egyáltalán számíthatok-e rá).

Van még valaki így rajtam kívül? Nem akarok ilyen lázadó és savanyú lenni, de nem tudok már mosolyogni ezeken.

2016. szept. 5. 19:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Én is egyet tudok érteni veled, bár nem pont ezért. Én is 26 vagyok, de az én ismerettségi körömben ez még csak mértékkel jellemző, és 1-2-nek kifejezetten örülök, mert nagyon régóta együtt vannak, kedvelem őket...stb.

Viszont a saját életemben a hátam közepére sem kéne (jelenleg legalábbis biztosan nem). Sorra látok 5-7 éves kapcsolatokat tönkremenni, nem beszélve a válásokról, és a rengeteg egyedülálló 28-35 éves anyáról. Plusz a szüleim házassága is évek óta válságban van, és ez anyum második házassága... Engem ezek rémisztenek meg. Mostani párom egy tündéri srác, de tényleg. Mindent megad nekem, jó a kommunikáció, megvan a vonzalom, szeretet, tisztelet... Néha ő már szóba hozza a lánykérést, meg hogy velem akarja leélni az életét, pedig csak 8 hónapja vagyunk együtt. Nos, én belőlem ez a hit, bizalom hiányzik, de remélem, hogy idővel átragad rám :)

De jelenleg én is undorodom ettől az egésztől, és olyan 5 év múlva gondolnám reálisnak a magam részéről.

2016. szept. 5. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok vele, azzal a különbséggel, hogy sosem szerettem volna megházasodni, gyereket szülni. Sőt, nagyon sokáig írtóztam a párkapcsolat gondolatától és egyenesen rühelltem a gyerekeket. Mára már rájöttem, hogy nem a párkapcsolatokkal van bajom és nem is a gyerekekkel, hanem, hogy annyira mindenki azt nyomja, hogy társ és gyerek nélkül nincs élet, és aki esetleg jól megvan egyedülállóként is, nem tartja fontosnak a házasság intézményét és nem szeretne gyereket vállalni (esetleg sohase) az egy undorító, önző ember és szégyelje magát a sárga földig. Jön a lesajnálás (lásd, második válaszoló), meg a "dehogynem akarsz te férjet/gyereket" szintű beszólások, mert persze más mindig jobban tudja, hogy én mit szeretnék és mi a jó nekem... Nagyon nagy erőfeszítések kellettek (és kellenek még ma is), hogy helyén tudjam kezelni a beszólásokat, amiket kapok csupán azért mert nem szeretnék gyereket és nem érdekel a házasság se (ami NEM egyenlő azzal, hogy nem szeretnék hosszútávú, komoly kapcsolatot!)
2016. szept. 6. 17:02
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
12# Csak az a baj, hogy ha te ilyen jól meg vagy ezek nélkül akkor nem kéne hogy zavarjon, hogy másnak ez jelenti a boldogságot. Ráadásul a kérdező korábban vágyott ezekre, de mivel neki nem jött össze ezért nem bírja elviselni a többi embert. Mert hiába, de még mindig ti vagytok kisebbségben.
2016. szept. 7. 15:31
 14/20 A kérdező kommentje:

12-es: átérzem, és nagyon idegesítő tud lenni, hogy bármennyire is küzdesz ellene, a csapból is ez folyik. Ugyanezt érzem, csak bennem ez egy kialakult érzés, te pedig már gondolom elég régóta így gondolod. Én erre egy megoldást találtam, kerülöm az olyan embereket akik ezzel tukmálnak, mert már nagyon unom. Nem beszélek velük, csak a kötelezőket, próbálom kerülni az ilyen helyzeteket is.

13: "de mivel neki nem jött össze ezért nem bírja elviselni a többi embert."

Te meg miről beszélsz? Nem tudom milyen értelmi képességgel rendelkezel, de világosan leírtam, hogy azért kezdett el taszítani, mert már a csapból is ez folyik. Gyerekként vágytam rá, de sajnos úgy látom a társadalom elég komoly elvárással kántálja a fiataloknak, hogy márpedig ez KÖTELEZŐ. Nekem senki se mondja meg, hogy mi a kötelező, majd én eldöntöm magamban, hogy mit akarok mikor és hol. Ebből lett elegem. Az, hogy én a kapcsolatomban még reménykedtem, de rájöttem, hogy párom sem akarja, az csak egy dolog.

Az pedig, hogy a kedves édesanyák napi 30 képet postolnak a kölkük büdös kakáiról, büfijeiről, stb, vagy hogy épp hol szoptatott és keltett vele felháborodást, különösen kiakaszt, ezért inkább kerülöm is ezeket az embereket, mert nem akarok én is ilyen elmebajossá válni.

Ami az eljegyzést és a házasságot illeti, ezt is erőltetettnek érzem. Ma már mindenki azért házasodik mert csillogás, gyűrű, dicsekedhet a barátainak, hatszáz kép fb-n ismételten. Miért baj az, ha ezekből nem kérek?

2016. szept. 7. 15:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
"Az pedig, hogy a kedves édesanyák napi 30 képet postolnak a kölkük büdös kakáiról, büfijeiről, stb, vagy hogy épp hol szoptatott és keltett vele felháborodást, különösen kiakaszt, ezért inkább kerülöm is ezeket az embereket, mert nem akarok én is ilyen elmebajossá válni. " - Ezzel én totálisan egyetértek. Ja és amellett, hogy én is szeretnék gyereket, eljegyzést, házasságot. De tudom miről beszél a kérdező.
2016. szept. 8. 12:16
 16/20 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is, amelyik barátnőmnek vagy volt osztálytársamnak babája született, azóta nincs olyan kép, hogy az ne arról szóljon, hogy: de cuki a gyerek, és ezzel nincs is probléma, azzal van a probléma, hogy napi 30 képet tesznek fel, és tényleg idegesítő. én 27 éves vagyok
2016. szept. 8. 12:18
 17/20 anonim ***** válasza:

Veletek valami nem kerek. :D

Agyatokra ment a fb.

Vagy ki akartok tunni a tomegbol? Volt errol egy cikk a Pokemon Go kapcsan az indexen. Szemben az arral, csak hogy mutassak az emberek, ok kulonbek, mint a masik, mert ami divat, az sz.r. :)

Megjegyzem, ultra gaznak talalom en is azokat, mint ti, de mindenkinek szive joga azt csinalni, amit akar.

Amikor ultragaznak kezdtem erezni a fb-ot, toroltem magam. Oszinte sajnalatot ereztem, amikor az emberek ott kzoltek a vilaggal, hogy eljegyeztek, babat var, megszuletett a babaja, stb. Es oszinten tudom sajnalni, aki azt lesi nap mint nap, mennyi like-ot tud bezsakmanyolni.

De ettol meg nem ment el a kedvem az eljegyzestol, gyerekektol. :)

Szerintem tok normalis, ha 2-3 ev utan huszoneveseket arrol faggatnak, mikor lesz lagzi. En erre mindig azt mondtam, hogy a paromon mulik, rajtam mar nem mulna. Ezzel le is zartak mindig a temat.

Gyerekekkel kapcsolatban soha nem kerdezett senki. Akkor "akadtak ki", amikor 26 evesen szultem most az elsot. Szerintem manapsag az valt ki dobbenetet, ha 30 alatt szul vki.

2016. szept. 8. 12:53
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

Hiàba bizonygatod az ellenkezőjét, a stílusodból , az íràsodból süt az irigység. Nem tudod elviselni ha màsok boldogok mert te még egy normàlis pasit se tudtàl összeszedni akivel lehet értelmesen kommunikàlni komolyabb dolgokról, ami nem azt érinti hogy hol dugjatok, hanem az esetleges jövőbeli életet.

Van fbn hasonló keserű besavanyodott ismerősöm. Egyik héten vannak a " szinglinek lenni micsoda boldogsàg és szabadsàg" posztjai, a màsik héten a " minden férfi szemét " majd következő héten a " miért nem kellek senkinek, magànyosan szar az élet " megosztàsok. Sajàt magàbból csinàl bohócot. Ilyen vagy/ leszel te is.

Tudod ha boldog és elégedett lennél az életeddel, nem lenne ràd ilyen hatàssal ez a dolog. De mivel frusztràlt vagy a sajàt magànéleted miatt, nagyon zavar màsok boldogsàga. Legyen az egy eljegyzés, esküvő vagy gyerekkel kapcsolatos hír.

2016. szept. 11. 00:41
 19/20 anonim ***** válasza:
77%
Most, 26 evesen meg jo, h mindenhonnan ez jon, mert hasonlo koru korokben mozogsz. En imadtam ezt, hogy mindenhonnan a kezdodo csalad hire jott ennyi idosen. Most mar inkabb a valasokat latom mindenhol, mert mar 35 vagyok, a tobbseg tul van a terhessegen, es a hazassagok nagy resze valassal vegzodik. Sajnos tudom, h 15 ev mulva a szornyu betegsegek lesznek teriteken, kesobb meg az, hogy ki halt meg a velem egykoruak kozul :( A helyedben megprobalnek orulni az oromuknek. Olyan rovid a fiatalsag :( 35 evesen latom, hogy pikkpakk elmulik.
2016. szept. 30. 12:00
 20/20 anonim ***** válasza:
Végig olvastam a kommenteket, és igaziból mindenkinek kicsit igaza van... kiábrándító, hogy egyesek a fbn élik az életüket, ez nálam is nagyon elszaporodott a hírfalon... Elnézem őket, de én csak egyre többet gondolok eljegyzésre meg babákra azóta. Mikor 5. Évet végeztem az egyetemen, és a negyed évfolyamon már lagzi volt szinte, nagyon depressziós lettem. Mert nekem addig csak ábrándos szerelmeim voltak, de azt se kívántam, és kezdtem azt hinni, hogy selejt vagyok, hogy senkinek bem leszek jó, vagy nekem bem fog senki megfelelni. Rá egy évre mikor befejeztem a sulit és külföldre készültem, már sokan a lagzijukat ülték. A másfél év alatt azóta rengeteg közelebbi, de inkább távolabbi ismerősöm házasodott, egyre többen szültek. Nem ezektől a tényektől undorodom, örülök, hogy fiatalok és nem halogatták 30 utánra, mert az szerintem már nem normális. Csak az zavaró, hogy mégsincs annyi esze soknak, hogy magunknak megtartsák az örömöket, ezzel akár veszélyeztetni is képesek a családjukat. Ebből a kis kapuzárási pánikból kijöttem, mert egy nagyon rendes, felnőtt pasit ismertem meg, akivel másfél év óta együtt vagyunk kb, két külön országban, totál más területen, de sokszor szoba jön nálunk is vicc témaként baba meg házasság. Lassan nem lepődnék meg, ha megkérne. Bár még nem tudom, hogy oldanánk meg, mert nekem még kb 3.5 éven van hátra minimum a phd-ból, mire végzek ezzel is ő már 35 lesz majdnem, én 29.... És saját magam álmait cseszem el. Bocsánat az offért.... Annyi jutott még eszelve, amire nem értem a választ... Miért jó, kell sok embernek kapcsolat, ha nem a jövőbeni család a cél, és olyan jól meg tudnak lenni egyedül is, állításuk szerint?
2017. jan. 15. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!