Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért? Miért nem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért? Miért nem?

Figyelt kérdés

Már több, mint 7 éve vagyok együtt a párommal (31), 2 éve élünk együtt, kettecskén, közös háztartásban. DE! Még mindig nem kérte meg a kezem... Ha pedzegetem a dolgot, akkor mindig majd, majd, majd... ha olyanja van, akkor elintézi annyival, hogy már nem kell sokat várni... ha meg hülyéskedik, akkor azt vágja a fejemhez, hogy már csak 6 év...

Mielőtt összeköltöztünk és azóta is, minden tökéletesen rendben van közöttünk, szeretjük egymást, sok közös programot csinálunk.

Nem értem, hogy mi a fenére vár...??

És nem értem, hogy miért jó ez neki, hogy állandóan nyavalygok... és pontosan tudja/látja rajtam, hogy mennyire szeretném már, ha végre továbblépnénk (nagyon régóta!) és hogy mostanában már a boldogságom sem teljesen felhőtlen, pontosan emiatt...

A környezetemben mindenki megy férjhez, babát vár... és nem értem, hogy én hogy nem érdemeltem még ki 7 és után sem ezt a kis kicsike kerek dolgot, amit annyira szeretnék...

27/L

Ez csak egy lelkemnek jóleső "kibeszélő" írás, ha ír valaki, valami biztatót, azt megköszönöm! :)

2016. júl. 6. 15:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
18%

Csak tudnám, hogy minek ez a hiszti...?

Ha tök jól elvagytok, minden tökéletesen rendben van köztetek, akkor minek vergődni?

Nőként mondom ezt.

2016. júl. 6. 15:39
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem, mintha olyan sokat számítana, de ő 32 éves (az előbb véletlen mellényomtam), kerek 5 év van közöttünk.
2016. júl. 6. 15:40
 3/21 anonim ***** válasza:
12%

Mi köze a hisztidnek a korához, vagy a korkülönbséghez?

Egyébként meg miért KELL megkérnie a kezed? Miért támasztasz ilyen elvárást felé?

2016. júl. 6. 15:54
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Fogod magad, és leülsz vele egy beszélgetésre, ő hogyan tervezi a jövőjét, te szerepelsz-e benne, hogyan gondolkodik a házasságról, most, neki szerepel-e a terveiben, neked ez mennyire fontos, miért, össze tudjátok-e egyeztetni, vagy inkább elválnak útjaitok és nem húzzátok egymás idejét...
2016. júl. 6. 16:00
 5/21 anonim ***** válasza:
9%
A nő is megkérheti a férfi kezét btw.
2016. júl. 6. 16:02
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Hét év alatt még sosem beszéltetek nyíltan a házasság kérdéséről? Hogy ki mit gondol róla, hogy áll hozzá, vannak-e úgy általában ez irányú tervei. Ugyanis ma már nem kötelező házasságban élni, hanem opcionális forma, úgyhogy az ilyeneket azért egy fejlődő párkapcsolatban nem árt tisztázni. Persze nem célozgatva és nem is elhülyéskedve.
2016. júl. 6. 16:02
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem miért oltjátok le a kérdezőt.

Egy 27 éves nőtől teljesen normális, hogy lassan családot szeretne, (ami esküvővel és babával jár általában). Nyilván ezt a párja is tudja, és azért már nem 20 évesek, hogy azt mondják "óóó van még időnk". És a 7 együtt töltött év is magáért beszél. Sosem értettem, minek húzni ennyi ideig? Egyszer csak azon kapják magukat az emberek hogy 40 évesek és már csak nehezen jön össze a baba, stb (csak mondtam egy példát).

Ez nem "elvárás", hanem ha együtt vannak és a párja tudja, mit szeretne az asszonyka, akkor vagy lépjen a tettek mezejére, vagy ne húzza tovább a másik fél idejét!

2016. júl. 6. 16:03
 8/21 anonim ***** válasza:
43%

#7:

Ugyan hova kellene sietniük? 27 éves korában nem is ismertem még a gyerekeim anyját :-P

2016. júl. 6. 16:07
 9/21 anonim ***** válasza:
92%

Oké, persze, nyilván a házasság + gyerek "ideje" függ a partner megtalálásának idejétől is :D

De azt azért vegyük figyelembe hogy ők 7 éve együtt vannak.

2016. júl. 6. 16:12
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem oltogatom a kérdezőt, de ezt meg kell beszélni, és egyeztetni kell. Van, akinek a házasság fontos, van, akinek nem. Sőt, még az évek során is változhat erről valakinek a véleménye.

Én ismerek olyan nőt, aki nem akar házasodni, évek óta él már együtt a párjával, közös vállalkozás, már gyerekek is vannak, házasodni nem akar, neki az erre az indoka, hogy sok rossz mintát látott a környezetében és babonásan tart attól, hogy nekik is megromlana a kapcsolatuk házasság után, így jobb. :-)

2016. júl. 6. 16:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!