Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Közös vagy külön kassza? Ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös vagy külön kassza? Ez mit takar?

Figyelt kérdés
A párommal összeköltözünk agusztusra tervezzük, de a kasszát nem igazán tudjuk megoldani, vagy legalább is nem tudjuk melyik mellett döntsük. Nálatok melyik van ès hogy működik? 24\l 28f

2015. márc. 20. 17:12
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
74%
A külön kassza szerintem addig működik csak, amíg el nem mész szülni. Akkor te majd fillérezel a gyerekkel, ő pedig él mint hal a vízben, vagy hogy?
2015. márc. 20. 17:17
 2/41 anonim ***** válasza:
84%
Közös. Nincs is mit magyarázni rajta, totál egyben van a pénzünk és mind a ketten felelossegteljesen koltekezunk, igy elszamolni se szoktunk. Max annyira, hogy "nezd dragam, vettem egy uj nadragot, szep?"
2015. márc. 20. 17:18
 3/41 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk közös számla 2 kártyával!Minden pénz arra megy és minden kiadás arról megy! Sosincs vita! Párom telefonjára megy az sms mindenről,így pl,ha kp kell nekem,szólok,hogy menni fog sms,így nincs gond. Ebankot én intézem. A bevásárlást az intéézi,aki épp ráér vagy kedve van. Sosem volt köztünk téma,hogy ki mire költ! NEm vagyunk eleresztve,de nincs is gond.
2015. márc. 20. 17:22
 4/41 anonim ***** válasza:
59%
Csak közös kassza. A pénzt közösen beosztani, a nagyobb kiadásokat előre megbeszélni. Emellett legyen egy előre megbeszélt, kisebb összeg "zsebpénz" mind kettőtöknek.
2015. márc. 20. 17:22
 5/41 A kérdező kommentje:
Igen, èn is gondoltam ha gyerek lesz mi lesz, de a közös felè hajlunk mindketten, csak a barátaink közül 1 kivètelèvel mind külön kasszán van.
2015. márc. 20. 17:24
 6/41 A kérdező kommentje:
Igen a zsebpènz, azon gondolkodunk hogy közös kassza, de mind kettőnknek x összegű zsebpènze legyen tehat pl 20-20 ezer Ft, vagy ilyesmi.
2015. márc. 20. 17:26
 7/41 anonim ***** válasza:
82%

Tudom, hogy manapság divat lett a külön kassza, és sokaknál működik is... én nem igazán értem.

- Ha külön kassza, akkor mi van, ha az egyik rövidebb időre munkanélkülivé válik? Az egyik elmegy nyaralni, a másik meg otthon marad?

Én is voltam munkanélküli, a férjem is egy időben, evidens volt, hogy addig a másik jövedelem van...

- Mi van a gyes alatt? Pelenkát, mindent vesznek közösen, a nőnek önmagára nem marad semmi, a pasi meg eljár szórakozni, vesz magának ruhákat, míg a nő rongyokban jár?

Plusz számomra egy együtt élés nem egymás mellett élést jelent. Ha valakivel összekötöm az életemet, akkor nekem furcsa a külön kasszás dolog... Mondom ezt úgy, hogy egy ideje másfélszer annyit keresek, mint a férjem. Tehát nem élősködök rajta...

Sokan azzal jönnek, ha szétmegy a pár, legalább legyen tartalék...

Elég szomorúnak tartom, ha valaki ilyen gondolatokkal indul egy együtt élésnek. Az a kapcsolat nem állhat túl stabil lábakon...

Tartalékolni együtt is lehet, ami később szétosztható, akár a jövedelem eltérésének arányaiban is...

Max akkor tudnám elképzelni, ha az egyik fél minimálbéres, a másik meg milliókat keres, de még úgy is nehezen.

2015. márc. 20. 17:31
 8/41 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek ma 17:18!

Nálunk is pont ugyan úgy van.Soha nincs vita. Nekem a külön kassza fura.

2015. márc. 20. 17:35
 9/41 anonim ***** válasza:
91%
MI összeraktunk mindkettőnk bevételt,kifizettünk mindent,kajára tettünk félre egy bizonyos összeget,és ami maradt azt elosztottuk két felé. Azt mindenki arra költötte amire akarta
2015. márc. 20. 18:19
 10/41 anonim ***** válasza:
69%

"- Ha külön kassza, akkor mi van, ha az egyik rövidebb időre munkanélkülivé válik? Az egyik elmegy nyaralni, a másik meg otthon marad?"

Nem, hanem nyilván spórolnak. A külön kassza lényege nem az, hogy könyörögj vagy éhen halj, hanem az, hogy a közös költségek után FENNMARADÓ összeggel mindenki maga rendelkezik, nem kell engedélyt kérni, és nem alakul ki bonyolult vagyonjogi közösség, ami elmérgesíthet egy kapcsolatot ill. ami megnehezíthet egy válást.

Ettől még a felek ugyanúgy szeretik egymást és kisegítik egymást, ha szükség van rá, de amennyiben nincs, mindenki maga rendelkezik a vagyonával.

"Mi van a gyes alatt? Pelenkát, mindent vesznek közösen, a nőnek önmagára nem marad semmi, a pasi meg eljár szórakozni, vesz magának ruhákat, míg a nő rongyokban jár?"

Lásd fentebb. Egyébként nem közelező gyesen maradni, a gyed összege pedig nem sokkal alacsonyabb a fizetésénél, plusz mellé az adókedvezmény és a csp is közös bevételek.

"Plusz számomra egy együtt élés nem egymás mellett élést jelent."

Számomra is!! Számomra az a zavaró, alantas, ha a férjemtől meg kell kérdeznem, megvehetek-e egy táskát 20.000 ft-ért, holott nekem is van keresetem, amiből telik rá. Ő meg mondjuk már rég többet költött a saját pénzéből, mint van neki, és már az enyémet költi, mert "közös". A 20.000 ft-ból meg inkább szerszámokat venne. Aztán lehetne veszekedni, hogy ki mekkora paraszt, ki keres többet, ki keres kevesebbet, kinek mihez van joga, kinek mi jár, egy rohadt táska nem fontos, vagy a nyomorult szerszámok feleslegesek.

Na nálunk ilyen nincs! Élni és élni hagyni. Kifizetjük együtt a közös költségeket, mint rezsi, étel, lakhatás, biztosítás, autók költségei, stb., félreteszünk egy megállapodás szerinti összeget közös megtakarításnak (nyaralás, új bútorok, vész esetére, stb.), a maradékból pedig annyi táskát és szerszámot vehetünk, amennyit akarunk, egy szót nem szól egyikőnk se a másiknak érte. NÁlunk nem üvöltés van, ha az egyik valami feleslegeset vesz, hanem max. megmosolyogjuk, mert hát kit érdekel? A saját pénze.

Szóval ha nektek közös kasszán jól esik veszekedni, hogy vehettek-e egy üveg kólát, hogy megengedhettek-e magatoknak egy új táskát, hogy mennyit szánjatok erre-arra, hogy mit vett a másik, hogy mennyit költ a másik...csak egészségetekre! Köszönöm szépen, én nem kérek ebből, én békében élek a férjemmel.

Szóval kérdező: külön kassza. Csak előnye van két értelmes ember esetén.

U.i.: ott, ahol ilyen felvetődik, hogy külön kasszán az egyik fél náluk rongyokban járna meg éhenhalna gyes alatt, ott egyrészt nem akarom tudni milyen a házasságuk, másrészt ne másban keressék a problémát, ha maguk ilyen kétségekkel küzdenek! Értelmes felnőtt emberekben fel sem vetődik ilyen, és ott, ahol az szóbajön, hogy házastársak nem gondoskodnának egymásról vész esetén, ott nem a kassza a hibás, hanem a "társak" legalább egyike. Az ilyen ember közös kasszán sem gondoskodna a másikról.

2015. márc. 20. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!