Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért alapján érik meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért alapján érik meg a legtöbb férfiban az eljegyzés gondolata? Illetve másokban miért később ha adottak a körülmények? (lent)

Figyelt kérdés

2 és fél éve vagyunk együtt, ebből több, mint 2 éve együtt is élünk, 1 éve költöztünk saját lakásba. Én úgy gondolom, nincs akadálya a továbblépésnek, de mégsem történik semmi. Pedig tudom, hogy ő is szeretne esküvőt. Beszélgettünk az esküvőről, hogy az 5. évfordulónkon szeretnénk, és mondta hogy az jó is lesz. Tudom, buta logika, de nekem úgy jön le, mintha nem lenne biztos bennünk. Kb. 2 éve kezdte hogy havonta-2 havonta egyszer amikor netezünk, hogy rátéved valami jeggyűrűs oldalra (néha órákig elmolyol rajtuk) rengeteg oldalt végigböngészve és nézegeti őket. Gyakran kérdezi is hogy melyik szép melyik nem, tudja nagyon jól már a méretem is meg azt is hogy melyik az "ideálom". De kb úgy érzem, mintha 2 éve ezzel húzná az agyam. Persze, akkor fél év után még korai lett volna, de most már szerintem megérhetett volna a gondolat a fejében, ha elvileg már akkor is gondolkozott benne. Ti mit gondoltok? Előfodulhat, hogy nem biztos a kapcsolatunkban, azért nem lép? Mielőtt azt írnátok, hogy kérdezzek rá nyíltan, hogy mikor tervezné: nem szeretném ezt tenni. Valahogy az egész erőszakosnak tűnik már attól hogy faggatom róla... Ennek elvileg benne kell megérnie (de mi nők csak várjunk, különben türelmetlen, erőszakos nőszemélyek leszünk?)

23-31 évesek vagyunk.

2015. jún. 11. 02:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igazából én az egészet nem értem, bocs.

Úgy éltek,mintha házasok lennétek. Már évek óta. Úgy keltek reggel, úgy fóztök, alszotok, közös lakásotok van.

Mi értelme van pont az 5.évig várni. És mivel is? Semmi közös tevékenységgel, egyetlen hivatalos ceremóniával.

Mi ebben a logika?

Miután évek óta közösen laktok, főztök, stb. szóval gyakorlatilag a feleségeként viselkedsz hivatalos elismerés nélkül; még te legyél türelmes? Mire, hogyan, miért? Amikor autót vett a párod, tulajdonjogi papír, biztosítási papír nélkük tette? Nem szokott még hozzá, hogy ha valamink van, az adminisztrációval jár.

Az emberi kapcsolatok is ugyanígy vannak. Papír van arról, hogy kinek a gyereke vagy, papír van a saját gyerekedről is. Azt se akarnátok?

Bár azok törvény szerint kötelezőek. Lehet, hogy örülnétek neki, ha kötelezővé tennék a házasságkötést mondjuk összeköltözés vagy bizonyos ideig együttélés, vagy közös lakásvétel vagy bármi más esetén. Mert akkor nem kellene dönteni, könnyű lenne a helyzet. Nem értem a problémát.

2015. júl. 4. 17:09
 12/12 A kérdező kommentje:
Nyugi, nem volt esküvő az 5. évfordulón, meg lánykérés se azóta sem. :D
2018. máj. 27. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!