Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen gyűrűt, mikor, hol, hogyan. MIÉRT?
Tudom, hogy nagyon tuskónak fogtok tartani, de gőzöm sincs ennek a menetéről. Amennyire utánajártam neten annyit tudok(?), hogy eljegyzéskor csak a lány kap gyűrűt, amikor megkérik a kezét. Ez a gyűrű nem sima karikagyűrű, hanem egy köves valamilyen sima gyűrű. Ha ez a lépés kimarad, akkor pedig esküvőnél szoktak kísérőgyűrűt "használni".
Ehhez képest én nézelődtem az eljegyzett ismerőseimnél facebookon és rengetegen sima karikagyűrűvel lettek eljegyezve, illetve olyat is láttam, hogy páros karikagyűrűt vettek maguknak eljegyzésre.
Én vagyok hülye, vagy ez csak nekem furcsa? Mi az igazság? Segítsetek :)
Tudnod kell milyen illik a parodhoz ezt teljesseggel te dontod el mindketto alkalmas es szep.
pl: szuleimnek sima karika ami arany.
nekem elegansabb amiben van egy ko es par apro halvanylila dragako korulovezi.
tudja a parom hogy milyen a stilusom es hogy mi tetszene nagyon ezert ugy valaszt.
Eljegyzési gyűrű (bal kéz-gyűrűs ujj): Általában valamilyen kővel/kövekkel díszített
(Protokoll szerint kísérő gyűrű van a bal középsőn, de szerintem hót felesleges)
Esküvő: Felcserélődik, jobb kézre kerül a karikagyűrű
Nincs "igazság", szokás kérdése.
Nálunk az a hagyományosabb, hogy lánykéréskor nincs semmiféle gyűrű, csak megkérdezi a vőlegényjelölt, hogy hozzá menne-e a lány. Ha igent mond, akkor együtt vesznek egy pár karikagyűrűt, amit általában egy közös családi vacsora keretében húznak fel bal kézre. Esküvőn ugyanez a gyűrű átkerül jobb kézre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!