Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A párom ultimátumot adott, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom ultimátumot adott, de nem éltem vele. Most külön vagyunk és annyira megutáltam az egészet hogy nem tudom a a közelemben elviselni a társaságát. Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

3 éves kapcsolat kisebb-nagyobb döccenőkkel, szűk 1 éves együttélés folyamatosan. A párom megrögzött házasság párti, én nem. 1 éve a szülinapján közölte velem, hogy le tudná élni az életét velem, mert úgy érzi megtalálta az igazit és ha én is így gondolom ,akkor itt az ideje az eljegyzésnek. Ez nagyon jól esett, de én sajnos közel sem vagyok annyira biztos benne,hogy tényleg komolyan gondolta. Vannak nagyon jó napjaink, és vannak nagyon rosszak, ilyenkor szó szerint menekülök előle. Minden apró dolgon tudunk balhézni, de hamar abbahagyjuk.

A lényeg, hogy minap felhozta az ígéretét és figyelmeztetett, hogy ideje lenne gyűrűt néznem, mert kifutok a határidőből. Lehet hogy ezt csak poénnak szánta, de számomra nem ez jött le, valami elszakadt bennem. Elmentem egy 3 napos céges továbbképzésre és hosszasan beszélgettem egy házas kollégával (szobatárs) aki megerősített abban, hogy ez a férfi kiváltsága és ne hagyjam magam zsarolni,mert ez csak egy blöff.

Mikor hazaértem az első dolog amivel fogadott a gyűrű volt,még köszönni sem sikerült, amire bepöccentem és közöltem vele, hogy akkor majd vesz egyet magának és bementem aludni. Aznap nem aludtuk együtt, következő nap reggel(péntek) egy szót sem szóltunk egymáshoz, csak egy pillanatra találkoztunk,mert én korábban járok dolgozni. Este leültünk megbeszélni a dolgokat és mondtam, hogy bízza csak rám mikor veszem meg azokat a gyűrűket és a taktikázásával csak annyit ér el hogy felidegesít. Volt egy kis veszekedés, hogy miért csinálom vele mindezt és miért tartom bizonytalanságba és megint külön feküdtünk le, majd szombaton elment túrázni a kollégáival és rohadt jól éreztem magam egyedül. Összecsomagoltam, és este érte mentem ahogyan előzőleg megállapodtunk és közöltem vele, hogy hazaköltözöm egy időre. Először sírva fakadt, aztán elkezdett vádaskodni, de higgadtam kértem, hogy fogadja el a döntésem és gondolkozzon el a történteken. Most itt vagyunk, 1 hete csak telefonon beszéltünk.

Az albérlet még 2 hónapig ki van fizetve, egyedül biztosan nem tudja fenntartani, én meg úgy érzem, ahogy az idő telik, egyre inkább nem fogok visszamenni.

2016. febr. 26. 18:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igazából egyet tudok érteni a 73% válaszával. Hasonlóan gondolkoztok, Ő is úgy gondolja, hogy Rám szánt x évet az életéből és ha idáig nem jutottam el önszántamból hogy bizony Ő kell nekem , akkor ne raboljuk tovább egymás idejét,mert kifut az időből és nem lesz családja. Ezt megértem, és tiszteletben tartom. Mondjuk nem hiszem, hogy most nulláról kezdve hamarabb fog valakivel révbe érni,mint velem, de a lehetőség mostantól adott számára, mert elváltak útjaink. A történetek után biztosan nem lesz egy ideig tartós párkapcsolatom,mert ez nagyon nem hiányzott.....
2016. márc. 2. 08:37
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

off:

Kérdezhetek valamit kedves kérdező?! Ha nem nyaggatott volna az eljegyzéssel/esküvővel szerinted akkor is szétmentetek volna? Vagy "csak" emiatt?

Semmi lényege nincs a kérdéseddel kapcsolatba, csak egyszerűen kíváncsi vagyok! És talán akik most hisztiznek egy gyűrűért elgondolkodnak kicsit, hogy megéri e.

2016. márc. 2. 13:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ő házasságpárti, te pedig nem. Nem illetek össze és kész. Már miért neki kellene lemondani a vágyairól? Neked is ugyanannyi lenne lemondani a sima élettársi kapcsolatról.

Ebben nincs semmi zsarolás. Egyszerűen nem akarja pocsékolni az idejét egy számára jövőtlen kapcsolatra, ezért kaptad amit kaptál. Ennyi. Teljesen jogos, hogy nem akar még 8-10 évet várni, és aztán új életet kezdeni, amikor már sokkal nehezebb lenne.

Ha nem akarsz visszamenni, ne menj. Majd talál magának olyan társat akivel tud közös jövőt tervezni, aki nem fél összekötni vele az életét hivatalosan. Olyan közös jövőt amiben nem kell lemondania a vágyairól.

2016. márc. 2. 18:08
 14/16 anonim ***** válasza:

"kifut az időből és nem lesz családja. Ezt megértem, és tiszteletben tartom."

Gondolom a párod már gyereket is szeretett volna ezért is akart házasodni. De te vajon szerettél-e volna gyereket tegyük fel csak együttélés esetén?

Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez már nemcsak a házasságról/együttélésről szól, hanem gyerekvállalásról is. De akkor minek lenne a kérdezővel a párja, ha a nő már gyereket és saját családot szeretne és még a házasságon vacillálnak?

2016. márc. 2. 20:42
 15/16 A kérdező kommentje:

Én úgy vagyok vele, hogy először meg kell teremteni az egzisztenciális feltételeit egy babának, és ha ez adott akkor jöhet a többi. Pont mint egy háznál, először egy jó alapot kell építeni, egy jó és stabil állással, és akkor nem dől össze az egész mint egy kártyavár.

Nem vagyok házasság párti, de lehet hogy később belementem volna. Igazából nincs semmink, az albérletet még fenn tudtuk tartani, de ha az egyikünk keresete kiesik, plusz még egy gyerek is képbe jön, akkor már problémák lettek volna. Én realista vagyok, a párom pedig a fellegekben él. Eltervezett egy életet magának és aszerint próbál élni, de a valóságról néha nem is vesz tudomást. Azt viszont tudja, hogy egyedül semmire sem megy, a problémákat inkább felveti mint megoldaná és ez ott legbelül elrémiszt.

28 évesek vagyunk, szerintem még nem maradtunk le semmiről, neki ellenben más véleménye van, és eszerint cselekszik. Kívánom hogy találjon egy férfit, aki megvalósítja az álmait, de akkor ezt tényleg jobb az elején tisztázni.

2016. márc. 3. 09:42
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Magad írod, hogy nem vagy házasság párti, szóval ezek csak kifogások. Megteremteni az alapokat házasság alatt is lehet, nem muszáj rögtön esküvő után szülni. A legtöbb ilyen pár házassága nem tart sokáig, akik túl hamar vállalnak gyereket. Nem egy és nem kettő ilyen van a környezetemben, hogy alig voltak házasok, máris összehoztak egy gyereket. 1-2 év házasság után el is vált már 95%-uk. Olyan, hogy biztos munkahely, nincs! Csak mondom...Esetleg ha saját vállalkozást csinálsz, de az is becsődölhet.

Szóval ilyenekre nem kell fogni. Egyszerűen nem akarod hivatalosan összekötni vele az életed. Ennyi.

2016. márc. 3. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!