Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Előfordult már valakivel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Előfordult már valakivel, hogy ultimátumot kapott a párjától? Hogy kezelte a helyzetet?

Figyelt kérdés
Gondolok itt összeköltözésre, eljegyzésre, de akár dohányzásról való leszokásra......
2015. máj. 21. 13:32
1 2
 1/12 Mumusan ***** válasza:
100%
Igyekeztem a kérését betartani úgy, hogy nekem se legyen rossz. Amolyan középutat ajánlottam neki.
2015. máj. 21. 13:42
 2/12 anonim ***** válasza:
37%
Nem reagálok ultimátumokra. Akivel annyira nem passzolok, hogy képes ilyet mondani, azzal nem erőltettem a dolgokat. Én sem szabok meg másoknak semmit, elvárom ezt viszont is. Akár összeköltözésről, akár eljegyzésről, akár dohányzásról van szó. Attól, hogy valaki azt mondja nekem, hogy "vagy leszoksz vagy itthagylak" nem lesz meg a belső motivációm. Akkor szoktam le, amikor én akartam, és sikerült is. Ahogy mondtam már nemet gyűrűre is, ha épp nem éreztem úgy, hogy jó ötlet az eljegyzés. Aztán persze elhagyott,de ez már az ő problémája, nem az enyém. 19 évesen nem akartam házasodni, és azt hiszem, ez érthető egy normális ember fejében. Most felnőtt nőként is az a véleményem, hogy ultimátumot nem adunk kiegyensúlyozott kapcsolatunk belül. Megbeszélünk, együtt döntünk, de sarokba szorítani a másikat, gerinctelen dolog.
2015. máj. 21. 14:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen a legtöbb szakítás ultimátum, nem? "Vagy megváltozol/kevesebbet iszol/többet foglalkozol velem/stb, vagy nem fog működni a kapcsolat." Nem tudom, ezeket a kapcsolatokat milyen arányban lehet még megjavítani, de én azt gondolom, ha nem belső kényszerből fakad a változás/változtatás igénye, akkor nem is lesz tartós. Nem kaptam még ultimátumot, és nem is adtam még, csak felvázoltam a várható következményeket, ha az adott helyzet nem változik. Felnőtt ember pedig majd eldönti, akar-e változni, mi a fontosabb számára. De ha pl. egy összeköltözésre ultimátummal lehet csak rávenni valakit, nem vagyok benne biztos, hogy érdemes..
2015. máj. 21. 14:11
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

Én adtam. Az nem igazságos, hogy pl ha összeköltözésről van szó: az egyik vár a másikra éveket mert még az nem kész rá, aztán kiderül a végén, hogy később se és elment a sok év a várakozásra. Az normális dolog? Akkor csak az egyik fél akarata érvényesül. Én adtam neki időt, de mikor azt láttam ő csak halogatná, megmondtam ne raboljuk egymás idejét, ha nem akar mondja meg, ha akar tegyen érte. 3 év épp elég szerintem eldönteni, hogy szeret e annyira vagy se. Nem? Nekem senki ne mondja, hogy nem így van!

Tudni kell kompromisszumot kötni, s van hogy másképp nem megy, valahogy löketet kell adni a dolgoknak.

2015. máj. 21. 14:17
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Na, és azzal, hogy megzsaroltad, berángattad a közös lakásba? Ne haragudj, de szerintem ha valakit ultimátummal kell rávenni, hogy költözzön veled össze, az egyből meg is adja a választ, hogy van-e értelme az egésznek. Aki önszántából nem megy, azt minek erőltetni? Így nem csak az egyik fél akarata érvényesül szerinted? Vagy akkor az rendben van, ha a te akaratod?
2015. máj. 21. 14:19
 6/12 Adri+ ***** válasza:
Eljegyzésnél : ha jó ideje tart, hogy még várjál rá.. duma : elhiheted, hogy beleun a leendőbelid, és hajít, hiába a szíve szakad meg utánad. Összeköltözésnél : szintén, bár ezt meg sem próbálnám : Úgy veszem Csak ennyit érek neked? Ó hogy **.. Rossz szokásainknál Szoknya/naci, bagó, drog,.. hááát,
2015. máj. 21. 15:02
 7/12 Adri+ ***** válasza:
.. ritkán van kivétel, viszont : ha már a szép szó nem használ, és másban egyeztem meg az akkor még leendőbelimmel : bizony, hogy kell. Talán jobb lenne kitaposni a belét, szétrugni az agyát.. Fuúújj!! Szóval, amennyiben valóban nincs más kultúrált út, hasznos lehet : építő jelleggel megbeszélni..
2015. máj. 21. 15:06
 8/12 Adri+ ***** válasza:
.. a dolgokat. Családi körben úgy, hogy minden fél enged a másiknak valamennyit. Viszont, ha látjátok, hogy nagyon rossz a helyzet, azt kár húzni. El kell tudni engedni a másikat. Különben a gyengeségetek jele. Olyankor meg kell kultúráltan beszélni, ki mit visz, és a gyermekeket zsarolás és igér..
2015. máj. 21. 15:09
 9/12 Adri+ ***** válasza:
..getés nélkül közösen megkérdezni, hogy ki merre szeretne. Lehetőleg ne azzal indokolják, hogy a maminak több a pénze, a papinak nagyobb cabrioja van. Valami hasznossal, mert ezek csak kifogások. Ha igaza volt, megtettünk mindent, ami tőlünk telik, ha nem, megbeszéltük, hogy hol tévedt, mi a helyes út. 32, p
2015. máj. 21. 15:13
 10/12 anonim ***** válasza:

"Na, és azzal, hogy megzsaroltad, berángattad a közös lakásba? Ne haragudj, de szerintem ha valakit ultimátummal kell rávenni, hogy költözzön veled össze, az egyből meg is adja a választ, hogy van-e értelme az egésznek. Aki önszántából nem megy, azt minek erőltetni? Így nem csak az egyik fél akarata érvényesül szerinted? Vagy akkor az rendben van, ha a te akaratod?"

Nem értem mi ezzel a baj. Mi is úgy költöztünk össze máshova, hogy "ultimátumot adtam" egészen pontosan megmondtam neki, hogy márpedig, ha nem megyünk, akkor vége, mert én itt, így nem tudok tovább élni, mert olyan szar, hogy engem az már nem kompenzál, hogy de nagyon szeretsz engem. Elköltöztünk két hónapon belül. Holott addig évekig vártam, hogy akkor bólintson már rá, mert mindig mérlegelt, meg szenvedett, hogy hogy lehetne megoldani, meg hogy lesz, mint lesz, meg hova, meg hogyan, meg stb. Megmondtam, hogy kész vége, én nem bírom tovább, nem várok tovább, ha nem megyünk, akkor ennyi volt, mindjárt meg lett a motivációja arra, hogy ne csak tervezgessen, meg majdozzon, mert rájött, hogy nincs rá többé idő.

2015. máj. 26. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!