Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért viselkedik így? Arra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért viselkedik így? Arra vár, hogy nő létemre én kérjem meg őt?

Figyelt kérdés

Érdekelne, más férfiak is tesznek-e hasonlót. Én 28 vagyok, ő most múlt 29 éves. 3,5 éve vagyunk együtt, 1 éve élünk együtt.

Már úgy 1 éve is kérdezett párszor olyat, hogy "nálunk mikor lesz az esküvő?", gondoltam, csak viccből.

Most viszont vagy 2 hónapja, folyamatosan ezen kattog. Vagy 10-szer megkérdezte, "mikor megyünk a templomba?", ha visszakérdeztem, mit szeretne ott csinálni, volt, hogy nem mondott semmit. Egyébként már 4 hónapja is mutatta interneten, milyen tanfolyamokat látott a házasulandóknak a templomban. Úgy 1 hónapja megkérdezte, szerintem csináltasson-e magának új öltönyt, ha "kell valahova", és ha igen, milyet.

Két napja vagy egy órán át erről beszélt. Hogy akkor ugye mi is lemegyünk a templomba, meg hogy akkor ugye megkeresztelkedek majd, hogy lehessen templomi esküvőnk. Nagyon kellemetlenül éreztem már magam tőle. Mondtam neki, hogy erre most mit mondjak? Kellemetlen, hogy már vagy 30 x megkérdezte. Mondtam, persze, de azzal legyen tisztában, hogy nem én fogom megmondani, "mikor megyünk a templomba", és, hogy általában előtte azért szoktak venni egy gyűrűt, és szoktak kérdezni is valamit. Elmegyünk majd a templomba, meg is keresztelkedek a kedvéért, de csak akkor, ha tudom, hogy komolyan is gondolja, nem csak kérdezgeti vaktában, mint ahogyan már fél éve azt csinálja. Azt is mondtam, hogy én azért sem haragszom meg, ha egyáltalán nem lesz esküvő, de én őt egyelőre nőként nem tervezem megkérni, ha erre célozgat.

Tudja, hogy 30 évesen szeretnék már gyereket, ő is szeretne. Olyanokat is mondott, hogy akkor majd "utána kell néznie, nem hívőként mennyi idő alatt lehet megkeresztelkedni", és miközben próbálkozunk a gyerekkel, majd járunk a tanfolyamra. Elmagyaráztam neki, hogy ha nem akar megházasodni egyáltalán, én nem haragszom meg érte és nem kényszerítem rá. De ha szeretne, ne akkor jusson eszébe, mikor már terhes vagyok jó nagy hassal, mert az nagyon megalázónak tartom, és úgy nem mennék esküvőre.

Más férfiak ezt hogy csinálják? Az én párom miért rágódik ezen?

Én azt hittem, ha egy férfi akar valamit, egyszerűen megkéri a barátnője kezét, és nem "hangosan gondolkodik róla". Elég megalázónak is érzem. Szerintem ilyet, hogy "mikor lesz az esküvő?", csak egyszer kérdez az ember és nem 40x, és csak akkor kérdezi, ha komolyan is gondolja.

2015. nov. 10. 08:42
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy tényleg inkább abba az irányba tolódnak a szokások, hogy egyszerűen közösen megbeszélnek a párok egy időpontot.

Viszont ő úgy hozza fel időről időre ezt a témát, hogy - szerintem - egyáltalán nem gondolja komolyan. Így nem értem, mire jó a levegőbe beszélni róla ennyit és agyalni teljesen feleslegesen. Egy hete többet beszélgettünk róla, és mint kiderült, esze ágában sincsen házasságot kötni egy gyerek születése előtt. Ez pedig még 2 évig nem aktuális.

2015. nov. 23. 07:46
 12/14 anonim ***** válasza:

De hát nem most tolódnak arrafelé a dolgok; miután már nem az apától kérték meg a lányt, és nem otthoni eltartásra, azóta -kb a II. vh. után óta- a pár egyenrangúakként közösen határoztak.

Faluhelyen esetleg eljátszották a lánykérést, kiadást,búcsút, de az csak hagyományőrzésből volt.

Talán valaki családtagot kellene bevonni. Milyen viszonyban vagy a leendő anyóssal? Arra van a család. hogy ilyen helyzeteken gördülékenyen átsegítsen.

2015. nov. 23. 15:14
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem elég mafla ebben. Esetleg ha van közös baráti pár, rokon akikkel jóban vagytok s áthívnátok őket vacsizni, dumcsizni a másik férfi feltudná világosítani hogy is megy a lánykérős dolog talán egy férfira jobban hallgat, egója se sérül ha csak úgy bedobják a témát amíg ti lányok másik szobában vagytok...
2016. nov. 1. 20:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha erre jársz még esetleg, megírnád mi lett a vége?

Nekem baromi fura ez a pasas... főleg a templomos mániájával. Ha házasságon kívüli kölyök kell neki, akkor miért csinál úgy, mintha annyira vallásos lenne? Meg neked minek kellene megkeresztelkedni, ha nem is érdekel az egész téma?

Remélem, az eltelt évek alatt jól alakult az életed...

2021. dec. 6. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!