Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Megalázó, hogy csak a gyerekvá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megalázó, hogy csak a gyerekvállalás előtt akar elvenni?

Figyelt kérdés

Minden vélemény érdekel. Szerintem 25 év felett, ha a felek 2 éve már együtt vannak, és ebből 1 évet együtt is éltek, eljöhet a házasságkötés ideje.

Én azt, ahol 5-6-7 év után van esküvő, bizony gáznak érzem, mintha csak szánalomból történne. Kivétel, ha még tinikorban ismerkedtek meg és sokáig tanultak/ sokáig nem volt önálló keresetük.

Ahol a férfi csak akkor tudja rászánni magát az esküvőre (több évnyi ismeretség és együttélés után), ha már tudja, hogy "jön a baba", azt még gázabbnak érzem. Én terhesen nem is mennék férjhez, és már a gyerek születése után sem.

Ti hogy vagytok vele?

Tudom, hogy a párom el akar venni, de ő csak a gyerek születése előtt/ gyerekvállalás előtt szeretné, úgy 30 éves korunkban. Ebben csak az piszkál, hogy akkor már 6 éve lennénk együtt, és szerintem azt, hogy kell a másik, vagy sem, azért előbb is el lehet dönteni.

2015. nov. 13. 22:49
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Persze, mindenki másként gondolkodik erről.

Szerintem azért az sem mindegy, hány évesen ismerkedtek meg, és mennyi idő után van mód együtt is élni. Én 24-25 voltam, mikor összejöttünk, de aztán 2,5 évig még nem tudtunk összeköltözni. 27 éves koromtól élünk együtt. Ha erre még rászámolnék 5 év együtt élést, ahogy valaki írta, akkor 32 évesen kötnék házasságot, és utána alapítanék családot.Másnak pedig 32 évesen már van 2 gyereke...

Szóval értem én, hogy a puding próbája az evés, de akkor is... azért nem mindegy, hogy 27, vagy 32 évesen vagyunk túl azon a - például - 5 év vagy x év együtt élésen.

2015. nov. 14. 13:44
 12/23 A kérdező kommentje:

Meg valahogy az én fejemben az van, hogy nem azért házasodnék, hogy szüljön nekem gyereket a másik, mintha ez "csak" ezt a biológiai célt szolgálná.

Számomra a házasság szándéka inkább azt jelentené, hogy "szeretlek és tényleg veled tervezek még nagyon sokára előre", függetlenül minden más tényezőtől, például gyerektől.

2015. nov. 14. 13:47
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt kellene megérteni kérdező, hogy nem mindenkit zavar, ha 32 évesen köt házasságot, sokakat az sem, ha előtte jön a gyerek.

Nagynéném 20 éve, 34 évesen szülte az unokaöcsémet pl., pedig az nem ma volt.

Mindig ez, hogy másoknak, mások, meg a másik... ki nem szarja le, hogy másoknak ennyi idősen már gyereke van? Mindent úgy kellene csinálni, ahogy te jónak érzed, nem a mások életéhez viszonyítani.

Nekem még 100%, hogy nem kellett 27 évesen házasság, ha neked kell, akkor azt a barátoddal beszéld meg.

2015. nov. 14. 13:54
 14/23 anonim ***** válasza:
#9 Ti szerencsések vagytok.
2015. nov. 14. 14:43
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Abban egyet értek veled, hogy nem a gyerekért kell házasodni, de életkor/együtt töltött idő miatt szerintem méggázabb. Akkor kell házasodni, amikor a kapcsolatotok ott tart, és nem akkor amikor eléritek azt a kort, vagy annyi eltöltött időt. Minden kapcsolat a saját ütemében halad előre, nem lehet kiszámolni a házasodást. (Ettől függetlenül talán a 3 évet érdemes kivárni, egész egyszerűen azért, mert annyi idő után bizonyítottan átrendeződnek az emberben az érzelmek.)
2015. nov. 14. 21:39
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én eléggé máshogy látom ezt.

Szerintem minden párnál más, hogy mikor érik meg a kapcsolat arra, hogy házasság legyen. Legjobb barátnőmet 4 hónap után együttlét jegyezte el a párja, rá egy évre esküvő (igaz, ők korábban barátként is ismerték már egymást egy jó ideje). Nem mondanád meg róluk, hogy csak ilyen kevés ideje járnak, ők már simán érettek rá (nem is fiatalok már: a srác 32, a lány 28). Én a párommal két és fél éve vagyok együtt (én 26, ő 27 és fél), de még nem házasodnánk, pedig mindketten házasságpártiak vagyunk. Volt nemrég egy mélypont a kapcsolatunkban, de nem akarunk szakítani, még igyekszünk helyrehozni, de ehhez még idő kell. Nem lehet tipizálni, hogy melyik pár mikor házasodjon.

Én meg terhesen pont, hogy férjehz mennék, mert számomra a házassággal lesz egy család a párból, és a gyereknek meg kell adni minden feltételt ahhoz, hogy normális körülmények közé szülessen.

2015. nov. 15. 17:12
 17/23 anonim ***** válasza:
57%
Én most a Te írásod miatt azért elkezdtem gondolkodni a párkapcsolatomon. 24 éves vagyok, 4 éve vagyunk együtt, 3 éve költöztünk össze. Na már most Ő ilyen tesze-tosza, házasodni akar és a kedvenc szava: majd. Viszont én az eljegyzésre elérkezettnek látom az időt, lassan a házasságnak is, viszont Ő teljesen más világban él, mintha gyerek lenne, úgy viselkedik. Mintha fel sem fogná, hogy felnőtt, nem akar felelősséget vállalni. Semmi támpontot nem ad, hogyha majd ez vagy az lesz, hanem... majd... :D Várjak még 2-3 évig, aztán lesz 27 mire észbekapok, hogy lósz*rt se akar, elhagyom, 1 évig siratom, lesz egy ürge, aki 30 évesen elvesz és utána baba? 30 év előtt akarok mindent lerendezni, amibe ha most belefognánk, megvalósulna, hisz szép csendes léptekben fizetésünkhöz mérten kivitelezhető lenne. De Ő csak egy helyben toporog. Szóval kicsit elgondolkodtam és lehet az én kapcsolatomat már most válaszút elé fogom vinni, hogy ez ne történjen meg velem és keressek egy olyat, aki akar engem és haladni, tervezni akar velem, nem csak egy helyben lenni. Szerintem tegyél Te is így, mert ez így gáz....
2015. nov. 16. 13:58
 18/23 anonim ***** válasza:
35%
előző: és miért ragaszkodsz a papírhoz? óké akarsz gyereket és amikor majd az előjön el lehet kezdeni gondolkodni a házasságon ami csak lepapírozása a helyzetnek... meg gondolom ha ennyire fontos a papír, akkor lesz házassági szerződés is
2015. nov. 16. 19:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért nem lehet megérteni, hogy valakinek fontosak a hagyományok, fontos a házasság intézménye... A csak papírozást, pedig sosem értettem. Ha csak papír neked, akkor mibe telik aláírni, ha fontos a másiknak?! (Csak hogy megfordítsam az általad felvázolt helyzetet..)
2015. nov. 16. 20:05
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 dolgot tartok nagyon fontosnak.

1. Mindenki úgy intézi az életét ahogy akarja, kinek mi a jó, tegyen úgy. Annyira nagyon nem érdekel. De ha megkérdezi bárki a véleményemet, akkor elmondom. Általában ilyenkor kikérik maguknak páran, de ez sem foglalkoztat.

2. Mi az amit én akartam, ami nekem fontos, amit én gondolok ezekről a dolgokról, hogy képzeltem el az életemet stb...

Én sosem akartam 3-4-5 stb évekig járogatni, úgy nem lehet egy embert megismerni ha csak randizgattok.

Mi a férjemmel úgy jöttünk össze, hogy az első 2 hét randizás után, hetente már több időt töltöttünk együtt, mint külön. Kb 5 nap együtt, éjjel -nappal, 2 nap otthon. Az 1. együtt töltött hónap végén megkérte a kezem.

Az 1. évfordulónk előtt picivel, (a suli befejezése után, miután lett munkánk), összeköltöztünk, és fél év együtt élés után házasodtunk, szóval 1,5 év kapcsolat után, 4 évvel ezelőtt.:)

Igen intenzív volt már az elején is a kapcsolatunk, hamar tudtuk, hogy mi együtt akarunk lenni életünk végéig. Szerintem ha valakinek évekig tart eldönteni, az már régen rossz. Azért házasodtunk össze, mert mi így éreztük jónak, nem volt mire várni.

Gyereket 5 évvel esküvő után terveztünk, szerettünk volna kettesben lenni házasokként néhány évet, de már nincs tervben.

És itt jön elő az első pont. Mindenki azt csinál amit akar:) Úgy él ahogy akar. Ha viszont a véleményem érdekel valakit akkor elmondom.

Én a magam részéről kényelmetlenül éreztem volna magam, ha terhesen házasodom, vagy gyereket szülök úgy, hogy nincs férjem. Nekem ez a módi nem jön be. Hangsúlyozom, csak a saját életemet nem akartam így élni. Hogy más mit csinál, az az ő dolga.

Megmondom őszintén, nem örültem volna, ha valaki csak akkor akarna elvenni ha van gyerek, pocakban, vagy már megszületett, vagy közvetlen gyerekvállalás előtt, után. Ne gyerek miatt akarjon elvenni senki. Azért akarjon elvenni, mert szeret, és velem akarja leélni az életét. Ezzel meg is törtem a család rendszerét, mert a nagymamáim és anyu is terhesen ment férjhez. Én ezt nem akartam.

És annak sem örültem volna ha már idősebb koromban házasodom. 25 voltam akkor, szerintem pont ideális. (Nekem az volt)

Nekem a házasság fontos volt, a férjemnek is. Szerintem ez a párunk, a kapcsolat felvállalása a törvény előtt, hogy hivatalos hozzátartozói legyünk egymásnak. Ezért fontos. Plusz nem kell gyerek esetén apasági nyilatkozatot kitöltögetni. Megalázónak éreztem volna, hogy még bizonygatnom kell, ki a gyerekem apja.

Az ígérgetéssel, hogy majd, majd elvesz a pasi, senki nincs kisegítve. Ez csak terelés. Egyszerűen az illető vár, hátha idő közben talál mást, (jobban hozzá illőt) stb, ezért nem házasodik. Könnyebb lelépni az újhoz, ha nincs házasság, akár szó nélkül is. Aztán ha eltelt pár év, de nem talál mást az illető, akkor úgy gondolja elveszi azt akivel van.

Bennem ilyen érzést keltett volna az, ha a férjem nem akarja, hogy a felesége legyek, mintha nem tervezne velem örökre. (Halálig) Mintha másra várna.

Akik sok évet várnak, általában vagy tizenévesen jöttek össze, vagy még mindig nem biztosak egymásban eléggé ahhoz, hogy ilyen módon összekössék az életüket.

Gyerek témához: Szerintem ne az döntsön már a házasságról, hogy mikor akar az ember gyereket. Szerintem a gyereknek ilyen formán nem szabadna, hogy "beleszólása" legyen a kapcsolatba. Ha az egyik fél akar gyereket, a másik meg nem, az kicsit más tészta, ahogy az is ha utólag kiderül, hogy gond van ilyen téren, meddő valamelyik, vagy mindkét fél. Ilyen esetben még válás is lehet a vége, ha nem szereti eléggé a meddő társát az, akinek lehet gyereke.

2015. nov. 18. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!